Πανελλαδικές: Απλό το θέμα στη Γλώσσα λέει η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων

panelladikes

«Ευπρόσδεκτη η επιλογή κειμένου που αφορά τη σχέση Παιδείας και Εκπαίδευσης του Δ.Ν. Μαρωνίτη», λέει η Ένωση

Απλό χαρακτήρισε το σημερινό θέμα στην Νεοελληνική Γλώσσα και η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων. «Είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη στο μάθημα της Ν. Γλώσσας Γενικής Παιδείας η επιλογή κειμένου που αφορά τη σχέση Παιδείας και Εκπαίδευσης, του Δ. Ν. Μαρωνίτη, ενός σπουδαίου πανεπιστημιακού δασκάλου και διακεκριμένου κλασικού φιλολόγου. Η έμφαση του κειμένου στις ανθρωπιστικές αξίες συναντά την ίδια μέριμνα και αγωνία της ΠΕΦ για μια παιδεία στην υπηρεσία του ανθρωπιστικού οράματος.


Η διασκευή και η σύντμηση του κειμένου, προσαρμοσμένες βέβαια στις απαιτήσεις της εξέτασης, συνέπτυξαν σε κάποια σημεία τον λόγο του συγγραφέα με αποτέλεσμα να μη δίνεται πάντα πλήρης εικόνα των απόψεών του» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

Κατανοητό και απλό χαρακτηρίζεται το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να σχολιάσουν κείμενο του Δημήτρη Μαρωνίτη για την παιδεία και την εκπαίδευση, το οποίο είχε δημοσιευθεί προ δεκαετίας περίπου στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

georgia

δεν εχουνιδεα τι τους γινεται ειδικα οποιος το εγραψε, μαρωνιτης και ευκολος χαχα , μανουλες θα κλαψουν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kypros_main01

Ένα ή δύο πτώματα ακόμα, εκτός από τη σορό της γυναίκας που ανασύρθηκε εχθές, εκτιμά η κυπριακή αστυνομία ότι βρίσκονται στο λατομείο - Ενισχύεται η θεωρία του serial killer, που διάλεγε αλλοδαπές ως «εύκολα θύματα» - Τα μηνύματα σοκ του δράστη σε φίλη του θύματος

1
tyres

Γνωρίζουμε πως η χαμηλή τιμή είναι η κυριότερη αιτία για την απόκτηση των μεταχειρισμένων ελαστικών. Έτσι ψάξαμε τα υπέρ και τα κατά της επιλογής αυτής και σας τα παρουσιάζουμε.