Νέα κινητοποίηση από τις χήρες στο υπουργείο Εργασίας

Νέα κινητοποίηση από τις χήρες στο υπουργείο Εργασίας

Ζητούν την τροποποίηση του άρθρου 12 του νόμου Κατρουγκαλου

xirrrd
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί έξω από το υπουργείο Εργασίας ο σύλλογος συζύγων θανόντων ΑΞ.Ι.Α ζητώντας την τροποποίηση του άρθρου 12 του νόμου Κατρουγκαλου.

Πάνω από 70 γυναίκες που θίγονται από τον νόμο Κατρούγκαλου βρίσκονται σήμερα στο υπουργείο Εργασίας ενώ αυτή την ώρα αντιπροσωπεία τους συναντάται με τον Τάσο Πετρόπουλο.

Ουσιαστικά αυτό που ζητούν είναι άρση του ηλικιακού ορίου και η επαναφορά του 70% τη σύνταξης καθώς όπως σημειώνουν ήδη οι συντάξεις των συζύγων τους έχουν μειωθεί με τους προηγούμενους νόμους όπως άλλωστε οι μισθοί και οι συντάξεις όλων με το νέο νομοσχέδιο. Ακόμη τονίζουν πως τα ελάχιστα χρήματα που ήδη παίρνουν θα μειωθούν και πάλι λόγω του "απάνθρωπου", όπως τον χαρακτηρίζουν, νόμου 4387/2016 αφού επανυπολογιστούν και φύγει και η προσωπική διαφορά.

Όπως εξηγούν υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες αναφορικά με τα όρια ηλικίας:

Οι χήρες που είναι 52 με 55 ετών λαμβάνουν για τρία χρόνια το 50% της σύνταξης του θανόντος (πριν την εφαρμογή του νόμου λάμβαναν το 70% χωρίς να υπάρχουν ηλικιακά κριτήρια) και μετά θα δίνεται πάλι όταν συμπληρώσουν τα 67 τους έτη.

Οι χήρες που είναι 55 και μία ημέρα λαμβάνουν επ αόριστον τη σύνταξη του θανόντος ενώ όσες είναι κάτω από 52 λαμβάνουν για τρία χρόνια τη σύνταξη χηρείας και μετά διακόπτεται.

Τέλος για πρώτη φορά, όπως επισημαίνει σχετικά το ΔΣ του Συλλόγου, ναυλώθηκαν από το υστέρημα των μελών του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α και των φίλων του, τρία ή τέσσερα λεωφορεία, προκειμένου στην κινητοποίηση να συμμετάσχουν και μέλη του από την επαρχία.

Εργασίας q1


Κλείσιμο
Βίντεο


Βίντεο 1

poreia1
poreia2
poreia3
poreia4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης