Το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων άλλαξε τη συνέντευξη Πολάκη: Το «θολώνει» έγινε «μαυρίζει»
Στην κεντρική σελίδα του πρακτορείου που είναι προσβάσιμη από όλους έχει γραφτεί «μαυρίζει», ενώ στη συνδρομητική σελίδα, παραμένει ο όρος «θολώνει», όπως ήταν αρχικά στις 8:00 το πρωί
Ο Παύλος Πολάκης, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε τη φράση «ο αριθμός των θυμάτων θολώνει την εικόνα», προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις, με τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να λένε πως πρέπει να αποπεμφθεί.
Πέραν αυτού, πολλά ερωτηκά προκαλεί η στάση του ίδιου του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Ενώ η συγκεκριμένη φράση, που από πολλούς χαρακτηρίστηκε «ύβρις» παραμένει, ακόμη και στην επίμαχη τελευταία ερώτηση (τελευταία παράγραφο) όσο και στον πρόλογο της συνέντευξης, αν κάποιος ανοίξει τη συνδρομητική σελίδα του πρακτορείου για να διαβάσει το τηλεγράφημα, δεν συμβαίνει το ίδιο και στη μη συνδρομητική σελίδα.
Συγκεκριμένα, όταν κάποιος μη συνδρομητής ανοίξει τη συνέντευξη διαπιστώνει πως ο κ. Πολάκης φέρεται να έχει δηλώσει «ο αριθμός των θυμάτων "μαυρίζει" την εικόνα». Βέβαια, στις ώρες δημοσίευσης, ενώ φαίνεται η αρχική ώρα, δίπλα, είναι εμφανής και η ώρα, στην οποία φαίνεται ότι το κείμενο έχει υποστεί «μαγείρεμα».
Έτσι για τον περισσότερο κόσμο, που θα μπει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, να δει τη συνέντευξη, ωθούμενος από το σάλο που προκλήθηκε, ο κ. Πολάκης χρησιμοποίησε τον όρο «μαυρίζει», ενώ το πρωινό τηλεγράφημα, στις 8:00 αναφέρει «θολώνει».
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών