Ο Δήμος Άργους - Μυκηνών δίνει 20.000 ευρώ για «βραδιά κατάνυξης» τη Μ. Παρασκευή με Γαϊτάνο - Μπάση

Ο Δήμος Άργους - Μυκηνών δίνει 20.000 ευρώ για «βραδιά κατάνυξης» τη Μ. Παρασκευή με Γαϊτάνο - Μπάση

Οι δύο τραγουδιστές θα ψάλουν ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής στο Άργος 

argos1
Την απόφαση να διαθέσει το ποσό των 20.000 ευρώ για τις εκδηλώσεις της Μεγάλης Παρασκευής πήρε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ).

Οπως αναφέρει η απόφαση: «Βραδιά βαθιάς κατάνυξης και προσμονής για την Ανάσταση την Μεγάλη Παρασκευή στις 9:00μ.μ. στην συνάντηση των Επιταφίων στην πόλη του Άργους στην πλατεία Αγίου Πέτρου. Ο Πέτρος Γαϊτάνος και ο Δημήτρης Μπάσης θα ψάλουν ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής». Γνωστοποίησαν δε ότι για το σκοπό αυτό θα διατεθεί το ποσό των 20.000 ευρώ για την Μεγάλη Παρασκευή. 

Η απόφαση εγκρίθηκε μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία καθώς υπέρ ψήφισαν επτά μέλη, ένα καταψήφισε και ένα μέλος δήλωσε «παρών».

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης, την απόφαση της ΚΕΔΑΠ και τα ιδιωτικά συμφωνητικά με τους τραγουδιστές :

argos2


Δείτε εδώ την απόφαση της ΚΕΔΑΠ

Κλείσιμο
Δείτε εδώ το ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Πέτρο Γαϊτάνο

Δείτε εδώ το ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Δημήτρη Μπάση


Τι απαντά ο δήμος
Σε απάντησή του ο Δήμος Άργους-Μυκηνών αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός είναι όντως 20.000 ευρώ αλλά «ποτέ δεν δαπανείται εξ ολοκλήρου και συνιστά δικλίδα ασφαλείας, σε περίπτωση έκτακτων εξόδων».

Υποστηρίζει, ακόμα, ότι «το ποσό που δαπανήθηκε στην περσινή εκδήλωση ανήλθε στις 12.000 ευρώ με ψηφισθέντα προϋπολογισμό 20.000 ευρώ» και ότι «το υπόλοιπο ποσό αποδεσμεύεται και παραμένει στον προϋπολογισμό της ΚΕΔΑΜ για άλλες εκδηλώσεις».

Η απάντηση του Δήμου Άργους-Μυκόνου έχει ως εξής:

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο τίτλος «ο Δήμος Άργους Μυκηνών ξοδεύει 20.000 ευρώ για εκδηλώσεις» είναι ελκυστικός για τους αναγνώστες σας, όμως σας εγκαλούμε να διορθώσετε άμεσα το συγκεκριμένο ψεύδος. Εάν επιθυμούσατε να αναφερθείτε ουσιαστικά στο θέμα θα αναφέρατε τα ακριβή ποσά των καλλιτεχνών αλλά και την αναλυτική απόφαση του Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Άργους Μυκηνών, η οποία αναφέρει ότι το ποσό των 20.000 ευρώ αποτελεί τον προϋπολογισμό της εκδήλωσης. Όπως είναι γνωστό ο προϋπολογισμός που ψηφίζεται, ποτέ δεν δαπανείται εξ ολοκλήρου και συνιστά δικλίδα ασφαλείας, σε περίπτωση έκτακτων εξόδων. Το ποσό που δαπανήθηκε στην περσινή εκδήλωση ανήλθε στις 12.000 ευρώ με ψηφισθέντα προϋπολογισμό 20.000 ευρώ! Τα υπόλοιπο ποσό αποδεσμεύεται και παραμένει στον προϋπολογισμό της ΚΕΔΑΜ για άλλες εκδηλώσεις. Ο τίτλος που δημοσιεύετε παραπέμπει σε κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και υστερεί σε γνώση των τυπικών και νόμιμων διαδικασιών ενός δημόσιου Νομικού Προσώπου.

H παρούσα δημοτική αρχή σας καλεί να ανασκευάσετε τον τίτλο και να κάνετε σαφές πως τα 20.000 ευρώ δεν αποτελούν έξοδα της εκδήλωσης, ούτε αμοιβή των καλλιτεχνών αλλά ψηφισθέντα προϋπολογισμό. Δηλώνοντας σας πως σε διαφορετική περίπτωση για την προάσπιση των συμφερόντων και το κύρος του Δήμου Άργους Μυκηνών θα προβούμε στην άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης