Βαρθολομαίος: Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε μια τεράστια οικονομική κρίση

vartholomaios_papas

Σε διεθνές συνέδριο στο Βατικανό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα και τις ανάγκες της εποχής μας -  «Ποτέ όσο σήμερα δεν διαθέταμε τόση επιστημονική γνώση, και δεν δρούσαμε τόσο βίαια και καταστρεπτικά κατά της φύσης και των αδελφών μας»

«Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε μια τεράστια οικονομική κρίση η οποία συνδέεται με την διαδικασία της παγκοσμιοποίησης και τις συνέπειές της, με το ότι ο πολιτισμός παραδόθηκε στην οικονομία, με την αύξηση της φτώχειας, την ασιτία και την ελλιπή διατροφή, και την τραγωδία των μαζικών μεταναστεύσεων», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο του ιδρύματος Centesimus Annus στο Βατικανό.

Παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην ομιλία του με τίτλο «η Κοινή χριστιανική ατζέντα για το κοινό καλό», έδωσε έμφαση στα κύρια προβλήματα και τις ανάγκες της εποχής μας.

Ο άνθρωπος υποβαθμίστηκε σε homo economicus

Μάλιστα, ο κ. Βαρθολομαίος επισήμανε ότι στην εποχή μας το κέρδος έχει θεοποιηθεί, ενώ ο άνθρωπος υποβαθμίστηκε σε «homo economicus».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα ζητήματα της οικολογίας. «Το οικολογικό πρόβλημα είναι στενά συνδεδεμένο με την οικονομική ανάπτυξη», από την στιγμή που «ο ακραίος οικονομικισμός προκαλεί τόσο οικονομικά, όσο και οικολογικά προβλήματα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, «μια οικονομία η οποία αποσυνδέεται από τις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου, οδηγεί αναπόφευκτα στην εκμετάλλευση της φύσης και στην καταστροφή του περιβάλλοντος».

«Ποτέ δεν δρούσαμε τόσο βίαια και καταστρεπτικά»

Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημείωσε ότι «η γρήγορη πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας, μαζί με τις ευεργετικές της συνέπειες, οδηγεί και σε αποτελέσματα που δεν προάγουν την αλληλεγγύη».

«Ποτέ όσο σήμερα δεν διαθέταμε τόση επιστημονική γνώση, και δεν δρούσαμε τόσο βίαια και καταστρεπτικά κατά της φύσης και των αδελφών μας. Συνεχίζουμε να παράγουμε τρομερά όπλα μαζικής καταστροφής, κινδυνεύοντας να φτάσουμε σε έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο», ανέφερε.

Επίσης, υποστήριξε ότι στις ημέρες μας «η συζήτηση περί "μετά-θρησκευτικής εποχής", έχει αντικατασταθεί από εκείνη περί μιας "μετά-κοσμικής περιόδου", στην οποία η θρησκεία διεκδικεί και παίζει έναν δημόσιο ρόλο, και συμμετέχει σε όλες τις σημαντικές προσπάθειες του ανθρώπινου γένους».

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκου

Το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, με τον οποίο συνδέονται με σχέση ειλικρινούς, αδελφικής φιλίας και μια κοινή προσέγγιση σε ότι αφορά τον ρόλο και το βάρος του Χριστιανισμού στην σημερινή κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Οχι ΖΗΣΑΜΕ ......

( ΔΕΝ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ .....) Εζησε και ζει ο Ελληνικος λαος ..........ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ .....Εργατης παραγωγικος .........500-600 ευρω το μηνα .....Παπας 1300 ευρω ( τραγουδιστα ...30 ωρες το μηνα τραγουδι .....) 2000 ευρω με τα τυχερα ....γαμους κηδειες βαφτησια μνημοσυνα .....Ποιον πειραζει παπα η κριση ????? τον λαικο εργατη , η τον κληρικο τραγουδιστη .....παπα ....???????? Ευτυχως ....!!!!! ειστε εσεις ....(γερα σκαρια ...!!!!!!!! ) και αντεχετε στην κριση .αν ηταν αλλοι στη θεση σας , θα ειχαν ( κομηθει .......)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

loizou

Οργή προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» για τη Μυρσίνη Λοΐζου, που έπαιρνε τη σύνταξη της μητέρας της επί 5,5 χρόνια - Πώς σχολιάζουν οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης

7