ΣτΕ: Παράνομη η ανέγερση παγοδρομίου στο Μαρούσι

ΣτΕ: Παράνομη η ανέγερση παγοδρομίου στο Μαρούσι

«Όχι» στην  ανέγερση ιδιωτικού παγοδρομίου από την εταιρεία «Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε» στη θέση Σωρός του Αμαρουσίου, λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με απόφασή του. Η επταμελής σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ έκανε δεκτή την προσφυγή κατοίκων του Αμαρουσίου που ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις και η οικοδομική άδεια του έτους 2007...

«Όχι» στην  ανέγερση ιδιωτικού παγοδρομίου από την εταιρεία «Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε» στη θέση Σωρός του Αμαρουσίου, λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με απόφασή του. Η επταμελής σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ έκανε δεκτή την προσφυγή κατοίκων του Αμαρουσίου που ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις (ΥΠΕΧΩΔΕ, Νομάρχη Αθηνών, κ.λπ.) και η οικοδομική άδεια του έτους 2007, που επέτρεψαν την ανέγερση ιδιωτικού παγοδρομίου, ολυμπιακών διαστάσεων, στο οποίο θα διεξάγονται διεθνείς αγώνες.

Σύμφωνα με την απόφαση η ανέγερση παγοδρομίου στο συγκεκριμένο σημείο είναι παράνομη, διότι η περιοχή είναι αμιγούς κατοικίας- επιτρέπεται δηλαδή μόνο η ανέγερση κατοικιών.

Στην απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται ότι σε περιοχές αμιγούς κατοικίας επιτρέπεται η ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά μόνο αυτές που από τον όγκο, την χωρητικότητα κ.λπ. εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής αυτής, χωρίς να την επιβαρύνουν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η ανέγερση του παγοδρομίου λόγω του όγκου του, της χωρητικότητάς του σε θεατές κ.ά, θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της περιοχής. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης