Μετρό: 23 οδηγοί ακινητοποίησαν τους συρμούς στις 25 Ιουνίου

metro-apergia-new

Ενώ σχεδιάζονται νέες απεργίες στο Μετρό με αίτημα, μεταξύ άλλων, την αραίωση των δρομολογίων για να εξυπηρετούνται οι θερινές άδειες

Λιγότεροι από τους μισούς ήταν οι οδηγοί που συμμετείχαν στη στάση εργασίας στο Μετρό στις 25 Ιουνίου, ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα στην παρόμοια κινητοποίηση τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 29 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η «Καθημερινή»:

- Στις 25 Ιουνίου ήταν προγραμματισμένο να εργαστούν 32 οδηγοί στη γραμμή 3 και 30 οδηγοί στη γραμμή 2. Από αυτούς στη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας εώς τις 9 το πρωί συμμετείχαν 7 οδηγοί στη γραμμή 3 και 16 οδηγοί στη γραμμή 2

- Στις 29 Ιουνίου στη στάση εργασίας από τις 11 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας συμμετείχαν 12 οδηγοί όταν και στις δύο γραμμές ήταν προγραμματισμένο να εργαστούν 38.

Κατά πληροφορίες οι ηλεκτροδηγοί ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα με αίτημα, μεταξύ άλλων, την περαιτέρω αραίωση των δρομολογίων κατά τους θερινούς μήνες προκειμένου να εξυπηρετηθεί το πρόγραμμα των αδειών τους.

Η ΣΤΑΣΥ αναμένεται να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους συνδικαλιστές προς όφελος του επιβατικού κοινού

Την ίδια ώρα, αποφασισμένη να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους συνδικαλιστές είναι πλέον η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, προκειμένου «να διασφαλίσει τις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού», που ουκ ολίγες φορές έρχεται αντιμέτωπο, ειδικά σε ώρες αιχμής, με στάσεις εργασίας εργαζομένων στο μετρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από δω και στο εξής, η διοίκηση της εταιρείας -δεδομένου ότι προγραμματίζεται τις επόμενες ημέρες νέα στάση εργασίας από το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό, προκειμένου να γίνει γενική συνέλευση και να αποφασιστεί πιθανή 24ωρη απεργία- «θα προχωρήσει στην αξιοποίηση κάθε ένδικου μέσου, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού».Η ΣΤΑΣΥ στην παρούσα φάση έχει προχωρήσει στην εκπαίδευση προσωπικού από άλλες ειδικότητες, ώστε να εκπαιδευτούν και να ενταχθούν στο δυναμικό των οδηγών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζήτησε και αναμένει την έγκριση για την αύξηση του ορίου ηλικίας των οδηγών στα 45, ώστε να "διευρύνει τη δεξαμενή" από την οποία θα αντλήσει νέους οδηγούς.

Σήμερα κανείς μπορεί να εκπαιδευτεί για να γίνει οδηγός μέχρι την ηλικία των 40 ετών. Στο αίτημα περί ελλείψεων ανταλλακτικών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις σε διαγωνισμούς που αφορούσαν ανταλλακτικά, είτε λόγω ενστάσεων των συμμετοχόντων είτε λόγω καθυστέρησης στις πιστώσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Παντως, «τα προβλήματα αυτά δεν επηρέασαν το συγκοινωνιακό έργο σε καμία στιγμή και τα δρομολόγια γίνονταν όπως ήταν προγραμματισμένα» σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

ΣΧΟΛΙΑ (36)

Το θαύμα της εποχής Πασοκ (υπό την ανοχή της ΝΔ)

Καλλιέργησε και εγκατέστησε στις δημόσιες επιχειρήσεις πελατειακή εργασιακή νοοτροπία αργόσχολων βολεψάκηδων που έβριθε αλλοπρόσαλλων δικαιωμάτων, επιδομάτων, παροχών και υπέρογκων αμοιβών χωρίς αντικειμενική οικονομική βάση ενώ ταυτοχρόνως στερείτω ανάλογων εργασιακών υποχρεώσεων. Από τότε αυτές οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε μόνιμη τροχιά κατάρρευσης και για να μπορέσει το κράτος να τις κρατήσει εν ζωή δανειζόταν υπέρμετρα φεσώνοντας μας με ένα μεγάλο μέρος από το δυσβάστακτο χρέος το οποίο ματώνουμε να ξεπληρώσουμε. Παρόλα αυτά η νοσηρή εργασιακή νοοτροπία ουδέποτε απεγκαταστάθηκε. Αντιθέτως καραδοκεί την επόμενη ευκαιρία που θα δοθεί να αναδυθεί και να ξανακυριαρχήσει αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες .....

GeorgeM

Έχεις διαβάσει την έκθεση Ρακιντζή για τις προσλήψεις στο Μετρό την εποχή πρωθυπουργίας Κωστάκη και "υπερυπουργείας" Σουφλιά; Στυλιανίδης, Λιάπης και Χατζηδάκης σου λένε τίποτα σαν ονόματα; Γιατί αναφέρεσαι μόνο στο ΠΑΣΟΚ; Για μάθε τι κόμμα είναι όλο το ΤΡΑΜ. Για μάθε τι κομμα και από ποιο μέρος ειναι ολο το Μουσείο Ακρόπολης.

nik the greek

ολα στους ξενους ιδιωτες,τωρα!!!

Victor

Οι απεργίες είναι μέσο εκβιασμού του κοινωνικού συνόλου και θα έπρεπε να απαγορεύονται. Χρησιμοποιώντας την απεργία, τα μέλη μίας συντεχνίας απαιτούν πολύ περισσότερο από αυτό που δικαιολογεί για αυτούς ο νόμος προσφοράς-ζήτησης βάση προσόντων.

kyriakos

Εσύ! Ελεεινε που νομίζεις ότι είσαι πολίτης. Εσύ. Γελοία υπόσταση που νομίζεις ότι είσαι πολίτης επειδή αναπνέεις. Εσύ. Κατακαθι που νομίζεις ότι είσαι πολίτης επειδή έχεις δικαίωμα ψήφου. Εσύ θα πληρώσεις το λογαριασμό για τις αλητείες αυτών των κατσαπλιαδων. Όταν τους διώξουν και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ Ν' ΑΚΟΎΣΟΥΝ για Έλληνα εργαζόμενο, θα βάλουν μια αγγελία στο ίντερνετ και θα φέρουν κόσμο από ΜΑΚΡΙΑ για να κάνει τη δουλειά με 400 ευρώ. Με 400 ευρώ δεν θα μπορούν να αγοράσουν αγροτικά προϊόντα, οπότε θα πεινάσει και η επαρχία γιατί θα δουλεύει γι αυτούς. Αυτοί θα φέρουν τις οικογένειές τους και θα κάνουν κι άλλα παιδιά. Μετά θα έχουν δικαίωμα να γίνει η θρησκεία τους πιο σεβαστή, θα έχουν δικαίωμα εκπροσώπησης στα κοινά, δεν θα αισθάνονται τίποτα κοινό με τους αρχαίους. Η χώρα σου θα αλλάξει χωρίς επιστροφή μέσα σε 20 χρόνια. Θα πνιγείς στην υβρη σου. Κάνε κάτι να σωθείς. Σε 20 χρόνια θα λες, "πόσο ανάξιος ήμουν να κρατήσω αυτά που βρήκα". Αιδως. Οι άτιμοι είναι καταδικασμενοι. Μαζι σου τραβάς τη χώρα στην άβυσσο. Ντροπή σου.

Bux

Ολα ιδιωτικά να τελειώνουμε από τους εκβιασμούς

Μα γιατί διαμαρτύρεστε

Εσείς όλοι ψηφίσατε τα κόμματα που όλους αυτούς τους προστατεύουν. Το μοναδικό κόμμα που βροντοφωνάζει ότι αυτούς (και πολλούς άλλους) θα τους απέλυε είναι η Δημιουργία Ξανά που παίρνει κοντά στο 0,5% στις δημοσκοπήσεις. Και μη μου πείτε για ΧΑ και Λεβέντη γιατί αυτοί οι δύο δεν θα συγκηβερνούσαν με τίποτα με την ΝΔ, ενώ ο Τζήμερος πολύ θα ήθελε να ''συνεργαστεί'' με την ΝΔ ώστε να εφαρμόσει κάποιες από τις μεταρυθμίσεις που υποστηρίζει. Δείγμα γραφής δίνει στην περιφέρεια Αττικής που είναι μόνος του και όλοι τους μια γροθιά ενωμένοι (ΝΔ-Σύριζα-ΚΚΕ-ΧΑ-Πασόκ)

Πανάκριβα προβληματικά τεμπελχανία.

Για κάθε έναν από δαύτους μήπως πρέπει να πληρώνουμε άλλον ένα αντικαταστάτη του για να μπορεί να απουσιάζει;

jordan

oi dimosioi einai epiorkoi pelates KAI ton 301 prodoton .-

παρασιτααααα

ε ρε βιτσα που θελετε ρε παρασιτα!!! εγω δεν εχω απεργησει ποτε οταν βαριομουνα μια δουλεια την παρατουσα και πηγαινα για αλλα ακομα και χρειαζοταν να μεινω ανεργος για κανα χρονο.. ουστ ξεφτυλες... βγειτε μπροστα ρε ξεφτυλες να πειτε ποιοι ειστε να σας ξερουμε ποιοι ειστε οι εχθροι του λαου.. ακου εκει απεργια.. ξεφτυλες! ειχε πανσεληνο τελος του μηνα και θελαν να την απολαυσουν απο τις 11 το βραδυ κ μετα για αυτο και απεργησαν τα κωλοπαιδα... υπαλληλοι μας ειναι ολοι αυτοι.. οπως και οι βουλευτες... ο λαος θα τους τιμωρησει οπως αρμοζει στον υπαλληλο που δε σεβεται το αφεντικο του

Ηλίας

Έτσι μπράβο μπείτε όλοι στην παγίδα κουβέντας καφενείου. Το παντεσπάνι είναι τι πάντα το ίδιο. Στις άλλες χώρες γιατί τα καταφέρνουν καλύτερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας; Να γνωρίζετε ότι ο μαέστρος είναι πάντα ένας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vitali-kosioni-tsokli-xoukli-karkinos-thessaloniki

Οι τρεις δημοσιογράφοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε πλειάδα ερωτημάτων στο 6ο Πανελλήνιο Forum «Διευρύνοντας τα Σύνορα» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη - Περιέγραψαν την προσωπική τους εμπειρία κόντρα στον καρκίνο