Διοικητής Νοσοκομείου Τρικάλων: Τα διαπλεκόμενα κυκλώματα του παρακράτους έστειλαν το βάρβαρο μήνυμά τους

Διοικητής Νοσοκομείου Τρικάλων: Τα διαπλεκόμενα κυκλώματα του παρακράτους έστειλαν το βάρβαρο μήνυμά τους

Ο Δημήτρης Παρθένης φαίνεται ότι έχει «ταυτοποιήσει» τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης που δέχθηκε μέσα στο γραφείο του - Είχε έρθει ξανά στο προσκήνιο με ανάρτηση υπέρ του Πολάκη

parthenis
Επίθεση από άγνωστο άνδρα δέχθηκε μέσα στο γραφείο του το μεσημέρι της Τρίτης ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Τρικάλων, κ. Δημήτρης Παρθένης, ο αγγειοχειρουργός - στέλεχος του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ που τοποθετήθηκε επικεφαλής του νοσοκομείου τον Ιούλιο του 2016.

Και παρότι η μήνυση υποβλήθηκε κατά αγνώστου και η προανάκριση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ο ίδιος φαίνεται ότι έχει «ταυτοποιήσει» τον ηθικό αυτουργό τον οποίο και έσπευσε να κατονομάσει: είναι «τα διαπλεκόμενα κυκλώματα του παρακράτους που λυμαίνονταν επί χρόνια το χώρο της Δημόσιας Υγείας» τα οποία όπως είπε σε τηλεοπτικό σταθμό, «έστειλαν με τον βάρβαρο αυτό τρόπο το δικό τους μήνυμα».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για το συμβάν, που σημειωτέον έλαβε χώρα παρουσία των ατόμων φύλαξης του νοσοκομείου αλλά και των εργαζομένων, άγνωστος στον διοικητή άνδρας ζήτησε από τη γραμματεία του να τον επισκεφθεί στο γραφείο του επικαλούμενος πως είναι στέλεχος του Υπουργείου Υγείας και μόλις μπήκε στο γραφείο του τού επιτέθηκε με μπουνιές και κλωτσιές.

Κλήθηκαν αμέσως η Αστυνομία και το προσωπικό της φύλαξης του νοσοκομείου ενώ μάρτυρες στο βίαιο συμβάν έγιναν και εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στη συνέχεια ο άνδρας έφυγε από το νοσοκομείο, με τις κάμερες ασφαλείας όμως όπως αναφέρθηκε από την αστυνομία να έχουν καταγράψει την είσοδο και την έξοδο του δράστη.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση ο επικεφαλής του νοσοκομείου Τρικάλων μίλησε στην Τηλεόραση 10. Αναφέρθηκε λεπτομερώς στο περιστατικό, τονίζοντας με έμφαση πως τα διαπλεκόμενα κυκλώματα του παρακράτους που λυμαίνονταν επί χρόνια το χώρο της Δημόσιας Υγείας, του έστειλαν με τον βάρβαρο αυτό τρόπο το δικό τους μήνυμα.

Πάντως, ο κ. Παρθένης, βρίσκεται συχνά στο προσκήνιο ως διοικητής του συγκεκριμένου νοσοκομείου – όπως μαρτυρούν τουλάχιστον οι αναφορές στο πρόσωπό του στα τοπικά και όχι μόνο μέσα.

Στήριζε τον Πολάκη, είχε επιτεθεί σε δημοσιογράφους μέσω Facebook

Πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του, τον Ιούλιο του 2016, το όνομά του είχε γραφτεί ξανά και ξανά καθώς ήταν ο υποψήφιος για την διοίκηση που στήριζε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σάκης Παπαδόπουλος κόντρα στην υποψηφιότητα του Θανάση Ευαγγελόπουλου, που προωθούσαν άλλα στελέχη του κόμματος.

Μάλιστα, όπως γράφτηκε τότε στον τοπικό τύπο, ο κ. Παρθένης έκανε την πρώτη του συνάντηση με εργαζόμενους του Νοσοκομείου στα γραφείου του κόμματος στα Τρίκαλα. Λίγες εβδομάδες αργότερα ξαναβρέθηκε στο προσκήνιο ως πολέμιος των ιδιωτικών συνεργείων φύλαξης, καθαριότητας κα. μέσα στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, άρχισε να κάνει αναρτήσεις εξυμνώντας το έργο της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας ενώ… πρόταξε και τον λογαριασμό του στο facebook για επιτεθεί σε δημοσιογράφους που κάνοντας κριτική στον κυβερνητικό έργο «ενόχλησαν» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη.

« … Αδίστακτοι και άνανδροι, αστοιχείωτοι και κούτσουρα…σέρνονται σαν τα φίδια καιροφυλακτώντας να δαγκώσουν…Λοιπόν..... άντε απαυτωθείτε αλήτες σας ξέρουμε καλά» είχε γράψει απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους τον Σεπτέμβριο του 2016. Έσπευσε ωστόσο, πιθανόν και λόγω της αρνητικής κριτικής που δέχθηκε, να αποκαταστήσει την τιμή των δημοσιογράφων και τη δική του: «Στην τελευταία μου ανάρτηση προσπαθώντας να υπερασπιστώ τα πιστεύω μου και τους υπουργούς της κυβέρνησης λειτούργησα και εκφράστηκα σαν ιδιώτης και πέρα από το θεσμικό μου ρόλο με τον οποίο δε συνάδει ειδικά η κατακλείδα της συγκεκριμένης ανάρτησης. Με την έννοια αυτή θεωρώ ατυχείς από μέρους μου τις σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποίησα» έγραψε.

Αντιπαράθεση είχε ο διοικητής και με τους εκπροσώπους των γιατρών του νοσοκομείου. Η ιατρική του ιδιότητα δεν κατάφερε να τον…φέρει πιο κοντά στους συναδέλφους του του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών να έχει κάνει καταγγελίες για τη συμπεριφορά του και να του καταλογίζει αυταρχικούς τρόπους και εκδικητικές μετακινήσεις γιατρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης