Διαμαρτυρία απολυμένων της ΕΥΔΑΠ έξω από το υπ. Μεταφορών και Δικτύων

apolimenoi_main01

Με μαύρες σημαίες και πανό διαμαρτύρονται οι 23 απολυμένοι υδρονομείς της ΕΥΔΑΠ - Επιτροπή των εργαζομένων βρίσκεται σε συνάντηση με εκπροσώπους του υπουργείου προκειμένου να λυθεί το θέμα της απόλυσης τωνυδρονομέων

Tον δικό τους αγώνα δίνουν οι 23 απολυμένοι υδρονομείς της ΕΥΔΑΠ προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους, καθώς θεωρούν πως έχουν απολυθεί παράνομα αφού και ο Άρειος Πάγος έχει βγάλει θετική απόφαση για τους απολυμένους εργαζόμενους.

«Προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τον δίκαιο αγώνα των υδρονομέων της ΕΥΔΑΠ» υπογράμμισε ο αναπληρωτής γραμματέας της Ομοσπονδία των Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, Χρήστος Κιόσης.
apolimenoi02

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, το 2009, ο ΑΣΕΠ έβγαλε μια προκήρυξη και ζητούσε υδρονομείς. Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός επιλέχτηκαν οι υποψήφιοι που πέτυχαν πρώτοι στον διαγωνισμό. Η διαδικασία όμως πρόσληψης τους σταμάτησε καθώς προκηρύχθηκαν οι εκλογές του 2009. Στην συνέχεια που την σκυτάλη πήρε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, ζήτησε επανέλεγχο της διαδικασίας, αφού θεώρησε πως έγινε για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Τελικά οι υποψήφιοι δικαιώθηκαν δικαστικά και δόθηκε η εντολή στην διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει στη διαδικασία πρόσληψης τους.
apolimenoi03

Όπως τόνισαν το 2017 ολοκληρώθηκε η πρόσληψη των ατόμων και ενώ πέρασαν και την επτάμηνη αναγκαστική αξιολόγηση για να μπορέσουν να ενταχθούν μόνιμα στο προσωπικό της ΕΥΔΑΠ, ήρθε ξαφνικά το ΑΣΕΠ με μια παρέμβαση του και έστειλε την υπόθεση των υδρονομέων στον Άρειο Πάγο, ο Άρειος Πάγος δικαίωσε ομόφωνα τους έργαζομενους προκειμένου να επιστρέψουν στις δουλειές τους και πριν απο μια εβδομάδα το ΑΣΕΠ έστειλε νέο έγγραφο στο οποίο ανέφερε πως η πρόσληψη των ατόμων ειναι καταχρηστική και πρέπει άμεσα η ΕΥΔΑΠ να τους απολύσει γιατί διαφορετικά θα θεωρηθεί πως έχει γίνει παράβαση καθήκοντος.

IMG 3522

«Συμβαίνει ένας μεγάλος αγώνας για να δικαιωθούμε σε κάτι το οποίο ειναι δικό μας. Έχουμε κερδίσει να μπούμε στην ΕΥΔΑΠ και αυτήν την στιγμή μας απολύουν... Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε άνεργοι. Εχω οικογένεια, εχω ενα παιδί 18 χρονών που περιμένει απο εμένα στήριγμα για να μπορέσει να πάει να σπουδάσει και η οικογένεια μου περιμένει απο εμένα να συμβάλω επιτέλους στα έξοδα του σπιτιου τα οποία φτάνουν στα 2.000 ευρώ το μήνα και ο μισθός του συζύγου μου ειναι στα 930 ευρώ! Όλοι περιμέναμε να μας φωνάξουν και να μας δώσουν την πρόσληψη μας μετά και από την απόφαση του Αρείου Πάγου. Δικαιωθήκαμε μπροστά σε 61 δικαστές. Μας έστειλαν κλητήρα στο σπίτι με την απόλυση μας και η απόφαση αυτή δεν έχει ούτε υπογραφές και ούτε ειναι της ολομέλειας του ΑΣΕΠ» υπογράμμισε μιλώντας στο protothema.gr η Ανδριάνα Καραβαδά απολυμένη της ΕΥΔΑΠ.

IMG 3526

«Ειναι μεγάλη ταλαιπωρία όλο αυτο που ζούμε... να πω ότι εγω παραιτήθηκα απο την δουλειά μου για να δώσω στον ΑΣΕΠ και να μπω στην εργασία αυτή και τώρα τι; Είμαι παντρεμένος έξι χρόνια και εχω δυο μικρά παιδιά και αυτήν την στιγμή το μόνο εισόδημα το φέρνει η γυναικα μου... ζούμε με αυτή την αγωνία όλα αυτα τα χρόνια και ενώ είπαμε πως τέλειωσαν όλα μετά και την θετική για μας απόφαση του Αρείου Πάγου τελικά μας απέλυσαν...» υπογράμμισε ο Γιάννης Ανδρικόπουλος απολυμένος ΕΥΔΑΠ. 

IMG 3527

«Έχω δυο μικρά παιδιά και η κατάσταση που περνάμε όλα αυτά τα χρόνια ειναι πολύ δύσκολη. Προσπαθούμε ολα αυτα τα χρόνια και ενω είμαστε απο προκήρυξη του ΑΣΕΠ, να βρούμε το δίκιο μας! Το βρίσκουμε απο τον Άρειο Πάγο στον οποιο μας πήγε το ίδιο το ΑΣΕΠ και δεν τηρούν την απόφαση του. Εδω και εννέα χρόνια ειναι ενα μόνιμο άγχος και το άγχος αυτό μεταφέρεται στα παιδιά. Ζητάμε το δίκιο μας δεν ζητάμε ελεημοσύνη.» ανέφερε μεταξύ άλλων η Μαρία Μπαμπανιώτη απολυμένη ΕΥΔΑΠ

IMG 3528

Ο Θοδωρής Τζίμας 38 ετών τονίζει πως δεν μπορεί να φτιάξει την ζωή του με αυτήν την ανασφάλεια που ζει. «Είμαι ένας από τους 23 απολυμένους υδρονομείς. Είμαι 38 χρονών και ταλαιπωρούμαι απο το 2009 που ήμουν 29 χρόνων και το παλεύουμε για τις ζωές μας. Έχει περάσει μια δεκαετία σχεδόν και παρά πολλές φορές είπα άστο δεν πειράζει ωστόσο έτρεχε η διαδικασία. Με την μητέρα μου εμένα μεχρι και πριν λίγο καιρό... ζούσα με το χαρτζιλίκι της μητέρας μου. Αν έβλεπα τον υπουργό θα του έλεγα ότι ζητάω την δουλειά μου... δεν παρανομούμε!» είπε.

IMG 3529

IMG 3519

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Νμπαρλας

Είναι απίστευτο πως αποφάσεις δικαστηρίων απλά δεν λαμβανονται υπόψιν από το δημόσιο. Απλά δεν μπορεις να δικαιωθεις πουθενά.

TS

Ή Δημόσιο ή πουθενά. Εγώ προσωπικά δεν θα παρακάλαγα πολιτικάντηδες για μια θεση εργάτη στην Ευδαπ.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ...

και συνάμα απόλυτα ενδεικτικό το άρθρο. Χωρίς καν να μπορώ να μπω στην ουσία για το δίκαιο ή όχι του αιτήματος. Συμπολίτης μας που δεν βρίσκει δουλειά πουθενά την τελευταία 10ετία, θεωρεί πως η μόνη θέση που μπορεί να είναι χρήσιμος είναι ως ΔΥ. Τα συμπεράσματα δυστυχώς είναι προφανή και βγαίνουν αβίαστα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mastropoi

Ο 48χρονος φωτογράφος που φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος μαστροπείας πήρε τον δρόμο για τη φυλακή – Με βάση τις συνομιλίες - «φωτιά» οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι έκλειναν έως και 30 ωριαία ραντεβού την ημέρα έναντι 140 ευρώ την ώρα

8