Ξάνθη: Σκεπασμένες από το νέφος της φωτιάς οι περιοχές γύρω από το εργοστάσιο της Sunlight

fpoto-xant-1

Οι αρχές έστησαν ένα δίχτυ προληπτικών μέτρων σε ακτίνα 15χλμ. - Καταρρεύσεις φοβούνται οι πυροσβέστες που συνεχίζουν σιγά-σιγά την κατάσβεση μικρών εστιών

Στο κεντρικό τμήμα της παραγωγής του εργοστασίου κατασκευής μπαταριών Sunlight στο Όλβιο Ξάνθης έχει περιοριστεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι 50 πυροσβέστες που παραμένουν στο εργοστάσιο με 24 οχήματα κάνουν κατάσβεση σε μικρές εστίες καθώς η κατάσταση κρίνεται ως ελεγχόμενη. Αυτό που τους προβληματίζει είναι το ενδεχόμενο καταρρεύσεων τμημάτων των κτηρίων καθώς, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έχει ήδη καταρρεύσει μέρος της οροφής στο σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Το βασικότερο σενάριο που εξετάζουν οι άνδρες του ανακριτικού της πυροσβεστικής είναι η φωτιά να προκλήθηκε από κάποιο βραχυκύκλωμα καθώς στο σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά δεν βρισκόταν το προσωπικό ασφαλείας της επιχειρήσης το μεσημέρι της Δευτέρας.Αυτό που ανησυχεί τους κατοίκους είναι το ενδεχόμενο οι καπνοί από τη φωτιά που έχουν καλύψει τις περιοχές γύρω από το εργοστάσιο να περιέχει ίχνη τοξικότητας.

Στην περιοχή βρίσκονται τρεις σταθμοί μέτρησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας. Ο πρώτος σταθμός έδειξε ότι δεν υπήρχαν ίχνη τοξικότητας, ενώ σήμερα θα λειτουργήσουν και οι άλλοι δύο τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται την Παρασκευή.

Για προληπτικούς λόγους σε έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης αποφασίστηκε να σστηθεί ένα «δίχτυ προστασίας» σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων για τις επόμενες 48 ώρες.

xanthi_3
xanthi_2
xanthi_1


Στη διάρκεια της σύσκεψης οι εμπλεκόμενοι φορείς συνέστησαν τους κατοίκους των οικισμών που βρίσκονταν κοντά στο εργοστάσιο να μην έχουν επαφή με το φυσικό περιβάλλον και να λάβουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα προστασίας. Τονίστηκε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή πρόκλησης πανικού, ενώ αναμένονται και οι μετρήσεις του πανεπιστημιακού εργαστηρίου για τα αιωρούμενα σωματίδια στο περιβάλλον μετά την πυρκαγιά.

Μέχρι την ανακοίνωση των πρώτων μετρήσεων, για καθαρά προληπτικούς λόγους, συστήνεται από τις τοπικές αρχές η μη επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον στις περιοχές βορειοανατολικά του εργοστασίου στο Όλβιο, δηλαδή στις περιοχές:

Ν. Όλβιο,
Κρεμαστή,
Θαλασσιά,
Αγ. Αθανάσιος,
Τοξότες, Τύμπανο,
Πετροχώρι,
Εύμοιρο,
Εξοχή,
οι λοιπές ενδιάμεσες περιοχές.
Παράλληλα, τα σχολεία των περιοχών αυτών θα παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες.

Τα μέτρα, τα οποία όπως υπογραμμίζει η περιφέρεια προτείνονται μόνο για προληπτικούς λόγους και για 48 ώρες είναι:

Πλύσιμο του περιβάλλοντος χώρου και του εξωτερικού των σπιτιών με άφθονο νερό.
Το εσωτερικό των σπιτιών να μείνει όσο το δυνατόν απομονωμένο από το εξωτερικό περιβάλλον (πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά).
Ο κόσμος και τα παιδιά να παραμένουν, ει δυνατόν τον περισσότερο χρόνο σε εσωτερικό χώρο.
Όχι αγροτικές (βόσκηση και συγκομιδή κηπευτικών, κ.λ.π.) και λοιπές εργασίες σε εξωτερικό χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

σαξες στορι....

ηταν και η ασπις προνοια αλλά το φεσι των 2.500 που μου εφαγαν,,,,,,καθε μερα το κλαιω.

Αρχισε η λιβανοποίηση της Θράκης

από την μία οι λαθρομετανάστες από την άλλη η φωτιά στο εργοστάσιο μιας κερδοφόρας επιχείρησης δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς ότι ο εχθρικός γείτονας εχει βάλει το χερι του

ΝΙΚΟΣ

ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ;

1003

Είμαι από την περιοχή και αυτό που παρατηρώ είναι ότι οι αρχές έχουν υποβαθμίσει παρά πολύ το θέμα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης