Κύπρος: Οι τρεις πρώτοι στις παγκύπριες εξετάσεις

cyp06

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα - Από τους 7.700, οι 5.683 διεκδικούν πρόσβαση στη Δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου και Ελλάδας

Με τον μέσο όρο στα 18 από τα 34 εξεταζόμενα μαθήματα να είναι κάτω από τη βάση του 20, και με τον χαμηλότερο βαθμό να είναι το 4,89 στο μάθημα της Φυσικής ανακοινώθηκαν, σήμερα, Παρασκευή στη Λευκωσία, τα αποτελέσματα των Παγκύπριων εξετάσεων 2018 για τα Ανώτερα και ΑΑΕΙ της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Με τη σημερινή κατανομή έχουν διατεθεί 2263 θέσεις, από τις οποίες 1447 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, 659 στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 95 στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο και 62 στις Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας.

Με βάση τους στατιστικούς πίνακες ο μέσος όρος στα Νέα Ελληνικά είναι 9,94, στα Αρχαία Ελληνικά 9,16, στα Λατινικά 8,4, στα Αγγλικά, 9,61, στα Τουρκικά 9,18, στα Μαθηματικά (κοινού κορμού) 8,58, στα Μαθηματικά 9,51, στην Πολιτική Οικονομία 7,92, στην Τεχνολογία 7,47, στο Σχέδιο Ειδικότητας 9,39.

Κάτω από τη βάση έχουν καταγραφεί βαθμοί και στα μαθήματα της Υπαγόρευσης Μουσικού Κειμένου/Αρμονία με βαθμό 9,5, της Οικιακής Οικονομίας με βαθμό 9,66 και των Εικαστικών Εφαρμογών με βαθμό 9,5.

Στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018 υπέβαλαν αρχικά αίτηση συμμετοχής, 7700 υποψήφιοι. Από αυτούς 5683 διεκδικούν πρόσβαση στη Δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου και Ελλάδας.

Υπάρχει όμως και το «απόλυτο 20» το οποίο εξασφάλισε αριθμός μαθητών με την άδεια των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα τα προσωπικά τους στοιχεία.

ΡΑΦΑΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο Ραφαήλ Δημητρίου από τη Λεμεσό εξασφάλισε θέση στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Σπουδών Μαθηματικών και Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ανέφερε ότι «αυτή η επιλογή ήταν το plan b για εμένα αφού ο πρώτος μου στόχος ήταν Πανεπιστήμια της Αγγλίας. Νιώθω περήφανος, που αρίστευσα. Ήταν μια από τις πιο δύσκολες χρονιές για όλους τους μαθητές αλλά νιώθουμε ανακούφιση και δικαίωση που οι κόποι μας ανταμείφθηκαν».

Ο Ραφαήλ Δημητρίου

RAFAHL_DHMHTRIOU
ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η Μαρία Δημητρίου από τη Λευκωσία, εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και ανάφερε ότι: «Νιώθω απερίγραπτη χαρά, ήθελα από το Γυμνάσιο να εξασφαλίσω θέση στη Νομική. Οι κόποι της χρονιάς που πέρασε και το σκληρό διάβασμα ανταμείφθηκαν. Δεν μπορείς μόνο από το διάβασμα της Γ’ Λυκείου να πετύχεις τον στόχο σου, είναι κάτι που χτίζεται σταδιακά. Οι περισσότεροι μεγαλοποιούν την τελευταία χρονιά. Αν έχεις πρόγραμμα όλα μπορούν να γίνουν. Χρειάζεται η ξεκούραση, η παρέα με φίλους και οικογένεια για να μπορέσεις να αποδώσεις».

Η Μαρία Δημητρίου

MARIA_DHMHTRIOY

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΚΟΥΣΙΗΣ

Χαρούμενος για την εξασφάλιση θέσης στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι ο Τακούσιης Γεώργιος ο όποιος δήλωσε: «Θα κρατήσω τη θέση που εξασφάλισα γιατί ήταν αυτή που επιθυμούσα από την αρχή, αλλά αν υπάρξει θέση στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τότε θα προτιμήσω αυτήν. Είχα πάντα μια κλίση προς τις θετικές επιστήμες γιατί προάγουν τον αναλυτικό τρόπο σκέψης».

Ο Γεώργιος Τακούσιης

GEORGIOS_TAKOYSIHStakousis

ΣΧΟΛΙΑ (1)

GreamRiper

Ξεφτέρια οι κουμπάροι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

salonika_narkotika

Συνελήφθησαν πέντε μέλη του κυκλώματος και ταυτοποιήθηκαν άλλα δυο, που αναζητούνται - Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από εννέα κιλά κάνναβης, έξι κιλά ηρωίνης και ποσότητα κοκαΐνης, αλλά και αυτοσχέδιο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών