Ακιντζί: Ζήσαμε πόνο και Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι - Δεν τίθεται θέμα λύσης χωρίς στρατό

Aki_003

«Δεν τίθεται θέμα συμφωνίας με μηδέν στρατό, μηδέν εγγυήσεις, όπως θέλει η ελληνοκυπριακή πλευρά... αυτό το θέμα έχει διαστρεβλωθεί», δηλώνει ο Ακιντζί

Και οι δύο κοινότητες έζησαν πόνο σε αυτό το νησί στο παρελθόν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, «αυτό δεν πρέπει να το κρύψουμε» δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι υπέφεραν το ’50 και το ’60. «Το ίδιο έζησαν και οι Ελληνοκύπριοι το 1974. Αυτό είναι μια πραγματικότητα και αυτή την πραγματικότητα την γνωρίζουμε».

Ανέφερε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα συμφωνίας με μηδέν στρατό, μηδέν εγγυήσεις, όπως θέλει η ελληνοκυπριακή πλευρά, και πως αυτό το θέμα έχει διαστρεβλωθεί. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρθηκε και στο θέμα του φυσικού πλούτου γύρω από το νησί λέγοντας ότι θα αναζωογονήσει την επιθυμία όλων των Κυπρίων για λύση. Επανέλαβε ότι πρότεινε προς την ελληνοκυπριακή πλευρά είτε να δημιουργήσει μια κοινή επιτροπή για το θέμα του φυσικού αερίου ή να καθυστερήσει τις μονομερείς ενέργειες μέχρι την επίτευξη μια λύσης.

Η τελευταία του, είπε, πρωτοβουλία είναι σύμφωνη με την προσπάθειά του να παρέχει στις νεότερες γενιές μια ζωή ειρηνική και με ευμάρεια.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά, συνέχισε, δεν πρέπει να επιμένει στις παλιές μαξιμαλιστικές της προσεγγίσεις. «Δεν είναι δυνατόν να φτάσουμε πουθενά εάν επιμένουν στο ‘μηδέν στρατό, μηδέν εγγυήσεις. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν».

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι η ελληνοκυπριακή ηγεσία προσπαθεί να διαστρεβλώσει τις δηλώσεις του. «Προσπαθούν να φέρουν μπροστά πράγματα που δεν υπάρχουν στα έγγραφα του ΟΗΕ. «Ο ΟΗΕ παρουσιάζεται σαν να είχε προτείνει ‘μηδενικά στρατεύματα, μηδενικές εγγυήσεις’ σε εμάς. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ούτε στα σχέδιά μας και στα προγράμματα μας ούτε στις προτάσεις του ΟΗΕ».

Υπογραμμίζοντας ότι από την πρώτη μέρα αυτό που επιδιώκει είναι ένα ελεύθερο και ασφαλές μέλλον στο οποίο και οι δύο κοινότητες θα ζήσουν ισότιμα και καμία κοινότητα δεν θα κυριαρχήσει στην άλλη, ο κ. Ακιντζί τόνισε τη σημασία της Τουρκίας στις προσαρμογές του θέματος της ασφαλείας. «Δεν τίθεται θέμα να αποκλείσουμε την Τουρκία από τις προσαρμογές στα ζητήματα ασφαλείας. Αυτό σίγουρα δεν είναι στην ημερήσια διάταξη. Δυστυχώς, αυτό το ζήτημα διαστρεβλώθηκε πολύ πρόσφατα».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Mόνο οι Ελληνοκύπριοι ένιωσαν

πόνο αντε δες τους ομαδικούς τάφους εγκάθετε του Ερντογαν

Το φερεφωνο του Ερντογαν

Με τουρκικο στρατο Κατοχης δηλαδη επιθυμειτε λυση; Ποιος θα το δεχτει αυτο, ρε πατε καλα; Δηλαδη ρε Ακιντζι οτι λεει ο Ερντογαν και ο Τσαβουσογλου, εσυ απλα επαναλαμβανεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

police0

Το δράμα ξεκίνησε από τον χωρισμό του μαθητή της Β' Λυκείου με την κοπέλα του - «Να περνάτε καλά στη ζωή σας» έγραφε στο σημείωμά του, απευθυνόμενος στους γονείς του και στην αγαπημένη του

4