Πανελλαδικές: Απλό το θέμα στη Γλώσσα λέει η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων

Πανελλαδικές: Απλό το θέμα στη Γλώσσα λέει η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων

«Ευπρόσδεκτη η επιλογή κειμένου που αφορά τη σχέση Παιδείας και Εκπαίδευσης του Δ.Ν. Μαρωνίτη», λέει η Ένωση

panelladikes
Απλό χαρακτήρισε το σημερινό θέμα στην Νεοελληνική Γλώσσα και η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων. «Είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη στο μάθημα της Ν. Γλώσσας Γενικής Παιδείας η επιλογή κειμένου που αφορά τη σχέση Παιδείας και Εκπαίδευσης, του Δ. Ν. Μαρωνίτη, ενός σπουδαίου πανεπιστημιακού δασκάλου και διακεκριμένου κλασικού φιλολόγου. Η έμφαση του κειμένου στις ανθρωπιστικές αξίες συναντά την ίδια μέριμνα και αγωνία της ΠΕΦ για μια παιδεία στην υπηρεσία του ανθρωπιστικού οράματος.


Η διασκευή και η σύντμηση του κειμένου, προσαρμοσμένες βέβαια στις απαιτήσεις της εξέτασης, συνέπτυξαν σε κάποια σημεία τον λόγο του συγγραφέα με αποτέλεσμα να μη δίνεται πάντα πλήρης εικόνα των απόψεών του» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

Κατανοητό και απλό χαρακτηρίζεται το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να σχολιάσουν κείμενο του Δημήτρη Μαρωνίτη για την παιδεία και την εκπαίδευση, το οποίο είχε δημοσιευθεί προ δεκαετίας περίπου στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης