Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι έκτακτοι αρχαιολόγοι

Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι έκτακτοι αρχαιολόγοι

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι έκτακτοι αρχαιολόγοι, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί σε συγκέντρωση στη Βουλή.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι έκτακτοι αρχαιολόγοι, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί σε συγκέντρωση στη Βουλή.

Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν, παρά τις υποσχέσεις, δεν κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, η τροπολογία που θα τους εξαιρούσε από τον περιορισμό του 24μηνου.

Σε ανακοίνωση του, ο σύλλογος τονίζει ότι η διάταξη αυτή αποδυναμώνει την Αρχαιολογική Υπηρεσία από έμπειρο, εξειδικευμένο, επιστημονικό προσωπικό, αλλά στερεί και στους εργαζόμενους το δικαίωμα εργασίας, εφόσον το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αποτελεί το μόνο φορέα απασχόλησης τους.

Υπογραμμίζει δε ο σύλλογος ότι αν και σε σημείωμα του Πολυνομοσχεδίου, που κατατέθηκε τον Ιούνιο 2010, υπήρχε άρθρο που εξαιρούσε μέρος ειδικοτήτων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας από τον περιορισμό των 24 μηνών, ωστόσο στις 24 Αυγούστου το Πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε, χωρίς να περιλαμβάνει την τροπολογία εξαίρεσης των έκτακτων αρχαιολόγων.
 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

43742820_2070529723259926_6660886113021853696_n

«Το Πανεπιστήμιο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι όπου κάθε «συλλογικότητα» θα αποκτά αυθαίρετα και ανενόχλητα στέγη» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΔΕΠ για την παρουσία του «Ρουβίκωνα» στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ

3
1275266

Ο  εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε, επίσης, να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ντάλτας και να αθωωθούν ο εφέτης Αθανάσιος Μουστάκας και ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης, ο οποίος μέχρι πρότινος φυγοδικούσε

1
PAN_0147

Υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας η πρόεδρος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Καθηγητής Αντώνιος Κουνάδης - Στόχος - Ανοίγει ο δρόμος  στον τομέα τυποποίησης και επεξεργασίας δειγμάτων, αλλά και της έρευνας