Ελαφρυντικά για την τσιγγάνα που εκτέλεσε το δολοφόνο του γιου της στην Ευελπίδων το 2012

Ελαφρυντικά για την τσιγγάνα που εκτέλεσε το δολοφόνο του γιου της στην Ευελπίδων το 2012

Μειωμένος καταλογισμός και ελαφρυντικά στη Ρομά που το 2102 σκότωσε στα δικαστήρια το δολοφόνο του γιου της - Καταδικάστηκε σε 10ετη κάθειρξη

tsi_dol_12
«Μετάνιωσα για ο,τι έκανα αλλά όταν τον σκότωνα ένιωσα ανακούφιση» είπε σήμερα στην απολογία της στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η Ρομά η οποία το 2012 είχε πυροβολήσει θανάσιμα τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της, έξω από το γραφείο του ανακριτή, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Η κατηγορουμένη με απόφαση του δικαστηρίου καταδικάσθηκε, κατά πλειοψηφία, σε κάθειρξη 10 ετών.

Δικαστές και ένορκοι την έκριναν ένοχη για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε με μειωμένο, όμως, καταλογισμό και αναγνωρίζοντας της το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

«Εκείνη τη μέρα άλλαξα λίγο την εμφάνιση μου για να μην με καταλάβουν οι συγγενείς του. Τον είδα να μπαίνει στην Ευελπίδων, τον ακολούθησα και πήγα στο κτήριο 9. Φοβόμουν ότι θα τον αφήσουν ελεύθερο. Άδειασα όλες τις σφαίρες από το πιστόλι γιατί ήθελα να πεθάνει. Όταν πυροβόλησα περίμενα να με σκοτώσουν οι αστυνομικοί...» είπε η ίδια η κατηγορουμένη στην απολογία της στο δικαστήριο περιγράφοντας όσα έγιναν εκείνη την ημέρα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Η ίδια δήλωσε ωστόσο μετανιωμένη για την πράξη της και ζήτησε συγνώμη. Όπως όμως είπε, όταν σκότωσε τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της έξω από το ανακριτικό γραφείο ένιωσε ανακούφιση.

«Για μένα από τότε που έχουν σκοτώσει το γιο μου είναι σαν μην έχει περάσει δευτερόλεπτο. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι ότι σκότωσαν το γιο μου στην αγκαλιά μου και φώναζε μανούλα. Και κράταγε την κοιλιά του. Όταν πήγα στο ΚΑΤ άνοιξε την πόρτα και το είδα και ήταν ανοιγμένος σαν αρνί. Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι πέθανε, ορκίζομαι στον Θεό. Το παιδί αυτό ήταν ο έρωτας μου η ανάσα μου η ο πνοή μου, μου άφησε τρία παιδιά εγγόνια. Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε αλλά για μένα είναι έξι δευτερόλεπτα. ..», σημείωσε η ίδια.

Στη δίκη στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας και η Διευθύντρια του 6ου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, η οποία παρακολουθεί την κατηγορούμενη. Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της η κατηγορουμένη, πάσχει από σχιζοσυναισθηματική ψύχωση, λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθείται ψυχιατρικά. «Η γυναίκα αυτή από 22 χρόνων είχε νοσήσει είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Έπαθε ένα τεράστιο σοκ. Το παιδί της ξεψύχησε στην αγκαλιά της. Δεν είχε καταλάβει ότι πέθανε... Η κατηγορούμενη εισήλθε με κρίση με απώλεια συνείδησης. Η συμπεριφορά της ήταν παρανοϊκή. Ζητούσε να κοιμάται με γιο της τον ζητούσε συνέχεια, έψαχνε να τον βρει...», είπε μεταξύ άλλων η μάρτυρας στην κατάθεσή της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης