Ανανεώθηκε η θητεία του Κωνσταντίνου Μακέδου στην προεδρία του ΤΜΕΔΕ

99_1111

Ποια μέλη συμμετέχουν στη νέα Διοικούσα Επιτροπή του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων 

Την Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, στο κτίριο της Κεντρικής Διοίκησης του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε., συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Ταμείου, και ανανεώθηκε η τετραετής θητεία του Προέδρου, Κωνσταντίνου Μακέδου.

Κατά τη συγκρότηση της Διοικούσας Επιτροπής, η οποία έχει τετραετή θητεία, έγινε ενημέρωση σχετικά με τον 1ο ετήσιο απολογισμό του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε., καθώς επίσης και τον προγραμματισμό των επιχειρησιακών στόχων τού 2018. Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων, το 2017 εγκρίθηκαν συνολικά 50.154 εγγυητικές επιστολές, ενώ διασφαλίστηκε η απρόσκοπτη λειτουργία της εγγυοδοσίας και πιστοδοσίας του Ταμείου, για 31.000 μέλη - πιστούχους Μηχανικούς και Εργολήπτες Δημοσίων Έργων, που συμμετέχουν σε περισσότερες από 6.000 Τεχνικές Εταιρείες. Σημειώνεται, ότι στις 17 Ιουλίου 2017 λειτούργησε η υπηρεσία ψηφιακής έκδοσης εγγυητικών επιστολών. Την 1η Οκτωβρίου 2017 υλοποιήθηκε ο μετασχηματισμός του φορέα σε πάροχο ολοκληρωμένων ψηφιακών υπηρεσιών, με τις νέες υπηρεσίες e- Πρωτόκολλο, e-Εγγυητικές και e-Εγκυρότητα.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε., Κωνσταντίνος Μακέδος: «Το νεοσύστατο Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. ήδη δίνει δυναμικά το «παρών» στην ελληνική οικονομία και τον τεχνικό κόσμο. Οι 50.154 εγγυητικές επιστολές του 2017 και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Ταμείου, δεν αποτελούν πλέον μία υπόσχεση, αλλά περιγράφουν μία νέα πραγματικότητα. Αναδεικνύουν τη σημαντική παρουσία του Ταμείου και αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη, ότι ο κλάδος μπορεί και πρέπει να στηριχθεί σε στέρεες και αποτελεσματικές βάσεις.

Η συγκρότηση της νέας Διοικούσας Επιτροπής σηματοδοτεί την απαρχή μίας νέας εποχής για τον κλάδο. Μίας εποχής αποφάσεων και δράσεων. Ήδη οι στόχοι, που υλοποιήθηκαν κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Ταμείου, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Ωστόσο, έχοντας εμπειρία και επίγνωση των δυσκολιών, που αντιμετωπίζει ο κλάδος σε αυτά τα επώδυνα χρόνια της κρίσης, η σκληρή δουλειά και η ανάληψη θαρραλέων δράσεων προς όφελος των παλαιών, αλλά και των νέων μελών μας, είναι μονόδρομος».

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Μακέδος, επεσήμανε την αναγκαιότητα της άμεσης ολοκλήρωσης της μεταφοράς της περιουσίας που αναλογεί στο Τ.Μ.Ε.Δ.Ε., σύμφωνα με την εγκεκριμένη οικονομική μελέτη, καθώς ως Φορέας, το Ταμείο, ανταποκρίθηκε πλήρως στις προαπαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου η Πολιτεία να εφαρμόσει την απόφασή της. «Οφείλουμε και πρέπει να αποκαταστήσουμε τον κλάδο. Και θα τα καταφέρουμε», τόνισε.

Η σύνθεση της νέας, 4-ετούς θητείας, Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε.:

synthesi11

Το Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. έχει ως αντικείμενο την Εγγυοδοσία και Πιστοδοσία των ασφαλισμένων του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. του τ. Ε.Τ.Α.Α. Tο Ταμείο μπορεί να ιδρύει και να συμμετέχει και σε άλλους κλάδους ασφαλιστικής προστασίας ύστερα από έγκριση του ΥΠ.E.K.A.A. και με τη σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής. Το Ταμείο μπορεί επίσης να ιδρύει, να λειτουργεί, να συμμετέχει και να συνεργάζεται με Νομικά Πρόσωπα κάθε μορφής, μέσω προγραμματικών συμβάσεων με Φορείς του Δημοσίου, Διεθνείς Οργανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αναπτύσσει κάθε είδους δράση για την επίτευξη των σκοπών του.
Η έναρξη λειτουργίας του ορίστηκε την 1/1/2017. Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τού Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. διασφαλίστηκε η αδιάκοπη λειτουργία και η απρόσκοπτη πρόσβαση στις υπηρεσίες του νέου Ταμείου για το σύνολο των 31.000 και πλέον μελών - πιστούχων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, που συνδυαστικά συμμετέχουν σε περισσότερες από 6.000 Τεχνικές Εταιρείες σε όλη την επικράτεια.

Φωτογραφία: Η νέα Διοικούσα επιτροπή του ΤΜΕΔΕ

Η_Διοικουσα

ΣΧΟΛΙΑ (1)

δημόσιο for ever

Όποιος μου εξηγήσει τι κάνει αυτό το ταμείο και που εξυπηρετεί το μέσο μηχανικό θα τον παραδεχτώ. Το μόνο που θέλει αυτός είναι θέση Δημοσίου υπαλλήλου να τον πληρώνουν τα άλλα μέλη για να κάνει διαχείριση των χρημάτων τρώγοντάς τα όπως τόσα χρόνια

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

troxaio_arthro

H κοπάνα μετατράπηκε μέσα σε λίγη ώρα σε τραγωδία, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις έφηβοι συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγάκι - Την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη και δεν τους ακολούθησε ένα ακόμη 15χρονο αγόρι - Σοκ για τους γονείς που ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη 

dromokaiteio

Η συγκλονιστική ιστορία του 20χρονου Βασίλη Σπηλιωτόπουλου, που νοσηλεύεται στο Βελισσάρρειο Τμήμα - Γιατί βρίσκεται σε έναν παντελώς ακατάλληλο για αυτόν χώρο νοσηλείας - «Βρήκα το παιδί μου δεμένο στο οικοτροφείο, καθηλωμένο στο κρεβάτι του», καταγγέλλει η μητέρα του