Οι φωτοτύπες της Ευελπίδων ζητούν ανάκληση της προκήρυξης για τα φωτοτυπικά μηχανήματα

evelpidwn_2

Η αγωγή περίπου 20 εργαζομένων θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο στις 21 Σεπτεμβρίου – Κάνουν λόγο για φωτογραφικό διαγωνισμό και προχωρούν σε αποχή από το έργο τους

Στα δικαστήρια προσέφυγαν περίπου 20 εργαζόμενοι στα φωτοτυπικά μηχανήματα στην Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο Αθήνας, καθώς ζητούν την ανάκληση της προκήρυξης διαγωνισμού από το ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής 'Αμυνας) για την εκμίσθωση χώρων, προκειμένου να λειτουργήσουν ιδιώτες φωτοαντιγραφικά μηχανήματα.

Η αγωγή έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο στις 21 Σεπτεμβρίου.

Οι φωτοτύπες που βρίσκονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων, που ως κτιριακό συγκρότημα ανήκει στο υπουργείο Άμυνας, απασχολούνται για περισσότερα από 20 χρόνια στα δικαστήρια, με άδειες που τους έχουν χορηγηθεί από τον ΔΣΑ και έχουν επικυρωθεί από την Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο.


Προχωρούν σε αποχή από το έργο τους

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν σε αποχή από το έργο τους ενώ κάνουν λόγο για «φωτογραφικό διαγωνισμό».


Σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι «εδώ και δύο χρόνια μεγάλες εταιρίες που διαθέτουν κεφάλαια και δυνατότητα παρεμβάσεων μέσω φωτογραφικών διαγωνισμών θέλουν να "πατήσουν" πόδι στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία Αθηνών, μέσω του ΤΕΘΑ. Στην προσπάθεια τους αυτή βρίσκουν αρωγούς δυστυχώς, θεσμικά πρόσωπα που δεν έχουν αντιληφθεί προφανώς τα οικονομικά συμφέροντα που πιέζουν να εκδιωχθούμε "νομιμοφανώς" από το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία. Έτσι προκηρύσσονται διαγωνισμοί με φωτογραφικές διατάξεις για την παροχή συγκεκριμένου και μόνο τύπου μηχανήματος, ενώ παράλληλα προβλέπονται εξωπραγματικά μισθώματα, με βάση αναξιόπιστες οικονομικές μελέτες, αφού βασίζονται σε υποθετικά οικονομικά δεδομένα τα οποία εάν ίσχυαν τώρα θα ήμασταν μεγιστάνες του πλούτου».

Ο διαγωνισμός έχει ανακληθεί τρεις φορές στο παρελθόν


Ο διαγωνισμός, που αφορά 5ετή εκμίσθωση χώρων στα κτίρια των δικαστηρίων, έχει ανακληθεί τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν.


Ωστόσο, δόθηκε εκ νέου «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή του, με τους εργαζόμενους να ζητούν εκ νέου την ανάκλησή του, καθώς υποστηρίζουν ότι γίνεται προσπάθεια εκδίωξής τους από τα δικαστήρια, ενώ προσπαθούν να τους παρουσιάσουν ως παράνομους.

Ο ΔΣΑ ήδη έχει νοικιάσει 5 φωτοτυπικά μηχανήματα τα οποία σκοπεύει να τοποθετήσει στα κτίρια 2,5,7,9, και 12, το οποία θα λειτουργούν με υπαλλήλους του Συλλόγου για την εξυπηρέτηση δικηγόρων.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

JO

20 χρόνια ... μηδέν ΦΠΑ Ανοχή τέλος Άλλο ένα απόστημα σπάει

νικος

καλα τους κανουν! κονομαγανε τοσα χρονια σε βαρος του κοσμου..

αριστοτελης

αντιδρουν οι φωτοτυπαδεσ γιατι 20 χρονια κονομανε και τωρα που τους λενε να πληρωσουν αντιδρουν .

Μαρκος

Αλλο ενα κλειστο επαγγελμα που ανοιγει. Φωτοτυπας!!

de

αυτοί οι είκοσι-20- παίρνουν και βαρέα ένσημα?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

paull_arthos

Ο χώρος επιτάχθηκε από τους Γερμανούς που εισέβαλλαν στην Αθήνα στις 27 Απριλίου του 1941 και χρησιμοποιήθηκε ως κρατητήρια της Kommandatur - Σήμερα λειτουργεί υπό την ευθύνη της Εθνικής Ασφαλιστικής και είναι ανοιχτός στο κοινό - Τον Προκόπιο Παυλόπουλο ξενάγησε ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής Χριστόφορος Σαρδελής

payat12

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται του περιβάλλοντος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο -  Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας μέσα σε λίγες μέρες

exodos_pasxa

Δείτε πού έχει κίνηση - Στις εθνικές οδούς η τροχαία εφαρμόζει μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων με συχνούς ελέγχους, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα για τη διευκόλυνση όσων έχουν προορισμό τα νησιά