Συνάντηση Σκουρλέτη – Ψινάκη για την κατάσταση στο Μάτι

Συνάντηση Σκουρλέτη – Ψινάκη για την κατάσταση στο Μάτι

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αποτύπωση της τρέχουσας κατάστασης στις πληγείσες περιοχές – Στόχος να βελτιωθεί ο συντονισμός και να επισπευσθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις 

mati_apokatastasi1
Η επόμενη μέρα στο Μάτι ετέθη στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη με τον δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, την ώρα που οι καταγεγραμμένοι νεκροί από την πυρκαγιά ανέρχονται πλέον στους 95.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για την τρέχουσα κατάσταση στις πληγείσες από τη φονική πυρκαγιά περιοχές του δήμου Μαραθώνα, καθώς και για τη βελτιστοποίηση του συντονισμού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών για την επίσπευση των αναγκαίων παρεμβάσεων.


Ο δήμαρχος Μαραθώνα ενημέρωσε τον υπουργό για τις μέχρι τώρα ενέργειες του δήμου στους τομείς σίτισης, διαμονής και συνολικής υποστήριξης των πληγέντων, της παραλαβής και προώθησης των αιτήσεων των κατοίκων για την χορήγηση των προβλεπόμενων αποζημιώσεων, της απομάκρυνσης υλικών από τις περιοχές που καταστράφηκαν, καθώς και της στελέχωσης των υπηρεσιών που φροντίζουν τους πληγέντες.


Παράλληλα, οι κ.κ. Σκουρλέτης και Ψινάκης αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αφορούν στις αναγκαίες πιστοποιήσεις από τον δήμο στα κτίρια που έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές. Επίσης, συζήτησαν ζητήματα που έθεσαν οι κάτοικοι στην πρόσφατη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, όπως, για παράδειγμα, την αποκατάσταση του οδοφωτισμού και την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων. Όπως αναφέρθηκε στους συγκεκριμένους τομείς βρίσκεται σε εξέλιξη η απόκτηση του εξοπλισμού και η τοποθέτησή του.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε στον κ. Ψινάκη ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αλλά και το προσωπικό θα εξαντλήσουν τις υπάρχουσες δυνατότητες στήριξης των πληγέντων και των δήμων που έπληξε η πυρκαγιά. Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε τις δυνατότητες εθελοντικής απόσπασης δημοσίων υπαλλήλων, εκτός του έκτακτου προσωπικού που αποφάσισε να προσλάβει ο δήμος για πέντε μήνες, αξιοποιώντας την χρηματοδότηση του υπουργείου, η οποία αθροίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή σε 1.000.000 ευρώ. Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον δήμαρχο να διασφαλίσει την πλήρη ενημέρωση των κατοίκων για τα μέτρα που υλοποιούνται, αλλά και να αντλήσει την βοήθεια που προσφέρεται από κάθε πηγή, είτε πρόκειται για την Πολιτεία, είτε για τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης