"Φτερά" έκαναν πίνακες αξίας του ζωγράφου Άγγελου Γιαλλινά

"Φτερά" έκαναν πίνακες αξίας του ζωγράφου Άγγελου Γιαλλινά

Κλάπηκε άγνωστος αριθμός πινάκων ζωγραφικής από το σπίτι του φημισμένου Κερκυραίου ζωγράφου Άγγελου Γιαλλινά…

"Φτερά" έκαναν πίνακες αξίας του ζωγράφου Άγγελου Γιαλλινά
Σε σπείρα επαγγελματιών κλεφτών με ειδικότητα στα έργα τέχνης αποδίδει η Αστυνομία την κλοπή άγνωστου αριθμού πινάκων ζωγραφικής από το σπίτι του φημισμένου Κερκυραίου ζωγράφου Αγγέλου Γιαλλινά, που είχε μετατραπεί σε πινακοθήκη. Γι’ αυτό, ενημέρωσαν αμέσως την Interpol, ώστε να αρχίσει και εκείνη έρευνες πριν τα πολύτιμα έργα καταλήξουν στην συλλογή κάποιου πάμπλουτου συλλέκτη!

Η κλοπή διαπιστώθηκε την Παρασκευή, αλλά παραμένει άγνωστο πότε έγινε καθώς ο χώρος στο κέντρο της Κέρκυρας ήταν σφραγισμένος από το Ειρηνοδικείο… Άγνωστος είναι και ο ακριβής αριθμός των έργων που έκαναν «φτερά» από το "Ίδρυμα Γιαλλινά", το οποίο συγκροτήθηκε μετά τον θάνατο του ζωγράφου το 1939 και περιλάμβανε 500 πίνακες και ταπισερί διαφόρων διαστάσεων και παραστάσεων που είχε φιλοτεχνήσει ο Άγγελος Γιαλλινάς, ο οποίος ήταν γνωστός στην Ευρώπη για τις υδατογραφίες τοπίων που κοσμούν ανάκτορα στην Αγγλία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία και πολλά μεγάλα μουσεία.

Πριν από περίπου 20 ημέρες, πάντως, οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος το είχαν ελέγξει όπως κάνουν μια φορά το μήνα και είχαν βρει τα πάντα στην θέση τους. Η εισβολή διαπιστώθηκε ότι η κεντρική πόρτα της εισόδου βρέθηκε ανοιχτή. Οι δράστες είχαν κόψει τα καλώδια του συναγερμού για να «δουλέψουν» ανενόχλητοι… Φαίνεται, μάλιστα, πως δεν άφησαν πίσω τους ίχνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης