Γαβρόγλου: Ο καθένας δεν ελέγχεται εκτός από ελάχιστους δημοσιογράφους

gavroglou

H Νίκη Κεραμέως ζητεί την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τις Δομές της εκπαίδευσης που πλήττει βάναυσα την παιδεία

«Σήμερα ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει, δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν», είπε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για την κατάσταση των πραγμάτων απατώντας σε ερώτηση για νομοσχέδιο που αφορά όπως είπε ο υπουργός στην αναβάθμιση των διαδικασιών υποστήριξης όλων των δημόσιων σχολείων, στην σύνδεσή τους με την κοινωνία και στην ενίσχυση του έργου του εκπαιδευτικού . Η συζήτησης για το σχέδιο νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης ξεκινά σήμερα στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

«Εσείς κ. υπουργέ πάτε να καταργήσετε το θεσμό των Σχολικών Συμβούλων», ήταν η ερώτηση της δημοσιογράφου προς τον υπουργό Παιδείας στο κρατικό ραδιόφωνο. «Οχι. Πάμε να το ενισχύσουμε αυτό», ήταν η απάντηση του υπουργού Παιδείας , ο οποίος πρόσθεσε : «Ε, τώρα καταλάβατε. Ο καθένας δεν ελέγχεται εκτός από ελάχιστους δημοσιογράφους». Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε: «Σήμερα, αν δείτε το σύστημα αυτό, περίπου ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει. Δεν δίνει όχι μόνο λογαριασμό σε κανέναν αλλά δεν είναι και συντονισμένοι. Το σχολείο πρέπει να επικοινωνήσει με τους ψυχολόγους, το σχολείο πρέπει να επικοινωνήσει με αυτούς που κάνουν περιβαλλοντική εκπαίδευση, το σχολείο πρέπει να επικοινωνήσει με τους σχολικούς συμβούλους .Ξεχωριστά όλα αυτά. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι στην αρχή του κάθε σχολικού έτους η σχολική μονάδα θα κάνει έναν προγραμματισμό. Ο προγραμματισμός αυτός, θα σημειώνει και τα προβλήματα που -λόγω της εμπειρίας του σχολείου- γνωρίζουν οι καθηγητές στο σχολείο και οι δάσκαλοι.

Και θα τους στέλνει σε αυτές τις δομές όπου θα συνυπάρχουν οι σχολικοί σύμβουλοι, οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί, και θα γίνεται ένας προγραμματισμός παρεμβάσεων και αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων ώστε στο τέλος της χρονιάς να έρθουν οι καθηγητές του σχολείου και να πουν ότι αυτό το πρόβλημα όντως αντιμετωπίστηκε καλά, το άλλο δεν αντιμετωπίστηκε καλά.

Άρα, να υπάρχει κι ένας έλεγχος από τους κάτω προς τους επάνω για το αν λειτούργησαν καλά ή όχι».

Την άμεση απόσυρση, από τη Βουλή, του Σχεδίου Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης, ζητά, με ανακοινωθέν,Από την πλευρά της η τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας οτι : «Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που προσβάλλει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και πλήττει βάναυσα την Παιδεία μας. Ένα νομοσχέδιο-μαμούθ που αλλάζει ριζικά τη ραχοκοκαλιά της εκπαιδευτικής διοίκησης και αγγίζει σχεδόν το σύνολο του εκπαιδευτικού φάσματος. Ένα ακόμη νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία με τον χειρότερο τρόπο».

Αναφορικά με τις προωθούμενες διατάξεις, ο υπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στάθηκε στην ρύθμιση για την κατάργηση των αξιολογήσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού λέγοντας μεταξύ άλλων πως «αξιολόγηση που ταυτίζεται με διαδικασίες απόλυσης είναι υπονομευτική για την δημοκρατία».

«Μας κατηγορούν ότι καταργούμε την αξιολόγηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου για να προσθέσει «Ναι, καταργούμε την αξιολόγηση. Και εννοούμε το Προεδρικό Διάταγμα 152 που ήταν μελανό σημείο για την Δημοκρατική πορεία της χώρας από το 1975. Ηταν άλλοθι για απολύσεις. Αξιολόγηση που ταυτίζεται με διαδικασίες απόλυσης είναι υπονομευτική για τη Δημοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι σεβόμαστε την δουλειά των εκπαιδευτικών. Και οι εκπαιδευτικοί να κάνουν την δουλειά τους χωρίς να επικρέμεται η απόλυσή τους. Είμαι απολύτως καθαρός . Ψηφίζοντας αυτό ψηφίζουμε να γλιτώσουμε από ένα κακό παρελθόν»


ΣΧΟΛΙΑ (2)

Γαβρόγλου ετοιμάσου

να σε ξεφτυλίσει σύντομα το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εσένα και τον αγγράματο σύμβουλο σου (των τον τιραντάκια των ΚΑΤΕΕ).

Ο ερυθρός Χμερ

ξεκίνησε το κυνήγι των μαγισσών. Πιστός στο δόγμα "διορίζουμε τα δικά μας παιδιά". Θαυμάστε συριζαιικη υποκρισία. πό την Αιτιολογική Έκθεση" σελ. 17 "Με τις διατάξεις του Γ' Κεφαλαίου τίθεται ένα σύστημα επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης, σύμφωνο με τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, και, ειδικότερα, της ελεύθερης πρόσβασης και σταδιοδρομίας κάθε έλληνα πολίτη στις δημόσιες θέσεις κατά το λόγο της προσωπικής του αξίας και ικανότητας, καθώς και της διαφάνειας." Από τον Νόμο σελ. 372 Άρθρο 30 " Θητεία στελεχών και ανάληψη υπηρεσίας ...δεν επιτρέπεται η επιλογή για τρίτη διαδοχική θητεία, ύστερα από την ολοκλήρωση δύο (2) συνεχόμενων θητειών πλήρων διδακτικών ετών, σε όμοια θέση στελέχους της εκπαίδευσης.." Πιο ερυθροφασίστας πεθαίνεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

entatik_ari

Η κατάσταση είναι απελπιστική ενώ ακόμα δεν έχει χρειαστεί να αντιμετωπιστεί η κορύφωση των κρουσμάτων γρίπης, που αναμένεται να υπάρξει το ερχόμενο διάστημα - Ερωτήματα για το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης