Επιστημονικές επιτροπές για το κουδούνι στις 9 συγκροτεί ο Γαβρόγλου

Οι επιτροπές του Γαβρόγλου θα τεκμηριώσουν αν γίνεται τα σχολεία να ξεκινούν στις εννέα το πρωί, όπως εξήγγειλε σήμερα, ο υπουργός  - Ανησυχία στους εργαζόμενους γονείς για τη σχεδιαζόμενη αλλαγή - Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ  προτείνει το μέτρο να ξεκινήσει πιλοτικά από τα Πειραματικά σχολεία

Στις 9 το πρωί θα ξεκινούν τα μαθήματα στα Λύκεια από την επόμενη σχολική χρονιά 2019-20, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, όπου παρέστη στην τελετή του καθιερωμένου αγιασμού.

Μάλιστα ο υπουργός Παιδείας χαριτολογώντας είπε προς τους μαθητές: «Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω» για να ακολουθήσουν χειροκροτήματα από τους μαθητές. Για το λόγο αυτό θα συγκροτηθούν δύο επιτροπές μία επιστημονική και μία τεχνική για να τεκμηριώσουν το θέμα της έναρξης των μαθημάτων μία ώρα αργότερα.

Προβληματισμός πάντως επικρατεί στην ΟΛΜΕ καθώς όπως λέει στο «protothema.gr» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Παπαχρήστος, οι μαθητές του δημοτικού θα απασχολούνται για μία ώρα, οι μαθητές ωστόσο του γυμνασίου ειδικά των πρώτων τάξεων είναι μικροί για να μένουν μόνοι τους χωρίς δραστηριότητα. Επίσης, διαμορφώνονται δύο κατηγορίες μαθητών αυτοί που πάνε από νωρίς επειδή εργάζονται και οι δύο γονείς τους και αυτοί που θα πάνε στις 9. Ο κ. Παπαχρήστος αναφέρεται και στο σχόλασμα, το οποίο λογικά, όπως λέει ο πρόεδρος θα πάει μία ώρα μετά, που σημαίνει τέλος μαθημάτων στις 3 το μεσημέρι, μία ώρα ιδιαίτερα ζεστή από τον Μάιο, όπως λέει. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ υπογραμμίζει οτι παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού υπάρχουν περί τα 2000 κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ περισσότερα είναι τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και κυρίως στην παράλληλη στήριξη. Ο κ. Παπαχρήστος πάντως προτείνει το μέτρο να ξεκινήσει πιλοτικά από τα Πειραματικά σχολεία.

Ερωτηθείς για την έναρξη των μαθημάτων στις 9:00 το πρωί, ο υπουργός απάντησε: «Αυτή τη βδομάδα, το αργότερο την επόμενη εβδομάδα, συγκροτούμε μία επιστημονική επιτροπή -τα μέλη της οποίας τα είχα συμβουλευτεί και νωρίτερα, πριν διατυπώσουμε αυτή τη σκέψη- όπως επίσης και μία ομάδα εργασίας από εκπαιδευτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τα τεχνικά ζητήματα. Εκείνο που πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι για τα Δημοτικά είναι ότι δεν θα αλλάξει τίποτα από το σημερινό καθεστώς. Θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους νωρίς και θα μπορούν τα συνεχίσουν να απασχολούνται τα παιδιά μέχρι την έναρξη των μαθημάτων. Είμαστε σε συνεννόηση με τις Περιφέρειες ως προς την μεταφορά των παιδιών, βεβαίως για το Γυμνάσιο και για το Λύκειο δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Για το θέμα αυτό, όλες οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι τα σχολεία πρέπει να αρχίζουν αργότερα από ό,τι αρχίζουν. Τα παιδιά του Δημοτικού που θα πηγαίνουν νωρίτερα στο σχολείο γιατί οι γονείς εργάζονται, θα είναι με τους εκπαιδευτικούς και κάθε μέρα έχουν ένα πρόγραμμα. Τα παιδιά αυτά θα ξυπνάνε την ίδια ώρα που ξυπνάνε σήμερα. Με τους υπολογισμούς που έχουμε κάνει προκύπτει ότι αυτά τα παιδιά είναι αρκετά λιγότερα από το πόσο θα ευεργετηθούν τα περισσότερα. Άρα γι’ αυτά τα παιδιά δεν αλλάζει τίποτα, αλλά όλα τα υπόλοιπα παιδιά και οι οικογένειες θα ευεργετηθούν. Κανείς δεν είναι ριγμένος».

Ως προς την εφαρμογή της ρύθμισης, ο υπουργός ανέφερε: «Κάνουμε τις ομάδες εργασίας για να το μελετήσουμε αλλά, για την ώρα, θέλουμε να είναι μια καθολική ρύθμιση. Μπορεί να το πάμε και αυτό βαθμιαία. Θα το δούμε. Το βασικό που μας ενδιαφέρει είναι ότι προσπαθούμε να κάνουμε πολιτική με πράγματα που ισχύουν επιστημονικά και παιδαγωγικά».

Για τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε: «Είχα δεσμευτεί και στη Διδασκαλική Ομοσπονδία και στην ΟΛΜΕ ότι τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουμε τον αριθμό διορισμών για την τριετία. Αυτό ισχύει. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τους μόνιμους διορισμούς για το 2019 στην Ειδική Εκπαίδευση. Είναι ένας ικανοποιητικότατος αριθμός. Ξέρετε οι μισοί αναπληρωτές σήμερα είναι στην Ειδική Εκπαίδευση και έχουμε τους χειρότερους δείκτες σε όλη την Ευρώπη στην Ειδική Εκπαίδευση και σε αυτό θέλουμε να δώσουμε την πρώτη έμφαση και θα ακολουθήσουν βεβαίως και οι υπόλοιποι διορισμοί» .

Ο κ. Γαβρόγλου επανέλαβε ότι κατά την περίοδο της κρίσης το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα δεν κατέρρευσε και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς . Και τόνισε "Ο βασικός λόγος της παρουσίας μου εδώ είναι για να εκφράσω την έμφαση που δίνουμε και θα δώσουμε στα ΕΠΑΛ ως κυβέρνηση και ως υπουργείο.:Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ".

Στη Ραφήνα ο Κυρ. Μητσοτάκης

Σχολεία στη Ραφήνα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε τον αγιασμό του 2ου Δημοτικού σχολείου Ραφήνας. Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Ειδικό Σχολείο του δήμου Ραφήνας το οποίο έχει φθορές από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά. «Συγκινούμαι που βρίσκομαι σήμερα, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, εδώ στο ελληνικό σχολείο Ραφήνας. Ένα σχολείο το οποίο και αυτό, δυστυχώς, δεν γλίτωσε από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, αλλά ένα σχολείο το οποίο κάνει και αυτό μια καινούργια αρχή. Γιατί, όπως είπατε Σεβασμιότατε, μέσα από αυτήν τη μεγάλη τραγωδία, αυτήν την εθνική τραγωδία, ξύπνησε πολύ καλοσύνη και πολύ ανθρωπιά. Και ας το κρατήσουμε αυτό, ως θετικό μήνυμα στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Ένα μήνυμα εθνικής αναγέννησης. Και θέλω να σας πω, επίσης, αν κατά προτεραιότητα πρέπει κάπου να γίνουν προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση, πρέπει να γίνουν εδώ στα ειδικά σχολεία, ώστε να εξασφαλιστεί και η απαραίτητη συνέχεια της συναισθηματικής επαφής που εκ των πραγμάτων εσείς οι εκπαιδευτές αναπτύσσετε με τα παιδιά. Ένα μεγάλο μπράβο από καρδιάς στους γονείς που στέκονται δίπλα στα παιδιά με αγάπη, με αυταπάρνηση και με αφοσίωση. Θέλω να ξέρετε ότι η σκέψη μας είναι κοντά σας”.

Στον αγιασμό του 5ου δημοτικού σχολείου Μάνδρας βρέθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης ενώ η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά τον αγιασμό στο 4ο και 11ο Δημοτικό σχολείο Συκεών, δήλωσε:”Χρωστάμε στα παιδιά μας καλύτερα σχολεία και σπουδές. Η σύγχρονη εκπαίδευση είναι το διαβατήριο τους για το μέλλον”.

Να αξιοποιήσουν τα χαρίσματά τους για το κοινό καλό κάλεσε τους μαθητές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τέλεση του αγιασμού στα σχολεία με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τον αγιασμό στην Λεόντειο Σχολή στα Άνω Πατήσια και στα 15ο και 60ο Γυμνάσια και 15ο ΓΕΛ. Ο Αρχιεπίσκοπος μετά την Ακολουθία του αγιασμού υπογράμμισε ότι υπάρχουν δύο είδη σοφίας, η σοφία που προέρχεται από τα γράμματα και τις επιστήμες και η άνωθεν Σοφία. «Όταν συνδυάζονται αυτά τα δύο είδη Σοφίας δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και κάλεσε τους μαθητές να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν τα τάλαντά τους, τα χαρίσματά τους για το κοινό καλό, ενώ ευχήθηκε σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά.

Δείτε βίντεο: Επιστημονικές επιτροπές συγκροτεί ο Γαβρόγλου για το κουδούνι στις 9
Επιστημονικές επιτροπές συγκροτεί ο Γαβρόγλου για το κουδούνι στις 9
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (61)

...

Δε σας καταλαβαίνω εδώ μέσα. Ως γονείς θα πρέπει να σκέφτεστε πάντα το καλύτερο για τα παιδιά σας, ακομα κι αν σας βάζει σε κόπο ή δυσκολία. Αν λοιπόν αποδειχθεί ότι το να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο στις 9 είναι καλύτερο για αυτά, δε θα πρέπει να το πράξετε, ό,τι κι αν σας στοιχίσει; Ή μήπως είστε κι εσείς γονείς του κ@λου και κάνατε παιδί μόνο για να το δείχνετε και για να το βάλετε να κάνει με το ζόρι αυτά που δε μπορέσατε εσείς;

giannis

Χρήματα θέλει να δώσει ο άνθρωπος γιά ν' αρπάξουν όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους, @έστηκε αν είναι 8 ή 9 το ξεκίνημα των μαθημάτων.

Σε ποιο σχολειο

Εγώ από το χωριό πάω τα παιδιά στην πόλη και μετά πάω στην δουλειά μου, τώρα πάλι θα ξυπνούν την ίδια ώρα (δεν θα κοιμούνται περισσότερο κατά τον υπουργό, θα τα κοιμίσουν οι δάσκαλοι στα θρανία όπως λέει και το τραγουδάκι δηλαδή τραγουδαρα) και δεν ξέρω που θα μένουν μέχρι τις εννέα.

Ελλαδισταν

Απίθανε και κατά λάθος υπουργέ μπράβο σου που σκέφτηκες κάτι τόσο έξυπνο τρομερή η ιδέα σου,αν έχεις κι άλλες τέτοιες μοναδικές ιδέες μην τις κρατάς μόνο για σένα μοιράσου τες μαζί μας ανυπομονούμε,ένα μάτσο ηλιθιοι άεργοι αχρηστοι μαζευτήκατε που σας έδωσαν βήμα και λόγο άλλο ένα μάτσο ηλιθιοι ανόητοι ταχαμ Έλληνες με μηδενική νοημοσύνη και ανίδεοι πολιτικά,καταστρέφεται ότι μπορείτε και ότι θα προλάβετε μέχρι να φύγετε από την κυβέρνηση και μετά θα εξαφανιστείτε έτσι απλά από το χαρτί γιατί θα έχετε εκτελέσει την εντολή που σας έχουν δώσει...τα παιδιά σας να ζήσουν ότι χειρότερο ζει ο κάθε Έλληνας τα τελευταία χρονια και να μην σηκώνουν κεφάλι λαμογια ε λαμογια...

@@@

Ρε Γαβρόγλου, οι γονείς που φεύγουν από τις 8 για τις δουλειές τους και φεύγοντας άφηναν και τα παιδιά στο σχολείο, πού θα τα αφήνουν τώρα τα παιδιά μέχρι στις 9; Ποιος θα τα πηγαίνει στο σχολείο αφού ήδη πρέπει να είναι στις δουλειές τους στις 9; τρέλα στο κεφάλι σας βάρες σε, μωρέ; Τι μακακία ήταν αυτή που κάνατε; Λέτε για να κοιμούνται περισσότερο τα παιδιά(προφανώς για να γίνετε αρεστοί στα παιδιά) αλλά τόσες και τόσες γενιές τι πάθανε που πήγαιναν σχολείο στις 8; Δε μορφωθήκανε, πάθανε τίποτα; Α ρε, κάτι μπαστουνόβλαχοι που γίνονται υπουργοί Παιδείας....Α ρε......

...

Ναι, θέλουν να γίνουν αρεστοί στα παιδιά για να τους ψηφίσουν. Διαβάζεις τι γράφεις;

Alex

Ππποοοοοοοο ρε βλάκα. Τι πάθαιναν τα παιδια οταν πήγαιναν σχολειο 8 ρωτάς κιολας. Ηταν ενα βάσανο το 8 το πρωι σχολειο για αυτο εσυ εισαι μπαστουνοβλαχος

Ξενιτεμένος

Τα παιδια μου αρχιζουν μαθημα στισ 7 το πρωι εδω στις ΗΠΑ και οι αποστασεισ ειναι πολυ μεγαλεσ που σημαινει πολκα παιδια μοαινουν στο σχολικο στισ 5:45!!! Και τελειωνουν στις 2 και μετα κανουν αθλητισμο! Το ότι τα παιδιά χρειάζονται περισσοτερο ύπνο ειναι διεθνώς γνωστό. Σαν υπουργός θα έπρεπε να συστήσει να πηγαίνουν νωρίς για ύπνο το βραδυ οπως και πρέπει. Όχι να αρχίζουν στις 9!!! Με τί αλήτες τεμπέληδες μπλέξαμε;

JON

ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΟΙ ΑΡΗΣΤΕΡΟΙ.

ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΗ

η μια σαχλαμαρα μετα την αλλη. !! Δεν παωε καλα......

dimitris

Πιο Ψευτες και ξεφτίλες δεν υπάρχει. Σημερα στον Αγιασμο μας ενημερωσαν για τις ελλείψης σε δασκαλους με αποτελεσμα μην λειτουργει το ολοήμερο. Να σου φερω ρε μαρακα Γαβρογλου να κρατησεις τα παιδια μου. Εμεις δεν ειμαστε Δημοσιοι Υπαλληλοι για να την κοπανησουμε και να παρουμε τα παιδια μας. Αει σιχτιρ ρε βλακα .

ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ

Η υπουργαρα με το μουστάκι σαν μπατανοβουρτσα, και ο οποίος δεν έχει δουλέψει στην ζωή του, τείνει να κάνει τα παιδιά τεμπελχαναδες όπως είναι όλοι τούς. Ποια επιστημονικά στοιχεία λένε ότι αυτά τα παιδιά θα μάθουν να ξεκολλάνε το κεφάλι από το μαξιλάρι στις 9.00 και θα προκόψουν στη ζωή τους? Δεν υπάρχει σχολείο στο εξωτερικό που να ξεκινούν 9.00 το πρωί και στο κάτω κάτω δεν ρωτάει τους γονείς αν μπορούν την ώρα εκείνη να πάνε τα παιδιά τους. Φύγετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε γιατί θα δικαστειτε, πρώτα από τους Έλληνες και μετά από τα δικαστήρια για όσα κάνατε και κάνετε. Η καλύτερη δουλειά είναι να εξαφανιστούν από τα σχολεία το συριζα και το κκ€ γιατί έτσι θα πάμε μπροστά

ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

@ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ 11/09/2018, 18:41 Ένας τουρκάκος είναι που για να μην υπηρετήσει η τουρκ φατσα στον τουρκικο στρατό ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, τι λέμε τώρα, οι γιουφτσες βρωμαν απο μακρια. Στην Μακεδονία τα ίδια του σκουπίδια τελείωσαν!

...

Γι'αυτό και συγκροτούνται επιστημονικές επιτροπές, για να το τεκμηριώσουν. Ξέρω ότι γενικά δε διαβάζεις τα άρθρα, αλλά αυτό υπάρχει και στον τίτλο. Τι σου συνέβη;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης