Καθηγητές φροντιστηρίων: «Βατό» το θέμα της έκθεσης στις πανελλήνιες

πανελ__9

Πανελλήνιες 2018: Οι εξεταζόμενοι κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με το αν το σχολείο οφείλει, παράλληλα με την εκπαιδευτική, να ασκεί και την παιδευτική λειτουργία

Κατανοητό και απλό χαρακτηρίζεται το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο οποίο εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να σχολιάσουν κείμενο του Δημήτρη Μαρωνίτη για την παιδεία και την εκπαίδευση, το οποίο είχε δημοσιευθεί προ δεκαετίας περίπου στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Οι εξεταζόμενοι κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με το αν το σχολείο οφείλει, παράλληλα με την εκπαιδευτική, να ασκεί και την παιδευτική λειτουργία, ενώ πρότειναν τρόπους με τους οποίους εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του παιδευτικού χαρακτήρα του σχολείου.

«Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους Υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων χαρακτηρίζονται εξαιρετικά απλά, χωρίς καμί απρωτοτυπία τόσο στο επίπεδο των ερωτήσεων όσο και στο επίπεδο τηςπαραγωγής λόγου, όπου ζητήθηκε από τους Υποψηφίους να συντάξουν έναάρθρο για τη σχολική εφημερίδα αναπτύσσοντας τις απόψεις τους για τον εκπαιδευτικό και παιδευτικό ρόλο του σχολείου και τη συμβολή εκπαιδευτικώνκαι μαθητών / μαθητριών στην αναβάθμιση του δεύτερου ρόλου» επισημαίνει η ΟΕΦΕ σε σχόλιο της.

Αύριο Σάββατο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται στα Μαθηματικά. Στις 11 Ιουνίου, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών. Στις 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ένα από τα μαθήματα :, Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).Στη συνέχεια, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού).

ΣΧΟΛΙΑ (3)

logic

Ευτυχισμένο το 1980...Κονσέρβα ερωτήσεις για να διευκολύνονται και τα καθηγητάκια στο διόρθωμα να βγαίνει το μεροκάματο για κανα μπάνιο. Πόσο πάει το κεφάλι φέτος ανά γραπτό; Εμετικό σύστημα παρωχημένης εκπαιδευτικής αντίληψης, de facto χαμηλό επίπεδο εκπαιδευτικής κοινότητας ειδικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όπου φύγει φύγει από την μπίζνα της "εκπαίδευσης" στην Ελλάδα...

Λοΐζος

γιατί μιλούν οι φροντιστές και όχι το Υπουργείο;

Wolf

Είμαι 46 χρονών και αυτό το θέμα θυμάμαι το είχαμε SOS όταν ήμουν εξεταζόμενος. Το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων της εποχής ήταν το ίδιο που θέλει να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε καλό δρόμο είμαστε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης