«Στο κόκκινο» η αντιπαράθεση για τις μεταγωγές Κουφοντίνα και Χριστόδουλου Ξηρού

xiroskoufontinas0

«Ο Μητσοτάκης να θέσει υποψηφιότητα για φύλακας ώστε να ασχολείται με τα κελιά των κρατουμένων» δηλώνει ο Κοντονής - «Η κυβέρνηση του Τσίπρα επιδεικνύει συστηματικά στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους και προκαλεί τις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρει η ΝΔ 

Μετά τον σάλο και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας, η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης προχώρησε σε ακόμα ένα βήμα που... ερεθίζει τα αντανακλαστικά της  Ουάσιγκτον και του Λονδίνου, ενώ πυροδοτεί ήδη πολιτικές αντιδράσεις στην Αθήνα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επισημαίνουν τις... σχέσεις στοργής του κυβερνώντος κόμματος με τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων.
Πρόκειται για την μεταφορά του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές Χαλκίδας. Ο Ξηρός, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε πέντε δολοφονίας, ληστείες και εκρήξεις της «17Ν» μετήχθη σήμερα το πρωί στις φυλακές Χαλκίδας.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης η μεταγωγή του, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίες πρόκειται βήμα - βήμα πρόκειται να μετατραπούν σε σωφρονιστικό κατάστημα υποδίκων.

Ωστόσο το γεγονός ότι αυτή έγινε μόλις τρεις ημέρες μετά την μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα... κάνει πολλούς να μιλούν για σχέδιο να αλλάξει η πολιτική ατζέντα και να φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας - όσο είναι δυνατόν - από την καταστροφική φωτιά στο Μάτι και τις ευθύνες για τη διαχείρισή της.

Σφοδρή επίθεση Κοντονή

Στις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση για την μετακόμιση του Χριστόδουλου Ξηρού απάντησε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι «χθες η ΝΔ "αγωνιούσε" για τη μεταγωγή ενός κρατούμενου σε αγροτική φυλακή. Σήμερα για τη μεταγωγή ενός άλλου σε κλειστή. Μάλλον προσπαθεί να υποκαταστήσει το θεσμοθετημένο όργανο της Πολιτείας για τις μεταγωγές. Η κατάντια της δεν έχει όριο. Προτείνουμε στον κ. Κ. Μητσοτάκη να θέσει υποψηφιότητα για φύλακας ώστε να ασχολείται με τα κελιά των κρατουμένων. Ως τότε, ας συνηθίσει στην ιδέα της ισορροπημένης αντεγκληματικής πολιτικής της Κυβέρνησης με όρους κράτους δικαίου, ασφάλειας και ανθρωπισμού».

Η ανακοίνωση της ΝΔ 

είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της ΝΔ η οποία καταλόγιζε στην κυβέρνηση συστηματική στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΔ για τη μεταγωγή Ξηρού έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδεικνύει συστηματικά στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους προκαλώντας τις οικογένειες των θυμάτων τους, αλλά και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα. Μια κυβέρνηση ανίκανη και κυνική, που δεν μπορεί να προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια στους Έλληνες, φροντίζει ώστε οι τρομοκράτες να αποφυλακιστούν μια ώρα αρχύτερα».

O βρετανικός Guardian
Σε κάθε περίπτωση, οι επιλογές της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα καταδικασθέντα στελέχη της 17Ν έχουν ήδη σοβαρό αντίκτυπο στην διεθνή εικόνα της χώρας.

Τον σάλο και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις υψηλής ασφαλείας φυλακές του Κορυδαλλού σε μια «πολυτελή ανοιχτή φυλακή» καταγράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα επισημαίνει τη δημόσια καταδίκη από την Ουάσινγκτον και την Άγκυρα για την μετακίνηση του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» από «τις φυλακές φρούριο του Κορυδαλλού, σε μια αγροτική φυλακή στην κεντρική Ελλάδα όπου στις εργασίες περιλαμβάνεται το μάζεμα φρούτων και ο καθαρισμός της υπαίθρου».

Στο ρεπορτάζ υπάρχει και η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δεν πρόκειται για ειδική μεταχείριση απέναντι στον Κουφοντίνα ούτε και θα μπορέσει να υποβάλει αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης όταν θα συμπληρώσει 19 χρόνια στη φυλακή. «Η εκτέλεση της ποινής θα συνεχιστεί κανονικά. Η μεταφορά δεν αποτελεί ειδική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή μερικώς ελεύθερη παραμονή» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Την ίδια ώρα οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τις συνθήκες στα ανοιχτά χωράφια του Αλμυρού Βόλου όπου βρίσκονται οι αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας.

Το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων (ΕΑΚΚΝ) Κασσαβέτειας, όπως είναι ο πλήρης τίτλος των Αγροτικών Φυλάκων, βρίσκεται σε οπτική επαφή από την Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ), κοντά στο αεροδρόμιο Αγχίαλου στην πεδιάδα της Μαγνησίας.

koufontinas-agrotikes1__1_
Αποτελεί σχεδόν παραθεριστική φυλακή, σχετικά με τις συνθήκες φύλαξης του Κορυδαλλού όπου μέχρι σήμερα από το 2003 κρατείτο ο Νο 1 Έλληνας τρομοκράτης, ο εκτελεστής της 17Ν.

Εντύπωση προκαλούν και οι περιφράξεις της φυλακής όπως φαίνονται στις φωτογραφίες από το View Street της Google. Απλό συρματόπλεγμα ύψους περίπου 1,60 μ. δίπλα στον δρόμο του χωριού με ένα απλό κυκλικό αγκαθωτό συρματόπλεγμα στο πάνω μέρος, τέτοιο βέβαια που ο επικίνδυνος Κουφοντίνας μπορεί να παραβιάσει πανεύκολα με την βοήθεια άλλων «έμπειρων» από έξω συνεργατών του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17Ν που έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών θυμάτων της οργάνωσης σε 11 φορές ισόβια, μετήχθη στις αγροτικές φυλακές του Βόλου όπου οι κρατούμενοι διαβιούν, όπως προβλέπει ο νόμος, σε συνθήκες ανοικτής φυλακής, δηλαδή εργάζονται και κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση, καθώς η φυλακή έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ προβλέπεται ότι όσοι κρατούμενοι είναι σε αγροτικές φυλακές έχουν καλύτερο υπολογισμό ημερομισθίων από εκείνους που κρατούνται σε φυλακές κλειστού τύπου όπως ο Κορυδαλλός.
koufontinas-agrotikes4


koufontinas-agrotikes2

koufontinas-agrotikes5

ΣΧΟΛΙΑ (8)

ΙΣΟΒΙΑ

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΙΣΟΒΙΑ ΕΝΟΟΥΜΕ ΙΣΟΒΙΑ.......ΦΥΣΙΚΑ Ο ΑΞΑΡΛΙΑΝ Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ...ΑΛΛΑ ΤΑ ΙΣΟΒΕΙΑ ΕΛΕΙΨΕΙ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΑ

Ι.Κάλφας Σουηδία

«Στο κόκκινο» η αντιπαράθεση για τις μεταγωγές Κουφοντίνα και Χριστόδουλου Ξηρού. Γιατί τόση μεγάλη ένταση για τους εγκληματίες Κουφοντίνα και υιό του σεβάσμιου ιερέα Χριστόδουλου . Αυτοί ήταν οι συνεργάτες του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί είναι τα δικά τους παιδιά . Ήταν αναμενόμενο να πασχίζουν για την ελευθερία τους . Οι μισή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τρέχανε μάρτυρες υπερασπίσεως στα δικαστήρια μήπως η κοντή μνήμη του Έλληνα το έχει ξεχάσει και αυτό; .Αυτούς τους εγκληματίες υποδέχονται σαν ήρωες με τα φανών και λαμπάδων οι Ελληναράδες κάθε φορά που παίρνουν άδεια . Αυτούς ψήφισε ο Έλληνας και αυτούς θα ξαναψηφίσει . Κανένας μα κανένας δεν σας καταλαβαίνει στην Ευρώπη όταν παραπονιέστε . Αλλά να είμαστε και αληθείς το 80% των Ελλήνων δεν τους ψήφισε . Αλλάξτε το κατεστημένο εφαρμόζοντας την απλή αναλογική . Συνεργάζονται για την καρέκλα και ξεπουλάνε κομμάτια τις Ελλάδος τα δυο αντίθετα κόμματα ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδεικτή πως δεν υπάρχει πρόβλημα και για τα υπόλοιπα κόμματα να συνεργαστούν. Αυτό είναι το σωστό για να αποφευχθούν οι παραλογισμοί τις σχιζοφρένιας στην Ελλάδα .

Γιωργος

Μια κουκούλα και ένα 45αρι, ένα κομπλεξικό ανθρωπάκι μπορει να το κάνει serial killer. Στην κατοχή τους λέγανε δωσίλογους, σήμερα τους λένε Κουφοντίνα-Ξηρό.

Σωτηρης

Με την κουκούλα σκότωναν οι δοσίλογοι και τρομοκρατες της 17Ν

Νέος

Δεν νομίζω οτι οι δοσίλογοι σκοτωναν βασανιστές Σε περιπτωση που δεν ξέρεις σκοτωναν πατριωτες Ειπαμε τρομοκράτης ειναι ο κουφοντινας αλλα μην τα ισοπεδωνεις ολα επειδη εισαι άσχετος

τρομοκρατες φονιαδες

αλλα παρολα αυτα ο ενας βαφει τα μαλλια, ο αλλος τα ματια με λαινερ...... τι να πεις.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης