Ο Δήμος Άργους - Μυκηνών δίνει 20.000 ευρώ για «βραδιά κατάνυξης» τη Μ. Παρασκευή με Γαϊτάνο - Μπάση

argos1

Οι δύο τραγουδιστές θα ψάλουν ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής στο Άργος 

Την απόφαση να διαθέσει το ποσό των 20.000 ευρώ για τις εκδηλώσεις της Μεγάλης Παρασκευής πήρε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ).

Οπως αναφέρει η απόφαση: «Βραδιά βαθιάς κατάνυξης και προσμονής για την Ανάσταση την Μεγάλη Παρασκευή στις 9:00μ.μ. στην συνάντηση των Επιταφίων στην πόλη του Άργους στην πλατεία Αγίου Πέτρου. Ο Πέτρος Γαϊτάνος και ο Δημήτρης Μπάσης θα ψάλουν ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής». Γνωστοποίησαν δε ότι για το σκοπό αυτό θα διατεθεί το ποσό των 20.000 ευρώ για την Μεγάλη Παρασκευή. 

Η απόφαση εγκρίθηκε μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία καθώς υπέρ ψήφισαν επτά μέλη, ένα καταψήφισε και ένα μέλος δήλωσε «παρών».

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης, την απόφαση της ΚΕΔΑΠ και τα ιδιωτικά συμφωνητικά με τους τραγουδιστές :

argos2


Δείτε εδώ την απόφαση της
ΚΕΔΑΠ

Δείτε εδώ το ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Πέτρο Γαϊτάνο

Δείτε εδώ το ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Δημήτρη Μπάση


Τι απαντά ο δήμος
Σε απάντησή του ο Δήμος Άργους-Μυκηνών αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός είναι όντως 20.000 ευρώ αλλά «ποτέ δεν δαπανείται εξ ολοκλήρου και συνιστά δικλίδα ασφαλείας, σε περίπτωση έκτακτων εξόδων».

Υποστηρίζει, ακόμα, ότι «το ποσό που δαπανήθηκε στην περσινή εκδήλωση ανήλθε στις 12.000 ευρώ με ψηφισθέντα προϋπολογισμό 20.000 ευρώ» και ότι «το υπόλοιπο ποσό αποδεσμεύεται και παραμένει στον προϋπολογισμό της ΚΕΔΑΜ για άλλες εκδηλώσεις».

Η απάντηση του Δήμου Άργους-Μυκόνου έχει ως εξής:

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο τίτλος «ο Δήμος Άργους Μυκηνών ξοδεύει 20.000 ευρώ για εκδηλώσεις» είναι ελκυστικός για τους αναγνώστες σας, όμως σας εγκαλούμε να διορθώσετε άμεσα το συγκεκριμένο ψεύδος. Εάν επιθυμούσατε να αναφερθείτε ουσιαστικά στο θέμα θα αναφέρατε τα ακριβή ποσά των καλλιτεχνών αλλά και την αναλυτική απόφαση του Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Άργους Μυκηνών, η οποία αναφέρει ότι το ποσό των 20.000 ευρώ αποτελεί τον προϋπολογισμό της εκδήλωσης. Όπως είναι γνωστό ο προϋπολογισμός που ψηφίζεται, ποτέ δεν δαπανείται εξ ολοκλήρου και συνιστά δικλίδα ασφαλείας, σε περίπτωση έκτακτων εξόδων. Το ποσό που δαπανήθηκε στην περσινή εκδήλωση ανήλθε στις 12.000 ευρώ με ψηφισθέντα προϋπολογισμό 20.000 ευρώ! Τα υπόλοιπο ποσό αποδεσμεύεται και παραμένει στον προϋπολογισμό της ΚΕΔΑΜ για άλλες εκδηλώσεις. Ο τίτλος που δημοσιεύετε παραπέμπει σε κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και υστερεί σε γνώση των τυπικών και νόμιμων διαδικασιών ενός δημόσιου Νομικού Προσώπου.

H παρούσα δημοτική αρχή σας καλεί να ανασκευάσετε τον τίτλο και να κάνετε σαφές πως τα 20.000 ευρώ δεν αποτελούν έξοδα της εκδήλωσης, ούτε αμοιβή των καλλιτεχνών αλλά ψηφισθέντα προϋπολογισμό. Δηλώνοντας σας πως σε διαφορετική περίπτωση για την προάσπιση των συμφερόντων και το κύρος του Δήμου Άργους Μυκηνών θα προβούμε στην άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Μαρία Πύργος Ηλείας

Έλεος ρε παιδιά 20,000 ευρώ θα πέσει φωτιά να μας κάψει ,ο Θεός μας τα έδωσε όλα Δωρεάν τη φύση το οξυγόνο τη ζωή μας που είναι θείο δώρο κ κάποιοι εμπορεύονται σαν τον Ιούδα την εκκλησία ακομα;Για 30 δηναρια πουλάνε μέχρι σήμερα τομΧριστο.Μας έδωσε τους Αποστόλους να κηρύξουν το ευαγγέλιο σε όλο το πλανήτη με τα αμέτρητα θαύματα κ δεν ζήτησαν χρήματα.

αργειτης

και εχουμε το ακριβοτερο τιμολογιο νερου..περιπου στα 30 ευρω το μηνα για νερο που ειναι ακαταλληλο ακομα και για να πλυθεις ...εννοειται αγοραζουμε μπουκαλια εμφυαλωμενου....αλλα 20.οοο περισευουν για το μπουζουκλικι..

Γιάννης

Ο δήμος Άργους δίνει 20.000€ για δύο καλλιτέχνες που τουλάχιστον είναι γνωστοί και καταξιωμένοι. Να δείτε άλλοι δήμοι, όπως ο δήμος Ζωγράφου πόσα δίνουν για γελοίες εκδηλώσεις με αδιαφανείς διαδικασίες. Η μάσα σε κάποιους δήμους είναι ανεξέλεγκτη και ασταμάτητη...

Χριστιανός Ορθόδοξος

Χριστέ μου, τα πάθη σου!

Βρωμισαμε

Τα εκατονταδες χιλιαδες που παιρνει ο Χαρουλης και η Μποφιλιου που αλωνιζουν τα καλοκαιρινα φεστιβαλ για να γαυγιζουν, δεν τα μετρατε..... Ουσταναθεμα με τα λαμογια

Τ.Α.

Διαβαστε τα συμφωνητικα των καλλιτεχνων, μην γραφετε ο,τι ναναι...και δημιουργειτε εντυπωσεις.

Δεν με ενδιαφερει

τα λεφτά που θα πάρουν αλλά η βραδιά κατάνυξις, άι στο διάβολο.

Λευτέρης Ι

Τζάμπα ρε .Μέ έκπτωση 50 τοίς εκατό .Στήν Γλυφάδα πρό μερικών χρόνων τό μαλί ήταν 40000. Αλλά δέν θημάμε άν έγινε τελικά ή <<λητουργεία>>γιατί ξεσηκωθήκαν καί οί πέτρες.

Τσαμπα τα λεφτα

Δεν νρεπομαστε λιγακι ρε παιδια? Δινετε λεφτα σε νυχτοβιους τραβαδουρους που εχουνε λεφτα οταν ο κοσμακης στο Αργος πειναει? Οι ψαλτες της ενοριας τσαμπα πανε και για τον Θεο. Τι ξερουν οι τραβαδουροι της νυχτας απο βυζαντινη μουσικη? Εινα καθαροι οι τραβαδουροι της νυχτας οπως ανς παπας ή ενας ψαλτης? Κριμα. Πολυ κριμα.

HLI

Τι είναι αυτά που διαβάζω ρε κερατάδες αμφότεροι του δήμου και καλλιτέχνες? τσίπα δεν υπάρχει? άκου βραδιά κατάνυξις!!!!

Δεν έχουμε

Επίγνωση ,τι λέμε και τι γράφουμε ,και για ποιον Θεό μιλάμε ,και τι ζητά από εμάς .Την Σωτηρία , μας την έχει δώσει δωρεάν.Το Ευαγγελιο το δίνουμε αδαπανο.Οι εργάτες του Ευαγγελίου δεν πληρώνονται .Ο Χριστος είναι Αναστημένος .Οταν ψάλλουμε στον Πατέρα Θεό ,Ιησου Χριστο ,Άγιο Πνευμα,από την καρδιά μας βγαίνει ευχαριστία ,βγαίνει η αγάπη μας,για την Χάρη Του ,που έκανε σε εμάς τους αμαρτωλούς ,δίνοντας Του την καρδιά μας,και περπατούμε κάτω από τους πνευματικούς νόμους Του.Σε όσους ανθρώπους ,έχει χαρίσει εξαίσιες φωνές ,πρέπει να τον δοξάζουν Δωρεάν ,πρέπει να το καταλάβουμε ενσυνείδητα ,με μεγάλη επίγνωση

XXX

Προσοχη στο θυμιατο, γιατι μαλλον μπερδεψες τα χαρμανια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pirkagia_dodoni

Κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 15 πυροσβέστες, 2 καναντέρ, 2 PZL και 1 ελικόπτερο 

allodapoi_silipsi

Οι δύο αλλοδαποί αναζητούσαν μετανάστες στην περιοχή κυρίως της Πλατείας Κολιάτσου, με τους οποίους έκλειναν συμφωνία, έναντι υψηλής χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να τους διευκολύνουν να μεταβούν σε ευρωπαϊκή χώρα

artmida1

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη μνήμη των 25 θυμάτων που πέθαναν λίγο έξω από το χωριό Αρτέμιδα στις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας, τέλεσε το Σάββατο το πρωί, το καθιερωμένο μνημόσυνο

fwt4

Ο συλληφθείς για τουλάχιστον τρεις φωτιές, σε πολύ κοντινή μεταξύ τους απόσταση, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας - Συνελήφθη και 47χρονος για πυρκαγιά στη Μεσσηνία

35
limenplak2

“Είναι ένα θέμα που απασχολεί το Ηράκλειο εδώ και δεκαετίες και πιστεύω ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες για να μεταφερθεί το Λιμεναρχείο σε νέο κτίριο”, ανέφερε το Σάββατο ο Γιάννης Πλακιωτάκης - Η επικρατέστερη λύση