Ζαγόρι: «Χρυσοθήρες» ξήλωσαν το γεφύρι Μίσιου για να βρουν... θησαυρό!

misio

Άγνωστοι έβγαλαν πέτρες από το καλντερίμι που οδηγεί στην αρχή του σώματος του γεφυριού ψάχνοντας να βρουν κάτι πολύτιμο 

Δεν έφταναν τα προβλήματα στατικότητας που αντιμετωπίζουν πολλά πέτρινα γεφύρια στο Ζαγόρι, λόγω των καιρικών συνθηκών και της φθοράς του χρόνου, υπάρχουν και οι επίδοξοι… χρυσοθήρες οι οποίοι κατά καιρούς προκαλούν ζημιές αναζητώντας θησαυρούς στα βάθρα ή στο σώμα των γεφυριών.

Τελευταίο κρούσμα στο πανέμορφο, δίτοξο, γεφύρι του Μίσιου που χρηματοδοτήθηκε το 1748 από τον άρχοντα του Μονοδενδρίου, Αλέξη Μίσιο. Το γεφύρι ενώνει τα χωριά Βίτσα και Κουκούλι, είναι χτισμένο στην είσοδο της χαράδρας του Βίκου και αποτελεί συνέχεια της Σκάλας του Βραδέτου.

Άγνωστοι ξήλωσαν-από την πλευρά του Κουκουλίου- πέτρες από το καλντερίμι που οδηγεί στην αρχή του σώματος του γεφυριού, σε έκταση περίπου δυο τετραγωνικών μέτρων, προφανώς, για να βρουν κάτι πολύτιμο.

Η «επέμβαση» αυτή εκτιμάται ότι έγινε το τελευταίο δεκαπενθήμερο και διαπιστώθηκε την περασμένη Κυριακή κατά την επίσκεψη του δημοτικού συμβούλου Ηλία Ράπτη, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά το Δήμαρχο Βασίλη Σπύρου. Για το γεγονός αυτό ενημερώθηκε η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου.

Οι πέτρες έχουν επανατοποθετηθεί πρόχειρα στο σημείο από όπου ξηλώθηκαν και είναι άγνωστο αν βρήκαν κάτι εκείνοι που έψαχναν για λίρες ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Και αυτό το περιστατικό, το οποίο καταδικάζει ο Δήμος, έρχεται να προστεθεί σε σειρά παλιότερων με κάποιους οι οποίοι σκάβουν στα βάθρα (με κίνδυνο να καταρρεύσουν) γεφυριών ή και στο σώμα τους, προξενώντας σοβαρές ζημιές σε αυτά τα μνημεία και, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί τρόπος να σταματήσουν αυτές οι παράνομες εκσκαφές στα πέτρινα γεφύρια.

Πηγή: epiruspost.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Τζάμπα Ψάχνετε

Τις λίρες τις μάζεψε ο Κίρκος με τους συντρόφους του, όχι μόνο εκεί αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Γεφυροποιός

Τότε είχαν τον Αλέξη Μίσιο. Τώρα αυτόν που εκτελεί διατεταγμένη υπήρεσία, τον Alexi Mission...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ImgSrc-89-1

Στην αγορευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε λόγο για «συγκλίνουσα διαδοχική δράση» των κατηγρουμένων και η επίθεση στο Λουκμάν ήταν «αναίτια και απρόκλητη»

petrailea3

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «360ο Ενέργειες» που υλοποιεί για τη Νέα Γενιά και την ποιοτική εκπαίδευση, αναλαμβάνει τη γενικότερη υποστήριξη του αγγλόφωνου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «MSc in Oil and Gas Process Systems Engineering» (Βιομηχανικά συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου) του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.