Υπ. Παιδείας: Ψυχολόγοι στα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών

gavroglou

Ο υπουργός Παιδείας δεσμεύθηκε ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών θα ενισχυθούν με έκτακτο προσωπικό ειδικοτήτων (ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι)

Ψυχολόγοι στα σχολεία των περιοχών που επλήγησαν από τη φωτιά και καθ΄υπέρβαση μετεγγραφές ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε συνάντηση που είχε με γονείς κι εκπροσώπους φορέων από τις πληγείσες περιοχές (Μαραθώνα, Ραφήνα, Μάτι).

Τα μέτρα αφορούν σε :

Α) Το δικαίωμα μετεγγραφής σε Τμήμα Α.Ε.Ι. καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφόμενων που χορηγήθηκε με την ΠΝΠ (Α΄138) και την κατ’ εξουσιοδότηση αυτής εκδοθείσα υπουργική απόφαση για την ενίσχυση τέκνων οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, θα επεκταθεί σε όλους τους φοιτητές μόνιμους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Β) Για τα παιδιά μόνιμους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, οι οποίοι δεν εμπίπτουν στην προσαύξηση μορίων που προβλέπεται στην υπουργική απόφαση για την ενίσχυση τέκνων οικογενειών, θα υπαχθούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις του επόμενου έτους (2019) στο ειδικό ποσοστό της παρ. 4 του άρθρου 42 του ν. 4521/2018 για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές.

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα σχολεία της περιοχής θα ενισχυθούν με έκτακτο προσωπικό ειδικοτήτων (ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι) καθώς και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ΜΙΚ

Κάτι πρέπει να κάνουν κι αυτοί για να ζήσουν. Κλέφτες να γίνουνε; Και στη Μάνδρα να στείλει, έστω και καθυστερημένα. Και εκεί υπάρχουν άνθρωποι με ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα.

stp

Ψυχολόγο να στείλουν στην Κομουνδούρου και στο Μαξίμου , εκεί χρειάζονται σίγουρα.

Phycho

Ρε συ γαβρογλου επειδη εισαι για δέσιμο , Σολωμου 33 , εχει εναν καλο ψυχίατρο να πας

Efstathios Efstathios

Τί είχαν τα έρμα και ψοφούσαν?

ΘΑΛΑΣΣΑ--ΘΑΛΑΣΣΑ---ΘΑΛΑΣΣΑ

ΕΝΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΟ ΓΑΥΡΟΓΛΟΥ

Ορθόδοξος Χριστιανός

Δεν έχουν καμία δουλειά οι ψυχολόγοι στα σχολεία. Παπάδες πρέπει να πάνε...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

foto-kipros-1

Παρά το γεγονός ότι η  Λευκωσία έχει κάνει έντονο διάβημα στον ΟΗΕ ενώ η ειρηνευτική δύναμη του UNFICYP καταβάλλει προσπάθειες για απελευθέρωση των πέντε ψαράδων

sadorini_police

Ήταν ξημερώματα Παρασκευής, όταν ο 19χρονος κατάφερε να ξαφρίσει 300 ευρώ από ένα κατάστημα εστίασης στη Μύκονο και αμέσως έσπευσε να επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής προς Σαντορίνη

astynomia

Οι δράστες έφτασαν με το φορτηγό του 43χρονου δράστη έξω από το σπίτι ενός 24χρονου και ο 43χρονος πυροβόλησε δύο φορές την πόρτα της εισόδου με κυνηγετικό όπλο, ευτυχώς χωρίς να προκληθεί τραυματισμός

miksi-arxei-1

«Η χώρα μας υποχρεώθηκε να υπογράψει την εκχώρηση της εθνικής μας αυτοτέλειας και του εθνικού μας πλούτου, πράγμα που δεν συνέβη με τις υπόλοιπες χώρες που έχουν αντιμετωπίσει Μνημόνια»