Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι έκτακτοι αρχαιολόγοι

Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι έκτακτοι αρχαιολόγοι

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι έκτακτοι αρχαιολόγοι, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί σε συγκέντρωση στη Βουλή.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι έκτακτοι αρχαιολόγοι, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί σε συγκέντρωση στη Βουλή.

Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν, παρά τις υποσχέσεις, δεν κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, η τροπολογία που θα τους εξαιρούσε από τον περιορισμό του 24μηνου.

Σε ανακοίνωση του, ο σύλλογος τονίζει ότι η διάταξη αυτή αποδυναμώνει την Αρχαιολογική Υπηρεσία από έμπειρο, εξειδικευμένο, επιστημονικό προσωπικό, αλλά στερεί και στους εργαζόμενους το δικαίωμα εργασίας, εφόσον το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αποτελεί το μόνο φορέα απασχόλησης τους.

Υπογραμμίζει δε ο σύλλογος ότι αν και σε σημείωμα του Πολυνομοσχεδίου, που κατατέθηκε τον Ιούνιο 2010, υπήρχε άρθρο που εξαιρούσε μέρος ειδικοτήτων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας από τον περιορισμό των 24 μηνών, ωστόσο στις 24 Αυγούστου το Πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε, χωρίς να περιλαμβάνει την τροπολογία εξαίρεσης των έκτακτων αρχαιολόγων.
 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

narkotika

Οι περισσότεροι εξ’ αυτών καταδικάστηκαν για απλή διακίνηση ναρκωτικών (ηρωίνη και κάνναβη) και τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 12 έως 15 έτη, χωρίς να συντρέχει σε βάρος τους η επιβαρυντική περίσταση της διακεκριμένης διακίνησης, η οποία και θα τους απέφερε την ισόβια κάθειρξη

kairos_kryo

H θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 5 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 8, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 10 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 9 - Στην Αττική περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν με πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά

vsm0

«Ο κρατούμενος υπεβλήθη και σε ιατροδικαστική εξέταση, με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού» αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης - Από τον «Ευαγγελισμό» επιμένουν για τραυματισμό στην περιοχή του πρωκτού, που δεν αποδίδεται σε «παρά φύσιν συνουσία»

8