Διευθύνων Σύμβουλος ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς: Θα μείνουν παιδιά εκτός

Διευθύνων Σύμβουλος ΕΕΤΑΑ για παιδικούς σταθμούς: Θα μείνουν παιδιά εκτός

Διευκρινίσεις για το γεγονός ότι χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών και φέτος έδωσε ο υπεύθυνος για την κατανομή των θέσεων

aid
«Στο τέλος Σεπτεμβρίου θα μάθουμε πόσα παιδιά θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), η οποία είναι υπεύθυνη για την κατανομή των voucher εισαγωγής των παιδιών στους σταθμούς.

Όπως διευκρίνισε ο Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, έχουν γίνει 142.000 αιτήσεις και «μέχρι τώρα, από την πρώτη κατανομή, μπαίνουν 94.000 παιδιά και βάσει των ποσών μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη θα δοθούν ακόμα 30.000 με 31.000 voucher».

«Όσοι δεν πάρουν θέση μέχρι τη δεύτερη κατανομή, θα πρέπει να βρουν θέση σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς», συμπλήρωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «όσοι έχουν voucher θα πρέπει να κάνουν τις εγγραφές τους τώρα».

Ερωτηθείς ωστόσο αν θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν γίνει (οι 142.000), απάντησε πως αφού «δεν υπάρχουν θέσεις για όλα τα παιδιά, άρα θα μείνουν κάποια εκτός παιδικών σταθμών».

Σχετικά με τους λόγους που τα παιδιά θα μείνουν εκτός σταθμών, απάντησε πως είναι γεγονός ότι φέτος έχουν αυξηθεί οι θέσεις, όμως η κύρια αιτία είναι η «έλλειψη κτηρίων».

Ανέφερε επίσης ότι, «υπάρχει ανισοκατανομή βρεφονηπιακών σταθμών. Υπάρχουν δήμοι που δεν έχουν ελλείψεις, υπάρχουν κι άλλοι που έχουν».

Κλείσιμο
Τέλος, αναφορικά με το ποιοι έχουν πάρει ήδη τα voucher, είπε πως έχουν προτεραιότητα και έχουν πάρει θέση όσοι πληρούν τα χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια, που είναι το ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 – 11.000 ευρώ.

proedros eetaa
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης