Ηράκλειο: Σε βρεφικά είδη «κρύβονταν» τα όπλα του επιχειρηματία - εγκέφαλου κυκλώματος αγοραπωλησίας

Ηράκλειο: Σε βρεφικά είδη «κρύβονταν» τα όπλα του επιχειρηματία - εγκέφαλου κυκλώματος αγοραπωλησίας

Εντοπίστηκαν 20 περίστροφα και πιστόλια αερίου, τρία αεροβόλα, 6.500 αβολίδωτα φυσίγγια κρότου- λάμψης των 9 mm, 21 σπρέι πιπεριού, δυο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser, τρία μαχαίρια και διάφορα είδη τοξοβολίας

Kriti-opla
Ολόκληρο στρατό μπορούσαν να εξοπλίσουν τα παράνομα όπλα που είχε στην κατοχή του ένας πολύ γνωστός 55χρονος επιχειρηματίας ο οποίος διατηρεί κατάστημα στρατιωτικών ειδών στο Ηράκλειο και φέρεται ως "εγκέφαλος" κυκλώματος αγοραπωλησίας όπλων που εισάγονταν από την Βουλγαρία.

Ο επιχειρηματίας, που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για υποθέσεις με πλαστά έγγραφα, πλαστές ταυτότητες, ψεύτικα ΑΦΜ και αγοραπωλησία όπλων, συνελήφθη μετά από πολύμηνη παρακολούθηση.

Στο στόχαστρο των αρχών είχε μπει από την 1η Μαρτίου, όταν υπάλληλοι του Τελωνείου Σερρών στον Προμαχώνα έκαναν έλεγχο με το σύστημα ελέγχου X-RAY σε ένα φορτηγό που ερχόταν από τη Βουλγαρία με προορισμό το Ηράκλειο και ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι ανάμεσα στα συμπληρώματα διατροφής και βρεφικά είδη που αναγράφονταν στα συνοδευτικά έγγραφα, ήταν κρυμμένα 20 περίστροφα και πιστόλια αερίου, τρία αεροβόλα, 6.500 αβολίδωτα φυσίγγια κρότου- λάμψης των 9 mm, 21 σπρέι πιπεριού, δυο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser, τρία μαχαίρια και διάφορα είδη τοξοβολίας!

Τότε, συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού που κατασχέθηκε και ζητήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Ηρακλείου η σύλληψη του 55χρονου παραλήπτη του φορτίου. Ο επιχειρηματίας τέθηκε υπό παρακολούθηση και, τελικά, αποφασίστηκε να συλληφθεί. Στο Ηράκλειο συνελήφθησαν και άλλα έξι άτομα που έχουν συγγενική σχέση, μεταξύ των οποίων ένας διευθυντής μεταφορικής εταιρείας, καθώς και ένας ακόμη συνεργός τους σε περιοχή της Ημαθίας. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και ερευνά το ενδεχόμενο να έχουν εμπλοκή στο κύκλωμα και άλλα άτομα από διάφορες περιοχές της χώρας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν σε διάφορες αποθήκες του επιχειρηματία 16 πυροβόλα όπλα, 19 σπρέι πιπεριού, 2.773 σφαίρες, 49 γεμιστήρες, οκτώ κλείστρα πιστολιού, δυο πτυσσόμενα μεταλλικά κλομπ, έξι συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικής ενέρηειας, δυο εκτοξευτήρες φωτοβολίδων, ένα μαχαίρι και πλήθος εγγράφων σχετικών με τις αγοραπωλησίες που αποτελούν πειστήρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης