Αγιασμός σήμερα στα σχολεία με ελλείψεις προσωπικού

sxoleia_arthro

Εκκληση Γαβρόγλου για την αντιμετώπιση του bullying στα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά

Επιστροφή στα θρανία για περίπου ένα εκατομμύριο μαθητές που θα περάσουν σήμερα τις πόρτες από περισσότερα από 10.000 σχολεία δημοτικά γυμνάσια και λύκεια. Η σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα με το πρώτο κουδούνι που σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι, στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, υπάρχουν σημαντικά κενά στο προσωπικό των σχολείων, παρά τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών και βοηθητικού προσωπικού. Σύμφωνα με τις ομοσπονδίες, τα κενά αγγίζουν τις 7.000 θέσεις. Σχεδόν 2000 από αυτές αφορούν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου λείπουν καθηγητές σε κρίσιμα μαθήματα, όπως φιλόλογοι και μαθηματικοί. Δεν λείπουν όμως και τα ποιοτικά ελλείμματα, που αφορούν μεταξύ άλλων στην ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου και την ελάφρυνση της ύλης. 

Σε μήνυμά του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφέρεται στο θέμα του bullying, και κάνει έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές αλλά και τους γονείς σε συστράτευση και εγρήγορση για την αντιμετώπιση της βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

Συγκεκριμένα τονίζει: «Φέτος θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο θέμα της βίας και του σχολικού εκφοβισμού, του γνωστού σε όλους μας bullying, που δυστυχώς επανήλθε πρόσφατα με ιδιαίτερα τραυματικό τρόπο στην επικαιρότητα. Καλώ τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και τους γονείς σε συστράτευση και εγρήγορση απέναντι σ’ αυτό το εξαιρετικά δύσκολο στην αντιμετώπισή του φαινόμενο, αφού το σχολείο είναι ένας από τους χώρους εκδήλωσής του. Η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού από την εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορεί παρά να κινείται στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης μιας παιδαγωγικής στρατηγικής για την πρόληψη και την εξάλειψη της επιθετικότητας και της βίας. Γνωρίζουμε πως καθοριστικός παράγοντας που οδηγεί στην έκφραση βίαιων, απαξιωτικών και ρατσιστικών συμπεριφορών είναι η έλλειψη αυτοεκτίμησης. Σε αυτό το πλαίσιο, οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών είναι σημαντικό να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος αλληλοσεβασμού, επικοινωνίας, διαλόγου, υπευθυνότητας, μέσα από την ενημέρωση, την καθοδήγηση αλλά κυρίως την ενδυνάμωση των μαθητών και των μαθητριών τους: άνθρωποι που έχουν ανακαλύψει, αποδεχτεί και εκτιμήσει τον εαυτό τους, είναι πιο έτοιμοι να αποδεχτούν και να εκτιμήσουν τον διπλανό τους. Αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που προσφέρει το «Πλαίσιο οργάνωσης Σχολικής Ζωής», που πρόσφατα θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο μας, ας προσπαθήσουν να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της συλλογικότητας και την καλλιέργεια του αισθήματος του ανήκειν στη σχολική κοινότητα για όλα τα παιδιά.Οι γονείς και οι σύλλογοι γονέων, από την πλευρά τους, ας σταθούν δίπλα στους εκπαιδευτικούς, ας συνεργαστούν στενά με το σχολείο υποστηρίζοντας την προσπάθεια για πρόληψη, έγκαιρο εντοπισμό και άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εκδήλωσης περιστατικών εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα παραστεί σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 9:30, στον αγιασμό του ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) Ραφήνας.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Ε

όχι και ελλείψεις, βιβλία από τον Αύγουστο, αναπληρωτές 20000 και πριν τον αγιασμό στο σχολείο. Μπορεί σε όλα τα άλλα να τα έκανε θάλασσα αλλά οργανωτικά βάζει τα γυαλιά σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Καθηγητής σε δημόσιο Σχολείο

Υπηρετώ οργανικά σε Σχολείο της Εύβοιας. Πολιτικά ανήκω στον κεντροδεξιό χώρο και σε καμμία περίπτωση δεν υποστηρίζω τους αναρχοάπλυτους Βρωμιζαίους. Αλλά η αλήθεια είναι ότι φέτος είχαμε ρεκόρ προσλήψεων αναπληρωτών τόσο νωρίς με το 1ο κύμα προσλήψεων. Πέρυσι στο Σχολείο μας μετά από 7-8 χρόνια είχαμε και καθηγητή Μουσικής και Καλλιτεχνικών. Τα βιβλία τα τελευταία χρόνια έρχονται μέσα στον Αύγουστο ή στη χειρότερη την 1η εβδομάδα του Σεπτέμβρη. Αυτή είναι η εικόνα. Η προπαγάνδα που προσπαθούν κάποιοι, "καλή" είναι γι αυτούς που δεν γνωρίζουν. Εγώ που έχω αναλυτική εικόνα από πολλά Σχολεία ξέρω την αλήθεια και γελάω με την προπαγάνδα που κάνουν κάποιοι για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

Γιάννης

Eγω πάντως θυμάμαι οτι τα σχολεία πριν την εποχή Σύριζα ειχαν τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές. ..... Και τα βιβλία κοντευαν Χριστούγεννα και τα παιδιά δεν τα είχαν πάρει όλα. ....... Στο ίδιο λύκειο του τότε, φοιτεί και η δεύτερη μου κόρη τώρα. Ενας καθηγητής λείπει που και αυτός ηταν δικαιολογημένος μιας και θα έλθει απο την Γερμανία όπου ηταν αποσπασμένος. ...... Σύριζαίος δεν ειμαι αλλά δεν θέλω με τίποτε το ψέμμα και την συκοφαντία . ..... ΥΓ . Τον περασμένο χρόνο αλλά και τον προπερασμένο επίσης στο Λύκειο που αναφέρω δεν έγινε ούτε μια κατάληψη και ούτε μια αποχή. ..... Ασε το τι γινόταν παλιά με τις προηγούμενες κυβερνήσεις στο ίδιο Λύκειο που αναρωτιόμουν πότε θα κάνουν μάθημα

Novartis macedonia

Επί ημερών σύριζα υπήρχαν οι μικρότερες ελλείψεις... Φέτος ακόμα λιγότερες μιας κ πήρε 16.500 έστω κ αναπληρωτές... Αλλά ας μας απαντήσεις ο κύριος Μητσοτάκης πως θα λειτουργούν τ σχολεία (νοσοκομεία κλπ) με το 1/5 στο δημοσιο

....

Τα κενά καλύφθηκαν διότι μείωσε τις ώρες των μαθημάτων, και έβαλε θεολόγους και ξενόγλωσσους να κάνουν φιλολογικά, πληροφορικής να κάνουν μαθηματικά, και άλλες αλχημείες, η κατάσταση στην παιδεία είναι χειρότερη από ότι την παρέλαβαν

Καλή χρονιά στα παιδιά

Αν εξαιρέσουμε την πρώτη χρονιά των Συριζαιων που τα έκαναν θάλασσα με τους αναπληρωτές, υπήρξε σημαντική πρόοδος στη συνέχεια. Στο ζήτημα των υποδομών η ίδια κατάσταση με όλα στην Ελλάδα. Οι προηγούμενοι διέλυσαν το σύμπαν και αυτοί το αποτελειωσαν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kammena0

Ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, προειδοποιεί ότι μετά τις υψηλές θερμοκρασίες και τις πυρκαγιές ακολουθούν έντονες βροχοπτώσεις που συμπαρασύρουν τα ευπαθή υλικά και προκαλούν πλημμύρες  - «Αναγκαία τα αντιπλημμυρικά έργια για να προλάβουμε έντονα καιρικά φαινόμενα» προσθέτει

1