Πανελλαδικές: Απλό το θέμα στη Γλώσσα λέει η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων

panelladikes

«Ευπρόσδεκτη η επιλογή κειμένου που αφορά τη σχέση Παιδείας και Εκπαίδευσης του Δ.Ν. Μαρωνίτη», λέει η Ένωση

Απλό χαρακτήρισε το σημερινό θέμα στην Νεοελληνική Γλώσσα και η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων. «Είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη στο μάθημα της Ν. Γλώσσας Γενικής Παιδείας η επιλογή κειμένου που αφορά τη σχέση Παιδείας και Εκπαίδευσης, του Δ. Ν. Μαρωνίτη, ενός σπουδαίου πανεπιστημιακού δασκάλου και διακεκριμένου κλασικού φιλολόγου. Η έμφαση του κειμένου στις ανθρωπιστικές αξίες συναντά την ίδια μέριμνα και αγωνία της ΠΕΦ για μια παιδεία στην υπηρεσία του ανθρωπιστικού οράματος.


Η διασκευή και η σύντμηση του κειμένου, προσαρμοσμένες βέβαια στις απαιτήσεις της εξέτασης, συνέπτυξαν σε κάποια σημεία τον λόγο του συγγραφέα με αποτέλεσμα να μη δίνεται πάντα πλήρης εικόνα των απόψεών του» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

Κατανοητό και απλό χαρακτηρίζεται το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να σχολιάσουν κείμενο του Δημήτρη Μαρωνίτη για την παιδεία και την εκπαίδευση, το οποίο είχε δημοσιευθεί προ δεκαετίας περίπου στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

georgia

δεν εχουνιδεα τι τους γινεται ειδικα οποιος το εγραψε, μαρωνιτης και ευκολος χαχα , μανουλες θα κλαψουν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

centre

Στοχεύοντας στην προσέλκυση γιατρών και οδοντιάτρων ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός κατέθεσε τροπολογία, με την οποία δίνονται επιπλέον κίνητρα (οικονομικά και προϋπηρεσίας) σε γιατρούς και οδοντιάτρους που θα εργαστούν σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας και ταυτοποίησης προσφύγων μέσω του προγράμματος PHILOS II

hurricane_arthro

Το βαρομετρικό χαμηλό που προκαλείται από την κακοκαιρία είναι «πολύ πιθανό» να παρουσιάσει «τροπικά χαρακτηριστικά», που σημαίνει ότι θα φέρει ανέμους έντασης 12 μποφόρ, ισχυρές βροχοπτώσεις και σχηματισμό του αποκαλούμενου «ματιού»

2
lafa_09

Για αντίσταση, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εξύβρισης και βίας κατά των αστυνομικών οργάνων κατηγορείται ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης - Στο πλευρό του ο Μανώλης Γλέζος

6