Πανελλήνιες: Δείτε τις απαντήσεις στη Γλώσσα των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων

paneladkis-new-sim

Πανελλήνιες 2018: Βατό και κατανοητό χαρακτηρίζουν οι φροντιστές το θέμα της ««παιδείας-εκπαίδευσης» βάσει ενός κειμένου του καθηγητή Δημήτρη Μαρωνίτη

Τις απαντήσεις στο μάθημα της Γλώσσας με το οποίο έγινε η «πρεμιέρα» των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων δημοσιεύει το protothema.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Πουκαμισάς.

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε κείμενο για την παιδεία και την εκπαίδευση του καθηγητή Δημήτρη Μαρωνίτη.

Δείτε τις απαντήσεις στο μάθημα της Γλώσσας

Οι φροντιστές χακαρτηρίζουν το θέμα ως κατανοητό και απλό. Οι εξεταζόμενοι κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με το αν το σχολείο οφείλει, παράλληλα με την εκπαιδευτική, να ασκεί και την παιδευτική λειτουργία, ενώ πρότειναν τρόπους με τους οποίους εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του παιδευτικού χαρακτήρα του σχολείου.

«Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους Υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων χαρακτηρίζονται εξαιρετικά απλά, χωρίς καμί απρωτοτυπία τόσο στο επίπεδο των ερωτήσεων όσο και στο επίπεδο τηςπαραγωγής λόγου, όπου ζητήθηκε από τους Υποψηφίους να συντάξουν έναάρθρο για τη σχολική εφημερίδα αναπτύσσοντας τις απόψεις τους για τον εκπαιδευτικό και παιδευτικό ρόλο του σχολείου και τη συμβολή εκπαιδευτικώνκαι μαθητών / μαθητριών στην αναβάθμιση του δεύτερου ρόλου» επισημαίνει η ΟΕΦΕ σε σχόλιο της.

Αύριο, Σάββατο, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται στα Μαθηματικά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mati_istoria_arthro

«Μέσα στη θάλασσα ένιωσα ότι θα πεθάνω» λέει ο Δημήτρης Φιλιππής - «Το μόνο που ήθελα, ήταν να ξέρω ότι είναι καλά η γυναίκα μου και το παιδί μου» ανέφερε, ενώ αυτό που παλεύει να συνειδητοποιήσει είναι πώς χάθηκαν τόσες ζωές άδικα, τονίζοντας ότι το κράτος απουσίαζε