Δεκαοκτώ συλλήψεις για τη σπείρα των παράνομων καπνικών προϊόντων στα Μεσόγεια

astynomia

Το κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας που έκανε την έφοδο εντόπισε και κατάσχεσε περισσότερους από 3 τόνους καπνού με τους διαφυγόντες φόρες να ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ

Συνεχίζεται η έρευνα της Οικονομικής αστυνομίας στο παράνομο εργοστάσιο τσιγάρων που εντοπίστηκε χθες στα Μεσόγεια.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται 18 άτομα, οι περισσότεροι εργάτες στο εργοστάσιο, όπως και οι ιδιοκτήτες της αποθήκης που είχε μετατραπεί σε παράνομη καπνοβιομηχανία.

Εχουν κατασχεθεί τόνοι χύμα καπνού, εκατομμύρια πακέτα τσιγάρων γνωστών εμπορικών επωνυμιών που ωστόσο εικάζεται ότι είναι «μαϊμού» και έχουν παραχθεί από τα μέλη του κυκλώματος.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι στις εγκαταστάσεις λειτουργούσαν τρεις σύγχρονες τσιγαρομηχανες και μεγάλες ποσότητες πρώτων υλών για την Παρασκευή των απομιμητικων τσιγάρων.

Επίσης, συνεχίζεται η καταγραφή των ευρημάτων στην αποθήκη καθώς και η έρευνα για την ταυτοποίηση όλων των μελών του κυκλώματος.

Εκτιμάται ότι το παράνομο καπνεργοστάσιο ήταν σε λειτουργείς τους τελευταίους τουλάχιστον επτά μήνες.

Σημειώνεται πως το κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας που έκανε την έφοδο εντόπισε και κατάσχεσε περισσότερους από 3 τόνους καπνού με τους διαφυγόντες φόρες να ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoyrgeio_politismou__bouboulinas

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής επικαλέστηκε το non paper του υπουργείου Οικονομικών, για τα ακίνητα πολιτιστικής κληρονομίας - «Δεν έχει συντελεστεί καμία μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ»