Τι απαντά το ΙΤΕ για τη διαμονή του αναπληρωτή υπουργού στο «Macedonia Palace»

Τι απαντά το ΙΤΕ για τη διαμονή του αναπληρωτή υπουργού στο «Macedonia Palace»

Δεν επρόκειτο για deluxe σουίτες, όπως αναφέρεται στο προαναφερθέν δημοσίευμα, αλλά για δύο απλά δωμάτια

palace
Απάντηση στο σχόλιο της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» δίνει το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).
Επικαλούμενη δημοσίευμα από το «Πρώτο Θέμα», η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» σχολίασε το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το ΙΤΕ πλήρωσε το ποσό των 1.720 ευρώ για τη διαμονή του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας, κ. Κώστα Φωτάκη και της γενικής γραμματέως Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Πατρίτσιας Κυπριανίδου, για τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο «Macedonia Pallas».Επιβεβαιώνεται το ποσό των 1.720 ευρώ, όχι όμως η σουίτα

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα από το «Πρώτο Θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά: «παραβάλλοντας το ενοίκιο με τον τιμοκατάλογο του “Μακεδονία Παλάς”, αμέσως καθίσταται σαφές ότι τα δύο κυβερνητικά στελέχη αναπαύτηκαν στην “deluxe suite” του ξενοδοχείου, με θέα στο αιώνιο γαλάζιο του Θερμαϊκού».

Όμως, σύμφωνα με επιβεβαίωση από το ίδιο το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, δεν επρόκειτο για deluxe σουίτες, όπως αναφέρεται στο προαναφερθέν δημοσίευμα, αλλά για 2 απλά δωμάτια, το κόστος των οποίων ανερχόταν στα 430 ευρώ (ανά διανυκτέρευση) για το διήμερο των εγκαινίων της ΔΕΘ.Το ΙΤΕ, στην ουσία, δεν πλήρωσε τίποτα!

Αναφορικά με το πολυσυζητημένο ποσό των 1.720 ευρώ, το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε πληρώσει το ΙΤΕ, επί της ουσίας, και σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό αυτό δεν πληρώθηκε από το ΙΤΕ, αλλά είχε εκταμιευθεί από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

Το παραπάνω επισημαίνεται και στην απάντηση του ΙΤΕ: «Στο πλαίσιο αυτό το ΙΤΕ συνεισέφερε, με πιστώσεις που είχαν ήδη προβλεφθεί από τη ΓΓΕΤ, στο κόστος διαμονής του καθ’ ύλην αρμοδίου υπουργού και της γενικής γραμματέως».

Η απάντηση από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας:

«Η συμμετοχή των εποπτευόμενων ερευνητικών φορέων της ΓΓΕΤ – φυσικά και του ΙΤΕ – στο περίπτερο της ΓΓΕΤ στην 83η ΔΕΘ, καλύφθηκε οικονομικά για όλη τη διάρκεια της έκθεσης εξ’ ολοκλήρου από τη ΓΓΕΤ.

Στο πλαίσιο αυτό το ΙΤΕ συνεισέφερε, με πιστώσεις που είχαν ήδη προβλεφθεί από τη ΓΓΕΤ, στο κόστος διαμονής του καθ’ ύλην αρμοδίου υπουργού και της γενικής γραμματέως, οι οποίοι υποστήριξαν το περίπτερο 14 της ΓΓΕΤ κατά το διήμερο των εγκαινίων.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι το κόστος της ημερήσιας παραμονής σε απλό δωμάτιο (standard room) του «Μακεδονία» κατά το 2μερο των εγκαινίων της έκθεσης, ήταν ανελαστικό για τις συγκεκριμένες ημέρες και ανερχόταν σε 430 ευρώ ανά διανυκτέρευση (επί 2 διανυκτερεύσεις, για 2 άτομα).»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης