Χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών και μόνιμους διορισμούς προωθεί ο Γαβρόγλου

gavroglou_psigeio

Tο χρονοδιάγραμμα διορισμών θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2019 και στο νέο σύστημα διορισμών που θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο θα πριμοδοτηθεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το υπουργείο

Μεικτό σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ αλλά και με κριτήρια όπως η προΰπηρεσία και το άνοιγμα των θέσεων σε νέους εκπαιδευτικούς προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου το νέο σύστημα θα έχει ως βασικό στόχο τον συνδυασμό να μπουν νέοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία αλλά και να σταματήσει η αδικία, και όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, να μην λαμβάνεται υπόψιν η προϋπηρεσία των αναπληρωτών.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο κατάργησης του διαγωνισμού ο υπουργός Παιδείας λέει οτι δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση.

Πληροφορίες, πάντως κάνουν λόγο για θέσπιση κριτηρίων μέσω ΑΣΕΠ και θεσμοθέτηση νέου συστήματος, το οποίο θα πριμοδοτεί την προϋπηρεσία των αναπληρωτών, ενώ ταυτόχρονα θα «ανοίγει» την πόρτα και σε νέους εκπαιδευτικούς.

Ο Κώστας Γαβρόγλου πάντως προανήγγειλε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, πέραν των 4.500 που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός  στη ΔΕΘ.

Tο χρονοδιάγραμμα διορισμών θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2019 και στο νέο σύστημα διορισμών που θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο θα πριμοδοτηθεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το υπουργείο.

Την ίδια ώρα στους 19.480, o μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων γίνει πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ανέρχονται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που θα προσληφθούν σε πρώτη φάση για το σχολικό έτος 2018-19.

Αναλυτικά, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα προσληφθούν 12.392 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, ενώ στη Δευτεροβάθμια, θα προσληφθούν 3.988.

Σε οτι αφορά στους μόνιμους διορισμούς μελετάται το ενδεχόμενο να μη γίνει διαγωνισμός, αλλά οι προσλήψεις να γίνουν μέσω ΑΣΕΠ. Παράλληλα αναμένεται να ισχύσουν και κάποια κοινωνικά κριτήρια, εισάγοντας στην ουσία ένα νέο είδος επετηρίδας.

Συζητήσεις γίνονται και για σύστημα μοριοδότησης που βασίζεται μόνο στην προϋπηρεσία, ή στην προϋπηρεσία και στα ιδιωτικά σχολεία, ακόμα και στην εντοπιότητα και διάφορα άλλα κριτήρια στα οποία μπορεί να βασισθεί μία πρόσληψη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ισχύουν τα κριτήρια της προϋπηρεσίας, των προσόντων και κοινωνικά κριτήρια, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στους επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού, που έγινε το 2008 ενώ ασκούνται πιέσεις να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών.

Τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη αφορούν επίσης ακόμα μεταπτυχιακούς τίτλους η γνώση ξένων γλωσσών, ενώ σίγουρο θεωρείται σε κάποιους εκπαιδευτικούς κύκλους ότι θα υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια και κριτήρια οικογενειακής κατάστασης.

Η «ομπρέλα» του ΑΣΕΠ πρέπει να υπάρχει σε κάθε περίπτωση, λένε όσοι γνωρίζουν καλά την εκπαιδευτική πραγματικότητα, λόγω σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην οποία είχαν προσφύγει αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και στην ουσία η απόφαση του ΣτΕ θέτει θέμα νομιμοποίησης των προσλήψεων σε περίπτωση που δεν υπάρχει το ΑΣΕΠ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Ζ23

Προσλαμβανουν ωρομισθιους με μεσο και τους νομιμοποιουν μετα. Το ΑΣΕΠ πεθανε με τους λαικιστες που μας κυβερνανε. Καμμια ελπιδα για τον τοπο..

Ilias

Ο γκουφη υπουργός, που μισεί την αριστεία και το παίζει αριστερός!!!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ντύνεται σαν αμερικανος καπιταλιστης!!!!!!!! Χαχαχαχαχαχαχαχα χαχαχα αχ!! Τα υπόλοιπα θα σας τα ανάλυση ο λουλης!!!

Πολυχρόνης Μανουσόπουλος

Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών έχουν μοναδικό σκοπό να απορροφήσουν μερικές δεκάδες χιλιάδες πτυχιούχων από τις εκατοντάδες χιλιάδες που αποφοίτησαν αλλά δεν μπορούν να βρούν μια θέση εργασίας. Τα περί αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος και το δήθεν ενδιαφέρον για τα παιδιά είναι παραμύθια για τους αφελείς.

Χμμμ...

Καντε εναν ασεπ οπως γινοταν παλια να τελειωνει η ιστορια. Υπαρχει δικαιοτερο συστημα απο αυτο;

Δάσκαλος-παιδεραστής θέλει να διδάξει ξανά Θρησκευτικά!

"Απύθμενο θράσος αποδεικνύεται ότι έχει ο 48χρονος παιδεραστής υποδιευθυντής Δημοτικού Σχολείου της Κεντρικής Μακεδονίας...μπλα μπλα μπλα"...ΕΡΩΤΗΣΗ....ο Δάσκαλος-παιδεραστής ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να μισθοδοτείται απο το ελληνικο Δημόσιο?...ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να διδασκει ή απλα μονον τον πλερωνουμε?...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ....το κρατος που ευχεσαι- απλά και μόνον -να πληρώνει τους παιδεραστές-Δασκαλους και ουχι να τους χρησιμοποιει.

Efstathios Efstathios

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό!!!

Για γέλια

'Ημαρτον......ή ΜΟΝΟ ΑΣΕΠ εξετάσεις και πάλι χάλια είναι ή ξανα η λίστα του Σιντλερ και να ξέρεις πότε θα έρθει η ώρα σου. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι αναπληρωτές να πάρουν μόρια ή κάποιο προβάδισμα απο εμάς του ιδιωτικού τομέα που στην τελική δεν έχουν και τίποτα να αποδείξουν καθημερινά γιατί απλά το μόνο κακό είναι η νομαδική ζωή που επιλέγουν γιατί δεν μπορούν να σταθούν επάξια στον ιδωτικό στίβο. Υ.Σ. Δεν είναι όλοι οι αναπληρωτές στο ίδιο καζάνι κάποιοι αναγκάστηκαν.

Μπλα μπλα για τα κριτήρια..

Και στο τέλος μια συνέντευξη θα γίνεται μόνο από τον υποψήφιο η οποία θα έχει την ίδια βαρύτητα με όλα τα υπόλοιπα. Και η συνέντευξη θα δίνεται σε κατ'ουσιαν κομματική επιτροπή, που θα αποφασίζει για το ποιόν και το φρόνημα του κάθε εκπαιδευτικού....

Τους καλύτερους;

Δυστυχώς ο υπουργός δεν ενδιαφέρεται για τον διορισμό των καλύτερων καθηγητών. Ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες αδιοριστους καθηγητές θέλουμε τους καλύτερους. Ένα σύστημα αξιοποίησης των πιο λαμπρων εκπαιδευτικών και διαρκούς επιμόρφωσης και αξιολόγησης αυτών των ανθρώπων...Αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τα παιδιά μας.

Απορια

Πως αποκταται η προυπηρεσια? Ολοι οι εκπαιδευτικοι διοριζονται αναπληρωτες καθηγητες?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης