Μετά την τραγωδία το ΓΕΕΘΑ διαφημίζει ότι κάνει πτήσεις επιτήρησης για πυρκαγιά

Μετά την τραγωδία το ΓΕΕΘΑ διαφημίζει ότι κάνει πτήσεις επιτήρησης για πυρκαγιά

Tο ΓΕΕΘΑ, 16 μέρες μετά διαφημίζει ότι, κατόπιν όλης αυτής της τραγωδίας, έδωσε εντολή στα εναέρια μέσα του, αεροσκάφη και ελικόπερα, να πραγματοποιήσουν πτήσεις επιτήρησης, καθώς το επίπεδο κινδύνου πυρκαγιάς σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία είναι υψηλό (3 στο Λεκανοπέδιο και 4 στην υπόλοιπη Ελλάδα)

mati-kameni-gh
Πέρασαν πάνω από δύο εβδομάδες, από τη «μαύρη» εκείνη 23η Ιουλίου, που οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική, σκότωσαν (μέχρι στιγμής) 92 άτομα και έκαψαν χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Από την πρώτη στιγμή ακούστηκε το ενδεχόμενο πως οι πυρκαγιές είναι προϊόν εμπρησμού και μάλιστα με τη χρήση των δορυφόρων έγινε μία απεικόνιση των πολλών διαφορετικών εστιών. Το πρώτο ερώτημα έγκειται στο γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια μέσα, την 23 Ιουλίου, που η προειδοποίηση για πυρκαγιά ήταν στο 4, ώστε να υπάρχει μία ζωντανή εικόνα, για το που υπάρχει πυρκαγιά, ή για το αν υπάρχει κάποια ύποπτη κίνηση.


Την ίδια ώρα, το ΓΕΕΘΑ, 16 μέρες μετά διαφημίζει ότι, κατόπιν όλης αυτής της τραγωδίας, έδωσε εντολή στα εναέρια μέσα του, αεροσκάφη και ελικόπερα, να πραγματοποιήσουν πτήσεις επιτήρησης, καθώς το επίπεδο κινδύνου πυρκαγιάς σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία είναι υψηλό (3 στο Λεκανοπέδιο και 4 στην υπόλοιπη Ελλάδα). Το παραπάνω ερώτημα τίθεται και γι' αυτό το θέμα. Αν γίνονταν πτήσεις επιτήρησης εκείνη την ημέρα και αν ήταν όντως προϊόν εμπρησμού οι πυρκαγιές στην Αττική, δεν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η τραγωδία, ή τουλάχιστον να έχει περιοριστεί;

Οι χάρτες του ΓΕΕΘΑ για τις πτήσεις επιτήρησης στις 7 και 8 Ιουλίου
7_8_2018
8_8_2018

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης