«Μυστηριώδης» πετρελαιοκηλίδα ρυπαίνει παραλία της Μυκόνου

«Μυστηριώδης» πετρελαιοκηλίδα ρυπαίνει παραλία της Μυκόνου

Διαπιστώθηκε  ποσότητα διασκορπισμένων σταγονιδίων μαύρης κολλώδους ουσίας κατά μήκος της ακτής  -  Ελήφθη υλικό προς εξέταση

kilida_main01
Πετρελαιοκηλίδα αγνώστου προελεύσεως έχει ρυπάνει παραλία της Μυκόνου. Η μόλυνση στη θαλάσσια περιοχή, βόρεια του νησιού των ανέμων, έγινε αντιληπτή χθες το πρωί, αμέσως μετέβη κλιμάκιο λιμενικών όπου έκανε αυτοψία και πήρε δείγματα για εξέταση ενώ η σχετική αναφορά έχει σταλεί στην Εισαγγελία Σύρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr, η ρύπανση διαπιστώθηκε το πρωί της 30.5.18. Οι κάτοικοί της περιοχής είδαν στην παραλία Φώκος – Μάου, μαύρες κηλίδες και ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο αξιωματικών όπου διαπίστωσαν ποσότητα διασκορπισμένων σταγονιδίων μαύρης κολλώδους ουσίας κατά μήκος της ακτής, πιθανώς από πετρελαιοειδή παράγωγα.

Αμέσως πήραν δείγματα και φωτογραφικό υλικό προκειμένου να σταλούν για περαιτέρω εξέταση ενώ ειδοποιήθηκε και συνεργείο του Δήμου Μυκόνου για τον καθαρισμό της παραλίας.
kilida02
Κλείσιμο

Έστειλαν δείγμα στη Νάξο


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ρύπανση διαπιστώθηκε και σε παραλίες της Νάξου καθώς “πηγή” αναφέρει στο protothema.gr ότι κάτοικοι έχουν δει σε παραλίες του νησιού τις ίδιες μαύρες κηλίδες.

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει και το σχετικό έγγραφο του Λιμεναρχείου Μυκόνου,τμήμα των δειγμάτων από την παραλία Φωκός θα σταλεί και στη λιμενική αρχή Νάξου προκειμένου να γίνει σύγκριση για τυχόν συσχέτιση των δύο συμβάντων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης