«Προσωπικοί οι λόγοι παραίτησής μου», λέει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ που έλειπε με άδεια, ενώ το Μάτι καιγόταν

ekavpres

Ο Κώστας Καρακατσιανόπουλος  έλαμψε διά της απουσίας του κάνοντας χρήση της άδειάς του τις ημέρες της τραγωδίας - Δεκτή η παραίτηση από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Σε «προσωπικούς λόγους» απέδωσε την παραίτησή του ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Κώστας Καρακατσιανόπουλος, έναν μήνα μετά τη φωτιά- εκατόμβη στο Μάτι Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας, αλλά και μετά την κατάσβεσή της, έλαμψε διά της απουσίας του κάνοντας χρήση της άδειάς του.

Ο επί τριετία πρόεδρος του ΕΚΑΒ – και επί σειρά ετών εργαζόμενος του Κέντρου στη Θεσσαλονίκη- υπέβαλε την παραίτησή του στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας την περασμένη Πέμπτη 23 Αυγούστου και αυτή έγινε αποδεκτή. Η σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού κ. Παύλου Πολάκη – με τον οποίον σημειωτέον ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις- δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Τη «μαύρη» εκείνη Δευτέρα της 23ης Ιουλίου, που είχε ξεσπάσει πυρκαγιά αρχικά στην Κινέττα Αττικής και μετά στο Νταού Πεντέλης κατακαίοντας τελικά το Μάτι και αφήνοντας πίσω της δεκάδες νεκρούς, ο κ. Καρακατσιανόπουλος έλειπε από το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ, κάνοντας χρήση της άδειάς του. Και όπως αποδείχθηκε από τα γεγονότα που ακολούθησαν δεν θεώρησε πως υπήρχε λόγος να την διακόψει... Το κενό δεν καλύφθηκε ούτε από τον αντιπρόεδρο του Κέντρου ο οποίος εμφανίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Ουδείς ενεργοποίησε – ούτε και θα μπορούσε εκτός του προέδρου του ΕΚΑΒ- την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ σε ένα τόσο καταστροφικό συμβάν με βαριές ανθρώπινες απώλειες. Σημειώνεται πως και τις δύο ηχηρές απουσίες είχε στηλιτεύσει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, κ. Γιώργος Μαθιόπουλος.

Το όποιο επιχειρησιακό σχέδιο σε επίπεδο ΕΚΑΒ – αλλά και γενικότερα της υγείας- υλοποιήθηκε επειδή βρέθηκαν άνθρωποι-κλειδιά με μεγάλη πείρα, πέρα και πάνω από κυβερνήσεις, στο σωστό σημείο τη σωστή ώρα και πήραν τη διαχείριση της πυρκαγιάς στο ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία κυριολεκτικά επάνω τους. Συνεπικουρούμενοι και από εργαζομένους, διασώστες, επαγγελματίες υγείας και άλλους που με αυταπάρνηση προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, κατάφεραν να οργανώσουν διακομιδές, να εξασφαλίσουν περίθαλψη, νοσηλεία, στήριξη και να ολοκληρώσουν μια τιτάνια, πολύωρη αποστολή.

Αξίζει να σημειωθεί βεβαίως πως ο κ. Καρακατσιανόπουλος προσπάθησε να μην αφήσει εκκρεμότητες στο ΕΚΑΒ. Έτσι, συγκάλεσε εχθές Τρίτη, και προτού αναρτηθεί στη Διαύγεια η αποδοχή της παραίτησής του από το υπουργείο Υγείας, εσπευσμένα Διοικητικό Συμβούλιο στο ΕΚΑΒ παρότι αυτό ήταν προγραμματισμένο για την ερχόμενη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Οι κακές γλώσσες λένε πως σε αυτό το ΔΣ, το τελευταίο επί προεδρίας του, ο κ. Καρακατσιανόπουλος έλαβε διάφορες αποφάσεις για τα θέματα του Κέντρου, δίδοντας όμως κυρίως έμφαση σε μετακινήσεις «ημετέρων» εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

isonomia-isopolitia

Εύχομαι οι "προσωπικοί λόγοι" που επικαλείται ο παραιτηθείς, να είναι οι τύψεις που τον έχουν κυριεύσει για το ότι ο τομέας ευθύνης του ήταν ένα από τα μονίμως ασυντόνιστα γρανάζια της κρατικής μηχανής. Προφανώς και είναι ανθρωπίνως αδύνατο να βρίσκεται οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Και βεβαίως μπορεί να δίνει εντολές από απόσταση. Ηθικά όμως, είχε την υποχρέωση να τσακιστεί και να επιστρέψει ΑΜΕΣΩΣ... Δεν νοείται άδεια, ούτε διακοπές όταν χάνονται ζωές! Είναι κρατικός λειτουργός. Αν προτεραιότητά του είναι οι διακοπές, κακώς ανέλαβε την ευθύνη που συνεπάγεται η θέση του.

Πεοστεκουμενος Καρακατσανοπουλο

Τι λες ρε καρακατσανοκηφηνα? Στα τσακιδια τώρα που λένε και στο κόμμα σου.... Αχρηστε!

ΑΣΤΟΣ

Εχετε μεγάλη πλάκα, μερικά Τσυριζοτσίρκουλα, που εκφέρετε άποψη περί επαγγελματικών απαιτήσεων Διευθυντικών θέσεων Οργανισμών / Εταιρειών και ανάλογης συμπεριφοράς, όταν είναι προφανέστατο οτι είστε απλά καφενόβιοι Αριστερο-πρεφαδόροι!

steve

Αυτος δεν ειναι που ζητουσε κινητα των 1000ε? Τι νομιζεται,τα ξεχναμε?

pan

το νομίζετε θέλει "ε" ρε μπούφο.

Chris13

Αν ήταν στην θέση του τα ασθενοφόρα θα προλάβαιναν να πάρουν τους καμένους και θα τούς έσωζαν? Και αφού πήρε άδεια δεν υπάρχει αντικαταστάτης?

ΣτΣ

Αηδίες. Δεν απαιτείται να διακόψει εντός ωρών την άδειά του, εκτός αν του το απαιτήσει η ηγεσία. Την έγκρισή του για επιχειρησιακές ενέργειες μπορεί να την δώσει εν τη απουσία του, εφόσον του ζητηθεί από την αρμόδια ηγεσία. Το μόνο που χρειαζόταν να κάνει, εφόσον απαιτείται η δική του και μόνο ενέργεια, ήταν να πάει σε ένα Αστυνομικό Τμήμα και να στείλει χειρόγραφη εντολή με γνήσιο υπογραφής (διαβιβάζεται υπηρεσιακά από το ΑΤ). Λύσεις υπάρχουν. Αν δηλαδή πνιγεί ή αρρωστήσει ο άνθρωπος, παύει η λειτουργία του κράτους; Για μια ακόμη φορά, όπως γίνεται κατά κόρον, μεταβιβάζεται η ευθύνη σε κατώτερα στελέχη της ιεραρχίας για να μη φανεί η πολιτική ευθύνη. Πάντα η ίδια ιστορία.

Δημήτρης

Για να καταλάβουμε το πραγματικό μέγεθος της ΝΔ-υποανάπτυξης του κράτους και της χώρας έχουμε φτάσει στο σημείο να κατηγορούνται διοικητικοί υπάλληλοι γιατί δεν ήταν στη θέση τους ή επειδή πήγαν διακοπές. Δηλαδή ποια είναι η απαίτηση, να βρίσκονται 24 ώρες στο γραφείο τους, να κοιμούνται μακριά από τις οικογένειες τους; Ο πρόεδρος της Mercedes-Benz είναι παρών 24 ώρες στο γραφείο του; Σύστημα συμπληρωματικών αρμοδιοτήτων, το έχει σκεφτεί κανείς ή δεν έχει φτάσει ακόμη στα αυτιά σας; Έλεος πια με τον δεξιό λαϊκισμό!

Λαϊκιστής

και άσχετος είσαι εσύ. Ο πρωην τσυριζοσυνδικαλιστης και νυν πρόεδρος του Εκαβ δεν είναι διοικητικος υπαλληλος. Και ναι, ο Πρόεδρος της Mercedes όταν υπάρχει κρίση αντίστοιχου μεγέθους είναι 24/24 απίκος.

χαχα

Διάψευση από τον αρχηγό της βάρδιας;

Δεν εχεις ιδεα και γραφεις βλακειες

Ο πρόεδρος της Mercedes-Benz αν χρειαστει θα ειναι 24 ωρες τη μερα στο γραφειο και θα δουλευει. Αυτο για ατομα σαν και σενα ειναι ανηκουστο. Εισαι πραγματικος στοκος που θα καταλαβεις -αν ποτε μπορεσεις- το μεγεθος της βλακειας σου μονο οταν κατι κακο συμβει σε σενα ή στην οικογενεια σου. Μεχρι τοτε θα δικαιολογεις ολους αυτους που εφερες στην εξουσια με την ψηφο σου. Σου ευχομαι να περασεις το 5% απο αυτα που περασαν οι ανθρωποι στο Ματι και να δεις πως ειναι να εισαι χωρις καμια βοηθεια απο το κρατος που πληρωνεις. Διαβασε τι λεει το αρθρο για τον αντιπροεδρο και μετα γραψε τις παπαριες σου. Βλακακο συμπλεγματικε που εχεις και αποψη για συμπληρωματικες αρμοδιοτητες.

ΛΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ ΦΑΤΣΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΑΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΘΗΣΗ ΑΡΧΟΜΑΝΙΑΣ ,ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΣ,Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ... ΤΕΛΕΙ ΕΝ ΑΔΕΙΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟ 2015 ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moustakas01

Ο 17χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του, ακόμα και μετά τις υποδείξεις της προέδρου του δικαστηρίου - Το γεγονός προκάλεσε σοκ και οργή στους γονείς του άτυχου Νικόλα Μουστάκα

27
koukouloforoi_main01

Δείτε εικόνες από τη Βουλή την ώρα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία - Ενώ η ΕΛ.ΑΣ κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών  τρεις κουκουλοφόροι  περιδιαβαίνουν στο προαύλιο του κοινοβουλίου ανάμεσα στους άντρες των ΜΑΤ

38