ΔΟΕ κατά Γαβρόγλου για τα νηπιαγωγεία: Υπέκυψε στις πιέσεις των δήμων

363_4

Παράλληλα, κατηγορεί τους δήμους ότι παραπληροφορούν τους γονείς των 4χρονων για να εγγράψουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς.

Η ΔΟΕ το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων καταγγέλλει τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου οτι υπέκυψε στις πιέσεις δήμων για να μην λειτουργήσουν στις περιοχές τους επιπλέον τμήματα νηπιαγωγείων και για τα παιδιά 4 ετών.

Επίσης, η ΔΟΕ κατηγορεί τους δήμους ότι παραπληροφορούν τους γονείς των 4χρονων για να εγγράψουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς.

Η ΔΟΕ τονίζει οτι η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσε η κυβέρνηση στις 24 Απριλίου, σχετικά με τους Δήμους όπου πρόκειται να εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2018-19, αποτελεί, δυστυχώς, απογοητευτική υπαναχώρηση σε σχέση με τα όσα μεγαλόστομα διεκήρυττε κατά την ψήφιση των σχετικών διατάξεων στη Βουλή.

«Αυτό που αποδεικνύεται από τον ελάχιστο αριθμό των 184 (σε σύνολο 325) Δήμων όπου θα εφαρμοστεί από το επόμενο σχολικό έτος η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση ο οποίος αντιστοιχεί σε πολύ μικρό αριθμό μαθητικού δυναμικού, είναι ότι οι αφόρητες πιέσεις και η απαράδεκτη, αντιπαιδαγωγική «επιχειρηματολογία» της Κ.Ε.Δ.Ε κυριάρχησαν στις κυβερνητικές αποφάσεις σε σχέση με τη δημόσια εκπαίδευση και τις πραγματικές ανάγκες των νηπίων και των οικογενειών τους. Επιπρόσθετα δεν έχει αναφορά και χρονοδιάγραμμα για τους υπόλοιπους Δήμους», επισημαίνεται.

Οι δάσκαλοι καταγγέλλουν οτι «Η κυβέρνηση επέλεξε να αγνοήσει ακόμα και ομόφωνες αποφάσεις τριμερών επιτροπών υπέρ της εφαρμογής (π.χ. Κέρκυρα) καθώς και την επάρκεια των κτιριακών υποδομών σε περιοχές όπου, παρά τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής, οι Δήμαρχοι έθεσαν βέτο (π.χ. Δράμα, Πρέβεζα, Ιεράπετρα κ.ά.) περιφρονώντας την πλειοψηφία (Σύλλογοι και Δ/ντές Εκπ/σης) που τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής ενώ δεν ήταν υποχρεωμένη από το νόμο να υιοθετήσει τις απόψεις τους και θα μπορούσε να προχωρήσει στην γενίκευση της εφαρμογής. Απέδειξε ότι η πίεση της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι ισχυρότερη από το υποτιθέμενο όραμά της κι αυτό δημιουργεί μεγάλη ανησυχία και για την εφαρμογή ακόμα και στους 184 Δήμους αφού ήδη γίνονται γνωστές κινήσεις αναίρεσης της θετικής στάσης κάποιων Δημάρχων, υπό την «σκοτεινή» πίεση της ηγεσίας της Κ.Ε.Δ.Ε”.
Και επισημαίνουν επίσης οτι “ ένας απίστευτος προπαγανδιστικός μηχανισμός των Δήμων, παραπληροφορεί τους γονείς των παιδιών ηλικίας 4 ετών που διαμένουν σε Δήμους όπου δεν εφαρμόζεται η υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση προσπαθώντας να τους πείσει ότι οφείλουν να γράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς και να μην απευθυνθούν καθόλου στα δημόσια νηπιαγωγεία κι ας υπάρχει η δυνατότητα φοίτησής τους σ’ αυτά.
Η πολιτική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης είναι τεράστια. Σε μια εξόφθαλμη προσπάθεια αποφυγής του κόστους υποδομών και προσλήψεων αυτοαναιρείται και τάσσεται στην ίδια πλευρά με τους πολέμιους της δημόσιας εκπαίδευσης».

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Βας

Εγώ σαν γονιός θέλω να ξέρω αν από Σεπτέμβρη που υποχρεώνομαι να γράψω το παιδί στο νηπιαγωγείο,θα μπορώ να το πηγαίνω 07:30 - 16:00,όπως κάνω τώρα στον δημοτικό παιδικό Σταθμό.Γνωρίζει κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα;

Κατερίνα

Θα μπορείτε να το πηγαίνετε στις 7:45(προωρη υποδοχή) και να το παίρνετε 16:00, εφόσον δηλώσετε το ολοήμερο τμήμα.

Μιχάλης από 5ο δημοτικό διαμέρισμα Αθηνών

Βγήκαν τα ορφανά τρολ των δημοτικών φυλάρχων (γιουσουφάκια της ΚΕΔΕ) και σκούζουν που θα τους κοπεί το ψωμοκάματο (δηλ.το φραμπαλά) στους και καλά παιδικούς σταθμούς που παράγουν μέσω εκβιασμών για μια θέση ψηφουλάκια........ Το μάθαμε το παραμύθι κύριοι. Τόσο χρόνια ξεκοκαλίζατε το ΕΣΠΑ με τις δήθεν υπηρεσίες φιλοξενίας στις άθλιες δομές σας. Την ίδια ώρα διορίζατε την κάθε τυχάρπαστη ως βρεφονηπιοκόμο.......... Σκούξτε. Ευτυχώς, θέλετε δε θέλετε θα γίνουμε σιγά-σιγά Ευρώπη!

Κ.Παπαγιάννη

Από τις λίγες παρεμβάσεις του ΥΠΕΠΘ που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Δυστυχώς, οι δήμαρχοι αντιδρούν γιατί χάνουν τις ψήφους που εξασφάλιζαν εκβιάζοντας κατοίκους και δημότες των περιοχών τους από τις κατά το δοκούν τοποθετήσεις προνηπίων στις δομές τους. Επίσης, νοιώθουν πως απειλούνται τα συμφέροντά τους καθώς τα διάφορα βίσματα που βάφτιζαν ως "εκπαιδευτικούς" θα μείνουν εκτός αντικειμένου. Εάν λάβουμε υπ' όψιν μας τα χρήματα που δε θα καταληστεύουν πια από τα προγράμματα "οικογενειακής εναρμόνισης" της ΕΤΤΕΑ που στηρίζονται με δεκάδες εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ καταλαβαίνουμε τους βαθύτερους λόγους της κουτάλας δια τους οποίους εξανίστανται...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΠΕ60))

Σκούζουν τα βίσματα των δημοτικών αρχόντων που έχουν διορίσει ακόμα κι από τους φεγγίτες το κάθε λογής λαμόγιο στα διάφορα τριτοκοσμικά δημοτικά παιδοφυλάκεια (baby parking lots). Όσο και να σκούζετε φραπεδόσκυλα της ΚΕΔΕ the party is over! 184 εφέτος, 350+ του χρόνου. Τα περίπτερα για τα ψηφουλάκια σας όπου αρμέγετε ψηφοθηρικά τους ανυποψίαστους γονείς θα κλείσουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pollakis_xrwma

«Είπα το Σάββατο να πάω μόνος μου μια βόλτα από κει... να δω τι μας περιμένει», έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ειρωνευόμενος μηνύματα που όπως λέει του έστειλαν σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών

tzoum_2

Η Data Artisans προσφέρει υπηρεσίες μαζικής επεξεργασίας υπέρογκων ποσοτήτων δεδομένων, ανίχνευσης απάτης καθώς και απευθείας επικοινωνίας με πελάτες- καταναλωτές - Επιβεβαίωσε ο ίδιος την πώληση στο Twitter