Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη για τη σύλληψη δύο Σκοπιανών διακινητών μεταναστών

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη για τη σύλληψη δύο Σκοπιανών διακινητών μεταναστών

Η αστυνομία τους έκανε νόημα να σταματήσουν και οι διακινητές ανέπτυξαν ταχύτητα – Μετέφεραν 13 μετανάστες από το Πακιστάν

peripoliko_2
Δύο Σκοπιανούς διακινητές παράτυπων μεταναστών συνέλαβαν μετά από καταδίωξη οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, στην Ασπροβάλτα.

Το φαινόμενο είναι καθημερινό, καθώς η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη συνεχώς συλλαμβάνει διακινητές παράτυπων μεταναστών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σήμερα, οι δύο Σκοπιανοί διακινητές, ηλικίας 28 και 40 ετών, μετέφεραν με ΙΧ αυτοκίνητο 13 μετανάστες με καταγωγή από το Πακιστάν. Στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδού, στο ύψος των Κερδυλλίων, οι αστυνομικοί αντελήφθησαν το όχημα και τους έκαναν νόημα να σταματήσουν.

Αντί να υπακούσουν, οι διακινητές τους αγνόησαν και αύξησαν ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και λίγο αργότερα το όχημα ακινητοποιήθηκε. Ο 40χρονος συνελήφθη άμεσα, ωστόσο ο 24χρονος κατάφερε να διαφύγει πεζός, μέχρι που εντοπίστηκε και συνελήφθη.

«Ταρίφα» 1.800 ευρώ το άτομο

Κλείσιμο
Οι συλληφθέντες είχαν παραλάβει τους μετανάστες από τον Έβρο, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι διακινούμενοι, είχαν καταβάλλει προηγουμένως 1.800 ευρώ, ο καθένας, για το ταξίδι έως την πρωτεύουσα.

Επιχείρηση στη Μενεμένη


Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε επίσης στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Διαλογής, στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, με στόχο «την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στη χώρα».

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν 17 άτομα, υπήκοοι Λιβύης, Πακιστάν και Αλγερίας, που δεν είχαν απαραίτητα έγγραφα που δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους. Κατά την ίδια επιχείρηση, προσήχθησαν άλλοι 15 αλλοδαποί που τελικώς αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης