Βίντεο: «Ένας χορός για τη Μακεδονία» με πένθος για τους νεκρούς στο Μάτι

Μακεδονια1

Οι χορευτές ξεκίνησαν έναν Μακεδονικό συρτό από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και προς το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου φορώντας μαύρα περιβραχιόνια

Ξεκίνησε η Μουσικοχορευτική εκδήλωση "Ένας χορός για τη Μακεδονία".

Μουσικοχορευτική εκδήλωση με μήνυμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων και πολιτιστικών συλλόγων.

Πολίτες αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι έδωσαν ραντεβού στον αύλειο χώρου του λιμανιού Θεσσαλονίκης, και, μέσω της λεωφόρου Νίκης, θα καταλήξουν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Φοράνε περιβραχιόνια στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Gurou

Δες κανένα δοκιμαντερ με τελετές ιθαγενών, βρεσ τισ διαφορεσ με τη σημερινη εκδηλωση, και μετα ξανά απάντησε, διάνοια της βλακείας.

Gurou

Αγαπητέ καραγκιόζη... δεν ρώτησα γιατί το κάνουν.....Αλλα η μαρμελάδα στον εγκέφαλο δεν σας αφήνει να αντιληφθείτε τι λέω.

Το άγαλμα

Το άγαλμα του κατακτητή μεγαλέξανδρου τι ρόλο παίζει; Ειδωλολατρεία κι επιστροφή στο 12θεο; Οι Πέρσες τον ενθάρρυναν άλλωστε να πιστεύει ότι είναι θεός. Όσοι τον λατρεύουν είναι λοιπόν με τον Μεγαλέξανδρο ή με τους συνωμότες Μακεδόνες στρατηγούς του που αργότερα δηλητηρίασαν και τον γιο του; Αυτή η άτιμη η ιστορία είναι πολύπλοκη πανάθεμά την και δεν έχει μόνο καλούς και κακούς... Δύσκολο να εξιδανικεύσεις τις ιστορίες των κατακτητών, ειδικά αν σκέφτεσαι λίγο παραπάνω.. Γι αυτό και πολλοί δικτάτορες και παπάδες ενθουσιάζονταν ανέκαθεν με το “πίστευε και μη έρευνα”. Σε γλυτώνει από τον κόπο της σκέψης και της αναζήτησης της αλήθειας.

Τι λαός είμαστε?

Αντί να τους πάρουμε στο κυνήγι γινόμαστε γραφικοί.... πότε θα θυμωσουμε με τους προδότες που μας κυβερνούν? ??

Εθνοφυλετιστής

Η Ελληνική Μακεδονία είναι 60% Τουρκόγυφτοι και Λαζογεωργιανοί που έφερε το 1923 ο Βενιζέλος (Μπεν-Ουζιέλ) και 30% Σλαβόσποροι, Βουλγαρόφωνοι. Όσοι Έλληνες δεν εξοντώθηκαν από τους Χριστιανούς τον 4ο αιώνα, εγκατέλειψαν την περιοχή κατά τις Γοτθικές επιδρομές τον 6ο αιώνα.

@

Μα, που διαβάζετε τέτοια πράγματα και τα δημοσιεύετε κιόλας; Ποια είναι η βιβλιογραφία σας;

Gurou

Συγνώμη, αλλα εμενα, ποιο πολύ μου θυμίζει, τελετές ιθαγενών, βουντού και κατι τέτοιο... Γιατί δεν πάνε να ανάψουν ένα κεράκι για τα θύματα, και ας καλεςουν τα κανάλια, να τους δείξουν. Η έστω ας έπαιζε πένθιμα μια μπάντα. Την αρκούδα βγάλανε βόλτα και χτυπάνε τα τύμπανα;

Καραγκιοζη που έμαθες και το γκουρου

Γιατι κάτι αγραμματα ιδεοληπτικά τσατσονια της Μέρκελ και του Πιατ ξεπουλανε τον τόπο τους. Και γιατί επίσης πονάνε και για ανθρώπους που χάθηκαν σε αντιθεση με τους υμνητες του Χονεκερ της Σταζι και της Σιγκουριμ που κάνουν τα πάντα για την καρέκλα τους και "δε διακρίνουν λάθη στρατηγικου σχεδιασμού". Γκε γκε γυφτο?

@Gurou

Εντάξει, είσαι στόκος δεν χρειάζεται να το φωνάζεις κι όλας! Μάθε ποιά είναι η δημοτική μουσική της Μακεδονίας και μετά μίλα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης