Ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει Μπουτάρη για δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει Μπουτάρη για δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Τον κάλεσε να «μπει μπροστά, ηγούμενος ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου ώστε η Θεσσαλονίκη να μη γυρίσει στην παράδοση του μαύρου»

tsipras_boutaris_
Τη στήριξή του στο πρόσωπο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για  την επαναδιεκδίκηση της δημαρχίας προσέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ των κοινών τους δηλώσεων στη συμπρωτεύουσα. 

«Η παρουσία μου εδώ σήμερα έχει έναν συμβολισμό, στη προσπάθεια του δημάρχου να στηρίξει τη δημοκρατία. Η Θεσσαλονίκη έχει μια μακρά παράδοση της Δημοκρατίας. Ο Γιάννης Μπουτάρης ανέλαβε τη δημιουργία μιας πόλης δημοκρατικής. Πάλεψε για μια πόλη δημοκρατική. Ο Γιάννης Μπουτάρης συμβολίζει τον αγώνα κάθε δημοκρατικού πολίτη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να γυρίσει πίσω».

Μετά τη συνάντησή τους στο δημαρχιακό μέγαρο, τον κάλεσε να «μπει μπροστά, ηγούμενος ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου ώστε η Θεσσαλονίκη να μη γυρίσει στην παράδοση του μαύρου».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι την ίδια στιγμή που το οργανωμένο αυτό σχέδιο εξελισσόταν, «πολιτικά στρώματα έστρωναν το χαλί στην ακροδεξιά». «Μπορεί να χρεώσει κανείς πολλά πράγματα στον κ. Μπουτάρη, αλλά μπορεί να του πιστώσει και πολλά πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση μιας δημοκρατικής, ανοιχτής πόλης».


Κλείσιμο
«Ήταν μία σχεδιασμένη και οργανωμένη δολοφονική επίθεση», είπε ο πρωθυπουργός για την επίθεση


«Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μία σχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο δημαρχείο.

«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είχε προηγούμενα με αυτούς τους ανθρώπους που του επιτέθηκαν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν πήγε για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσει τον ποντιακό ελληνισμό, τη μέρα μνήμης για την γενοκτονία, πηγαίνει κάθε χρόνο", τόνισε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι επισκέφθηκε τον δήμαρχο για να εκφράσει τη συμπαράστασή του για «τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το προηγούμενο Σάββατο από οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς στην παραλία της Θεσσαλονίκης».

Ο Γιάννης Μπουτάρης, δήλωσε εν συνεχεία: «Ευχαριστούμε για την συμπάρασταση. Η κίνηση ήταν ξεκάθαρα οργανωμένη. Εμείς δε θα το αφήσουμε αυτό. Πρέπει να φτάσουμε στη ρίζα, από πού ξεκίνησε η ιστορία. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στον φασισμό. Δεν θα επιτρέψουμε».

«Δεν επιτρέπεται να επιστρέψουμε στο μαύρο σκοταδισμό στο φασισμό, αριστερό ή δεξιό, είναι ένας ο φασισμός η λογική ‘’αυτό που λέω εγώ και τίποτε άλλο’’» τόνισε, προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι προτίθεται να επαναδιεκδικήσει τη δημαρχία για τα επόμενα χρόνια.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης