Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο: Απλά μία εμπορική συμφωνία η πώληση των S-400 στην Τουρκία

s-40004

Η συμφωνία δεν επηρεάζει τις σχέσεις της Μόσχας με τη Λευκωσία και τις θέσεις που έχουν εκφραστεί για το Κυπριακό, τόνισε ο Στανισλάβ Οσάτσι

O Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι, δήλωσε πως η χώρα του αυτή τη στιγμή μπαίνει στο στάδιο των ομαλών σχέσεων με την Τουρκία, αλλά αυτό δεν επηρεάζει καθόλου τις σχέσεις με την Κύπρο και τις θέσεις της Μόσχας στο Κυπριακό.

Ο κ.Οσάτσι αναφερόμενος στη συμφωνία πώλησης των πυραύλων S-400 και την τελετή θεμελίωσης του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού, διαβεβαίωσε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Όπως είπε «με την Τουρκία μπαίνουμε στο στάδιο των ομαλών σχέσεων, γιατί προηγουμένως ήταν κακές οι σχέσεις μας» και πρόσθεσε «τώρα οι σχέσεις μας μπαίνουν σε στάδιο αμοιβαίου ενδιαφέροντος, κυρίως στον οικονομικό τομέα».

Είπε πως η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει ενημερωθεί σχετικά με την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού, από αντιπροσωπεία της εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του και η οποία, όπως είπε, συναντήθηκε πριν μερικούς μήνες, στη Λευκωσία, με εκπροσώπους του Υπουργείου Ενέργειας καθώς και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής.

Αναφερόμενος στη συμφωνία πώλησης των πυραύλων S-400 στην Τουρκία, o Ρώσος Πρέσβης είπε πως είναι απλά μια εμπορική συμφωνία, «εμείς απλά τα πωλούμε αυτά και παίρνουμε τα χρήματα γι αυτά τα συστήματα».

Διαμήνυσε δε πως η συνεργασία Ρωσίας - Τουρκίας, δεν επηρεάζει τις σχέσεις της Ρωσίας με την Κύπρο, "γιατί εμείς όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές, υποστηρίζουμε την Κύπρο και στο Κυπριακό και σε άλλα θέματα και τώρα η αντιπροσωπεία μας που είναι στην Τουρκία, συζητά τις σχέσεις με την Κύπρο".

Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν θα συζητηθεί το Κυπριακό μεταξύ του Ρώσου και του Τούρκου Προέδρου, ο Στανισλάβ Οσάτσι απάντησε «δεν είμαι ενήμερος κατά πόσο συζητήθηκε, όμως υπήρξαν σχέδια να συζητηθεί».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Άντε καλά

Πείτε τα αλλού αυτά...Μόνο το συμφέρον σας κοιτάτε , όπως πάντα κάνατε άλλωστε.!!!

Νικος

Άστο ρωσε έχετε καταφέρει να χάσετε τη συμπάθεια του Ελληνικού λαού,ειναι διαφορετικη από των πολιτικών ...Μην προσπαθείς να το υπιβαθμισεις. Ο Ιούδας πρόδωσε τι Χριστό μεγάλη Τετάρτη για τριάντα αργυρια, εσείς μεγάλη Τρίτη την Ελλάδα για 22 δις δολάρια. Ως χριστιανοί έπρεπε να το έχετε υπόψιν σας...

Το ξανθο γενος να ειναι καλα

"Μην ανησυχειτε tovarich της Κυπρου. Με αυτη την εμπορικη συμφωνια θα σας χτυπησουν οι μεμετηδες, οταν ερθει ο καιρος". Ρωσος πρεσβης.

Δεξιός

Αν είχε μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ το 1960, πολλά θα είχαμε γλυτώσει. Άμα στηρίζεσαι στη Ρωσία όπως και η Σερβία πριν λίγα χρόνια, έχεις ψωνίσει από νεφραμιά..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gavroglou_8

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις συνέργειες ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι τροπολογίες του για το νέο σύστημα του διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών Α.Σ.Ε.Π. έτους 2008

danellis_nai

Δύο άτομα που κινούνταν κοντά στο σπίτι του βουλευτή, θεωρήθηκαν ύποπτα και ελέγχθηκαν από αστυνομικούς, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα το επιλήψιμο - Δεν βρέθηκε και κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός, έπειτα από την έρευνα ανδρών του ΤΕΕΜ στο σημείο

22