Συγγνώμη ζήτησε η ΕΡΤ για τις δηλώσεις Τσόκλη

Συγγνώμη ζήτησε η ΕΡΤ για τις δηλώσεις Τσόκλη

Ο γλύπτης δήλωσε σε ντοκιμαντέρ ανίκανος να κατανοήσει για ποιο λόγο τιμωρείται ο βιαστής και όχι το θύμα!

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις απίστευτες δηλώσεις υπέρ των βιαστών που προέβη ο εικαστικός Κώστας Τσόκλης και μάλιστα από το κρατικό κανάλι, η ΕΡΤ αναγκάστηκε μέσα από ανακοίνωσή της να ζητήσει συγγνώμη.

Συγκεκριμένα, όπως είχε αποκαλύψει το newsbeast.gr ο γλύπτης, σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην κρατική τηλεόραση, είχε δηλώσει ανίκανος να κατανοήσει για ποιο λόγο τιμωρείται ο βιαστής και όχι το θύμα (!) λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός άνθρωπος από την κοπέλα που βγάζει τα βυζιά της έξω και προκαλεί. Τη βία τη ζητάει η ίδια, θέλει να τη βιάσουν».

Μάλιστα ο κ. Τσόκλης αναρωτήθηκε γιατί η αστυνομία δεν συλλαμβάνει το θύμα που προκαλεί. «Γιατί να κλείνουν στη φυλακή τον βιαστή κι όχι την κοπέλα; Αφού η φύση τον σπρώχνει να επιτεθεί. Δεν είναι ωραίο πράγμα η επίθεση;», συνέχισε τις σοκαριστικές του δηλώσεις ο καλλιτέχνης.

Η απάντηση της ΕΡΤ είναι:

 «Στις 15/8/2010 το απόγευμα, μεταδόθηκε σε επανάληψη από τη ΝΕΤ το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο Τσόκλης στην Ιταλία», ένα αφιέρωμα στο γνωστό εικαστικό, η πρώτη προβολή του οποίου είχε γίνει στις 13/6/2000. Στη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, ο κ. Τσόκλης προβαίνει σε δηλώσεις, οι οποίες απηχούν προσωπικές του απόψεις και δεν συνάδουν με το χαρακτήρα και την αποστολή της δημόσιας τηλεόρασης. Για το λόγο αυτό, η ΕΡΤ αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει συγγνώμη από το κοινό της».


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ImageHandler-1-6

Την παραίτησή τους υπέβαλαν και τα 11 μέλη του για την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε στον πρόεδρο του Συμβουλίου - Τη χαρακτηρίζουν καταχρηστική και πέραν πάσης λογικής - Σε συνεχή διολίσθηση η λειτουργία του νοσοκομείου