Με προβλήματα το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία

Με προβλήματα το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία

Τα κενά στα σχολεία υπολογίζονται σε 7.000 – Αναγκαίες οι παρεμβάσεις σε αρκετές κτιριακές εγκαταστάσεις

sxoleio-agiasmos
Ξεκίνησε σήμερα το νέο σχολικό έτος, με το «πρώτο κουδούνι» να χτυπά σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Μπορεί να έχουν γίνει 16.500 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και άλλες 3.000 βοηθητικού προσωπικού, ωστόσο τα κενά στα σχολεία παραμένουν και υπολογίζονται σε 7.000.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Θανάση Κικινή, τα προβλήματα είναι αρκετά. Όπως επισημαίνει απαιτείται ουσιαστική ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου ώστε όλα τα τμήματά του να λειτουργήσουν με την έναρξη της χρονιάς. Ταυτόχρονα, αίτημα της ΔΟΕ είναι η ελάφρυνσης της ύλης. Σύμφωνα με τον κ.Κικινή πρέπει να γίνουν πολλές παρεμβάσεις στα κτίρια και στις υποδομές, που σε πολλές περιπτώσεις είναι απαραίτητες.

«Είναι μια χρονιά που θα έχει τα προβλήματά τους. Συνεχίζουμε να ζητάμε προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών», τόνισε στον «Θέμα 104,6» ο πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Θανάση Κικινή.

Επίσης, οι θέσεις στα προγράμματα παράλληλης στήριξης (για μαθητές με ειδικές ανάγκες) θα καλυφθούν στο 50%. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι ελλείψεις υπολογίζονται σε 2.000, λείπουν καθηγητές σε κρίσιμα μαθήματα, όπως φιλόλογοι, μαθηματικοί και βιολόγοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης