Δεκάδες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε Αχαΐα, Κορινθία, Κεφαλονιά και Αιτωλοακαρνανία

kat_090

Στο στάδιο της κατεδάφισης βρίσκονται 15 αυθαίρετες κατασκευές στην Αχαΐα και άλλες τρεις στην Κορινθία, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 79.000 ευρώ - 52 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε Αιτωλοακαρνανία, Κορινθία, Κεφαλονιά και Αχαΐα  

Σε δεκάδες κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων και κατασκευών που βρίσκονται στον αιγιαλό και σε δασικές εκτάσεις, προχωρά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο στάδιο της κατεδάφισης βρίσκονται 15 αυθαίρετες κατασκευές στην Αχαΐα και άλλες τρεις στην Κορινθία, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 79.000 ευρώ. Επίσης, έχει προγραμματιστεί να γίνουν 52 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε Αιτωλοακαρνανία, Κορινθία, Κεφαλονιά και Αχαΐα και ήδη έχει δημοσιευθεί η διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για την ανάδειξη των αναδόχων εκτέλεσης των εργασιών.

Ειδικότερα, στην Αιτωλοακαρνανία έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση 35 αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών, που βρίσκονται εντός αιγιαλού, στην παραλία Τουρλίδα του Μεσολογγίου, ενώ το κόστος της κατεδάφισης φθάνει τα 290.000 ευρώ.

Στην Κορινθία, αναμένεται να κατεδαφιστούν 14 αυθαίρετα κτίσματα, που βρίσκονται μέσα σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις, με το κόστος των εργασιών να ανέρχεται στα 124.950 ευρώ.

Στην Κεφαλονιά, πρόκειται να κατεδαφιστεί αυθαίρετη λιμενική κατασκευή, εντός αιγιαλού, στην περιοχή Αθέρας της Παλλικής και το κόστος έχει προϋπολογιστεί στα 168.000 ευρώ.

Στην Αχαΐα, έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση δύο αυθαιρέτων κατασκευών, εντός αιγιαλού, που βρίσκονται στο λιμανάκι Κρυονερίου της Ακράτας και το κόστος των εργασιών φθάνει τα 250.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, σε εκκρεμότητα παραμένει η κατεδάφιση 26 αυθαίρετων κατασκευών στην χερσαία ζώνη του λιμένος Λουτρακίου, διότι διερευνάται από την αρμόδια υπηρεσία, εάν και κατά πόσο μπορούν να υπαχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 96 του νόμου 4505/2017.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Νικόλαος Παπαθεοδώρου, «η Αποκεντρωμένη κινεί πάντα τις απαραίτητες διαδικασίες για τις κατεδαφίσεις, αλλά το σημαντικό ζήτημα είναι οι χρηματοδοτήσεις, αφού στην αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι συνολικά 12 νομοί και ως εκ τούτου τα χρήματα που θέλουμε είναι αρκετά.»

Όπως προσθέτει, «εμείς ζητάμε κονδύλια, μέσω του προγράμματος δημοσιών επενδύσεων και του πράσινου ταμείου, και όταν μας δίνονται προχωράμε στις κατεδαφίσεις, έχοντας φροντίσει προηγουμένως να είναι έτοιμες οι μελέτες», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «σε αυτόν τον τομέα μπορώ να πω ότι πάμε καλά.»

Όσον αφορά σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα περισσότερα αυθαίρετα, ο Νικόλαος Παπαθεοδώρου λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι οι νομοί Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας και Κέρκυρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει καταγράψει στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων 1.816 αυθαίρετα κτίσματα με πρωτόκολλα που συντάχθηκαν από τις κτηματικές υπηρεσίες και τα δασαρχεία.

Τα 1.208 είναι αμετάκλητα, εκ των οποίων τα 818 είναι στον αιγιαλό και 390 είναι σε δασικές εκτάσεις. Από τα 1.208 αμετάκλητα αυθαίρετα έχουν ήδη κατεδαφιστεί μέχρι σήμερα 354 αυθαίρετα (ποσοστό 30%) και υπολείπονται προς κατεδάφιση 854, εκ των οποίων 517 στον αιγιαλό και 337 σε δάση.

Με βάση λοιπόν τις κατεδαφίσεις που γίνονται, ή έχουν προγραμματιστεί να γίνουν, τα αυθαίρετα που υπολείπονται προς κατεδάφιση είναι 749 και συγκεκριμένα 290 στην περιφέρεια Πελοποννήσου, 237 στα Ιόνια Νησιά και 222 στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.ΣΧΟΛΙΑ (10)

Δανός

Οι μισές κατεδαφίσεις να είχαν γίνει από αυτές που γράφονται και η Ελλάδα θα ήταν πιο επίπεδη και από την Δανία!

Βασίλης

Του Μίκη το παραλιακό εξαμβλωμα στην Κορινθία θα το πειράξει κανείς;

ερώτηση

Αυτά τα άρθρα περί κατεδαφίσεων είναι επιστημονικής φαντασίας ή όντως γίνονται;

Γιωτγος

Το κόστος της κατεδάφισης θα έπρεπε να βαραίνει τους παραβάτες και να χρεώνεται σε αυτούς μέσω εφορίας

κα

Με τα αυθαίρετα στο Μάτι που έστειλαν τόσους ανθρώπους στο θάνατο, τι θα γίνει; Δεν βλέπω κατεδαφίσεις!

Περσεύς

Με τα μισά χρήματα θα τα κατεδαφιζα εγώ! Άκου 5000 και 7000 για κατεδάφιση ενός σπιτιού που τα περισσότερα είναι Καλύβια!

Ο άνθρωπος

δεν είπε ότι είναι κομμουνισμός ο σύριζα. Είπε ότι οι τσυριζαιοι, η μάλλον οι περισσότεροι από αυτούς, είναι πρώην πασοκοι και κουκουεδες και έχει δίκιο. Εννοείται ότι ο κομμουνισμός είναι τρισχειροτερος από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο και οι τσυριζαιοι καταστροφή, φτώχια και μιζέρια μοιράζουν ενώ δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να το γυρισουν και στο τσάμικο και να εφαρμόσουν τον τσαβισμο που τόσο θαυμάζουν.

Papala@

Απευθύνεσε σε ηλίθιους κομματοσκυλα και ψηφοφορους με iq ραδικιου. Δεν μπορούν ούτε θέλουν να καταλάβουν είναι και θα παραμείνουν ζωα

Papala

Όταν είχε βγει το 1981 το ΠΑΣΟΚ (ΣΥΡΙΖΑ Α'), ξήλωνε τα συρματοπλέγματα από τις περιφραγμένες παραλίες κυρίως σε ξενοδοχεία, αλλά και κάποιες (όχι όλες) οργανωμένες πλαζ. Επίσης κατεδάφισε κάποια αυθαίρετα στην Ηλεία και κάποιες μάντρες στην Βόρεια Πελοπόννησο ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ του ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ. Σήμερα παίζεται το ίδιο έργο έργο από τους ίδιους ηθοποιούς. Το 70% του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ και μέλη της ΚΝΕ, και τους ίδιους θεατές, τον απλό πολίτη. Τα αποτελέσματα της πολιτικής του '80 τα απολαμβάνουμε σήμερα. Του Σύριζα έρχονται σε λίγο και θα είναι ποιο μαύρα. Δείτε το ΜΑΤΙ για να δείτε τι μας περιμένει!!!!

A

Οποιος βλέπει κομμουνισμό στην σημερινή κυβέρνηση είναι είτε ηλίθιος σε σημείο που θα πρέπει να του γίνει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ή απλά αναμένει κομματικό ρουσφέτι μετα απο τις επόμενες εκλογές.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

katg0

Ποιες περιοχές θα πλήξει τις επόμενες ώρες - Διακοπές ρεύματος και πλημμυρισμένοι δρόμοι νωρίτερα στη Φθιώτιδα - Στην Κορινθία η Πυροσβεστική δέχθηκε 46 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και διέσωσε εννέα άτομα - 14.000 κεραυνοί έπεσαν την Τρίτη στο Ιόνιο - Πότε βελτιώνεται ο καιρός - Δείτε χάρτες

2