Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης: Μεγάλη η καταστροφή από τη φωτιά στο εργοστάσιο της Sunlight

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης: Μεγάλη η καταστροφή από τη φωτιά στο εργοστάσιο της Sunlight

Δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6: Τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικά και εκτιμώ ότι δεν θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται - Η εταιρεία δεσμεύται ότι καταβάλει κάθε προσπάθεια για ταχύτατη αποκατάσταση της παραγωγικής δραστηριότητας

sunlight-foto-1
Καλύτερη χαρακτήρισε την κατάσταση στην περιοχή Όλβιο Ξάνθης ο αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης μετά τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο εργοστάσιο της Sunlight.

«Στο σημείο παραμένει η πυροσβεστική μήπως υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Το ερώτημα είναι τι θα γίνουν 750 οικογένειες που απασχολούνται αλλά προς τιμήν τους οι εκπρόσωποι της επιχείρησης είπαν ότι δεν θα απολυθεί κανένας και το εργοστάσιο θα αποκατασταθεί» είπε στο ΘΕΜΑ 104,6.

sunlight-foto-1
sunlight-foto-2


Σύμφωνα με τον ίδιο «στο χώρο παραγωγής η καταστροφή είναι ολοσχερής» ενώ όσον αφορά την ατμόσφαιρα επικαλέστηκε τις μετρήσεις του καθηγητή Ραψομανίκη που δείχνουν ότι «δεν υπάρχει τίποτα το τοξικό».

Κλείσιμο
Ο κ. Ζαγναφέρης διευκρίνισε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν είναι «καθαρά προληπτικά» εκφράζοντας την πίστη του ότι «δεν θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται».

Μιλώντας για την εταιρεία εξήγησε, τέλος, ότι «είχε αρκετές παραγγελίες καθώς ήταν καθαρά εξαγωγική με μπαταρίες για υποβρύχια κ.α.».



Από την πλευρά της η εταιρεία συστήματα Sunlight ABEE ανακοινώνει ότι αφενός θα προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν σε αποτίμηση της κατάστασης και των ζημιών και αφετέρου ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε η παραγωγική της δραστηριότητα να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν, για τη συνέχιση της εξυπηρέτησης των ανά τον κόσμο πελατών της.

Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνεται το κλείσιμο των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης όπως επίσης και των δημοτικών παιδικών σταθμώ νστις τοπικές κοινότητες Ν. Όλβιου, Κρεμαστής, Θαλασσιάς, Αγίου Αθανάσιου, Τοξότες, Εξοχής και Τύμπανου του Δήμου Τοπείρου και στις τοπικές κοινότητες Εύμοιρου και Καλλιθέας του Δήμου Ξάνθης.

Στα προληπτικά προστατευτικά μέτρα που αφορούν τις περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 15 χιλιόμετρων περιλαμβάνονται επίσης:

1) Πλύσιμο του περιβάλλοντος χώρου και του εξωτερικού των σπιτιών με άφθονο νερό, 2) Το εσωτερικό των σπιτιών να μείνει όσο το δυνατόν απομονωμένο από το εξωτερικό περιβάλλον (πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά), 3) Ο κόσμος και τα παιδιά να παραμένουν, ει δυνατόν τον περισσότερο χρόνο σε εσωτερικό χώρο και 4) Όχι αγροτικές (βόσκηση και συγκομιδή κηπευτικών, κ.λ.π.) και λοιπές εργασίες σε εξωτερικό χώρο.

Την Παρασκευή αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή μετά τη φωτιά στο εργοστάσιο, ενώ οι τοπικοί φορείς είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικοί και τονίζουν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή πρόκλησης πανικού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης