Μια ακόμη ανατριχιαστική υπόθεση παιδεραστίας με δράστη ηλικιωμένο προκαλεί σοκ στη Ναύπακτο...
Ως «πρωταγωνιστής» φέρεται ένας 76χρονος που συνελήφθη επ' αυτοφώρω από αστυνομικούς να ασελγεί σε βάρος δύο 13χρονων κοριτσιών, στα οποία είχε υποσχεθεί χρήματα!
Ο ηλικιωμένος είχε παρασύρει τις ανήλικες τσιγγανοπούλες σε μια ερημική περιοχή στον απόμερο παραλιακό οικισμό του Καστρακίου Φωκίδας, όπου τις είχε μεταφέρει με το αυτοκίνητό του το απόγευμα της Τετάρτης με την υπόσχεση ότι θα τους δώσει «χαρτζιλίκι». Μόλις έφτασαν, άρχισε να ασελγεί πάνω τους, αλλά τον διέκοψε μια περιπολία αστυνομικών του τμήματος Ευπαλίου!
Ο «θερμόαιμος» παππούς συνελήφθη και το μεσημέρι της Πέμπτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας, ο οποίος του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ασέλγεια με αμοιβή σε βάρος ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος. Στη συνέχεια, παραπέμφθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας