Τρίτη ημέρα χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη! Το βράδυ διακοπή και στο κέντρο της πόλης

zxndfhnfgh

Από τις 10 απόψε μέχρι τις 6 το πρωί αύριο θα κοπεί το νερό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να ενισχυθούν οι περιοχές, οι οποίες παρουσιάζουν σοβαρότερο πρόβλημα

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την εξέλιξη της μεγάλης βλάβης στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, εξέδωσε η ΕΥΑΘ.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ από τις 10 απόψε μέχρι τις 6 το πρωί της 30ής Μαρτίου θα κοπεί το νερό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Βαρδάρι, Εγνατία και κάτω μέχρι Εθνικής Αμύνης), προκειμένου να ενισχυθεί σταδιακά η περιοχή που περικλείεται μεταξύ Εγνατίας - Εθν. Αμύνης, Αγ. Δημητρίου - Λαγκαδά, όπως και οι Σαράντα Εκκλησιές, η Τριανδρία και μέρος της Άνω Τούμπας, οι οποίες παρουσιάζουν σοβαρότερο πρόβλημα.

«Δεν έχουμε κανονικά νερό. Έχουμε νερό κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα. Έχουμε λάβει μέτρα, υπάρχουν δεξαμενές, οι οποίες σήμερα το πρωί μέχρι και το μεσημέρι που είχαμε νερό γέμισαν ξανά. Κάνουμε οικονομία όσο μπορούμε να κάνουμε και δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα, δεν έχουν αναβληθεί δηλαδή χειρουργεία. Τα εργαστήρια λειτουργούν με την ελάχιστη δυνατή οικονομία. Κάποιες λίγες εξετάσεις δεν τις κάνουμε. Βγάζουμε περίπου 2000 γεύματα την ημέρα για τους ασθενείς και χρησιμοποιούμε μίας χρήσεως πιάτα και ποτήρια για να μην τραβάμε νερό από τα πλυντήρια. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση όπως όλη η πόλη. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την ΕΥΑΘ για να έχουμε ενημέρωση και πιστεύουμε όπως μας ανακοινώνεται ότι αύριο το βράδυ μάλλον θα έχουμε τελειώσει και θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στο απολύτως φυσιολογικό ξανά
», δήλωσε στο protothema.gr o Διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Σπανός Αναστάσιος. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε σχέση με την εξέλιξη της μεγάλης βλάβης στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, ενημερώνουμε ότι από τις 10 απόψε μέχρι τις 6 το πρωί της 30ής Μαρτίου θα κοπεί το νερό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Βαρδάρι, Εγνατία και κάτω μέχρι Εθνικής Αμύνης), προκειμένου να ενισχυθεί σταδιακά η περιοχή που περικλείεται μεταξύ Εγνατίας - Εθν. Αμύνης, Αγ. Δημητρίου - Λαγκαδά, όπως και οι Σαράντα Εκκλησιές, η Τριανδρία και μέρος της Άνω Τούμπας, οι οποίες παρουσιάζουν σοβαρότερο πρόβλημα.

Επίσης, σε σχέση με τα γενικότερα προβλήματα υδροδότησης που έχουν δημιουργηθεί, η ΕΥΑΘ ενημερώνει τα εξής:

- δεν έχουν όλες οι περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος εναλλακτικές πηγές υδροδότησης: κάποιες παίρνουν νερό μόνο από την Αραβησσό ή μόνο από τον Αλιάκμονα.

- το υφιστάμενο δίκτυο δεν είναι ενιαίο, δε σχεδιάστηκε με ενιαίο τρόπο, δεν παρουσιάζει ομοιομορφία, κάθε περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητές της (διαφορετικό υψόμετρο, δεξαμενές διαφορετικής χωρητικότητας), ακόμη και κάθε οικοδομή έχει το δικό της εσωτερικό δίκτυο.

- σε ό,τι αφορά στις περιοχές που διαθέτουν εναλλακτικές πηγές υδροδότησης, δηλαδή μπορούν να τροφοδοτηθούν τώρα από τον Αλιάκμονα, ισχύουν τα εξής: εφόσον κλείνει η δικλείδα της παροχής που υδροδοτεί μια ολόκληρη περιοχή ώστε να ενισχυθεί μια άλλη, δε διασφαλίζεται πλήρως ότι από την κίνηση αυτή καλύπτονται υδροδοτικά όλες οι προβλεπόμενες περιοχές. Το νερό περνά από διάφορα διαδοχικά σημεία και, αν υπάρξει μεγαλύτερη από το αναμενόμενο κατανάλωση (επαφίεται και στην ευαισθησία των καταναλωτών), τότε είναι πολύ πιθανό κάποιες περιοχές να μην έχουν τελικά νερό.

Κατόπιν αυτών είναι λογικό να δημιουργούνται συνθήκες υδροδότησης οι οποίες δε συμφωνούν επακριβώς με τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας, όπως εύλογες είναι και οι διαμαρτυρίες των πολιτών. Το νερό δεν είναι ηλεκτρικό ρεύμα ούτε τηλεφωνικό σήμα, οι διαδρομές του υπακούουν σε υδραυλικούς νόμους, εξού και το γενικόλογο των ανακοινώσεων που σε κάθε περίπτωση καλύπτει τον κανόνα (το νερό πράγματι κόβεται στο κέντρο και ενισχύονται περιοχές δυτικά, αλλά όχι όλες δυστυχώς για τους λόγους που προαναφέρθηκαν).

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη των εργασιών, αυτές συνεχίζονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα με τιτάνιες προσπάθειες από την πλευρά των εργαζομένων. Παραμένει σε λειτουργία σημαντικός αριθμός γεωτρήσεων και είναι αυξημένη η παραγωγή νερού από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης».

ΣΧΟΛΙΑ (30)

@

Έκπτωση στον επόμενο λογαριασμό λόγω εξτρά εξόδων που αναγκάζονται να κάνουν οι καταναλωτές για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους σε νερό, μιας και δεν τους εξυπηρετεί η ΕΥΑΘ ως όφειλε.

ΠΑΠΑΣ

Διάβασα πιο κάτω ότι στην ΕΥΑΘ το 75% του προσωπικού είναι διοικητικό,και το 25% είναι επιχειρησιακό (για εξωτερικές δουλειές). Πολύ γέλιο ρε παιδιά ΑΝ συμβαίνει αυτό, ΑΝ συμβαίνει ξαναλέω. Δηλ. όλοι τρουπώσαν στα γραφεία και αφήσαν μερικά άτομα να "τραβάνε κουπί"????? Δε γίνεται Κε Πρόεδρε της ΕΥΑΘ αν ξαναλέω συμβαίνει αυτό.Πλάκα θα έχει να βγούνε και να πούνε ότι χρειαζόμαστε επιχειρησιακό προσωπικό για εξωτερικές δουλειές!!!!!!!!!

ειρωνικός

καλά ας έρθει πρώτα το νερό στην δυτική θεσσαλονικη που θα ερχόταν στις 8 και μετά το κόβουν στο κέντρο ως τις 6. πάντως κάναμε κύκλο. Την τρίτη είχε κοπεί ξανά στο κέντρο. Ας ελπίσουμε ότι λένε αλήθεια και θα έρθει σε όλους αύριο μεσημέρι

@

Στο facebook αναφέρουν ότι άλλαξε ο προγραμματισμός τους και θα έρθει το νερό δυτικά αυριο στις 8 το πρωί αντί σήμερα 8 το βράδυ, για να προλάβουν να γεμίσουν οι δεξαμενές ανατολικά. Στο site τους όμως, καμία ενημέρωση.

ΜΗ ΚΗΦΗΝΑΣ

Κλασικη κρατικη επιχειρηση με κηφηνες κρατικοδιαιτους..Τι περιμεναμε; Αν δεν γινουν ολα ιδιωτικα μην περιμενουμε κατι καλυτερο στην Ελλαδα

Δικαιοσυνη

Αθάνατε ΟΥΘ, Όπου οι απόφοιτοι Δημοτικού πληρώνονται 2700€ καθαρά τον μήνα.

ΤΘ

Δεν πειράζει. Το 2020 η Θεσσαλονίκη θα διοργανώσει το Euro pride. Όλο το αδερφάτο της Ευρώπης δηλαδή.

Pokerface

Ο Ιβάν φτάει... -50 βαθμούς ο ΠΑΟΚ

Μήτσος

Μας δουλεύουν κανονικά. Αντί να μας πουν αληθινά πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη και να μας πουν πότε θα έρχεται και θα κόβεται το νερό ανά περιοχή, μας λένε αερολογίες του στυλ "το νερό δεν είναι ηλεκτρικό ρεύμα και διέπεται από τους νόμους της υδραυλικής". Και χθες πήγανε και τον υπουργό στη βλάβη να τους πει τι ωραία που δουλεύουνε. Και μας είπε ο υπουργός ότι το 75% της πόλης έχει νερό. Μπαρούφες. Παντού υπάρχουν προβλήματα. Στα ανατολικά δεν υπάρχει σταγόνα από χθες και σε καμία ανακοίνωση δεν αναφέρονται οι περιοχές αυτές. ΥΓ: Αν το δίκτυο και η εταιρεία ήταν σε ιδιώτη και συνέβαινε αυτή η βλάβη, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν τώρα στα μίντια από αγανακτισμένους αριστερούς.

Παπάραψ

Δεν πειράζει... Αν και άπλυτοι θα πάρουν πρωτάθλημα!

Μακεδονια ,η πατρις του Αλεξανδρου

Πρωταθλημα δεν θα παρουμε αλλα ουτε πλεον το θελουμε,χιλιες φορες να παιζουμε με Γαλατα κ Μπεσικταε παρα με τον ποκ,η ωρα την ανεξάρτητης Μακεδονίας ηρθε ο ΠΑΟΚ αργα η γρηγορα θα φυγει κ ουτεθα τον ξαναδεις ο λαος του σας ετοιμαζει εκπληξεις με ομορφες σημαιες οσο για την απειλη της τουρκιας,ενα θα σου πω στην επιστρατευση θα πινουμε φραπογαλο κ τα τρωμε μπογατσα οπως ακριβως μαε αποκαλείτε

ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

3+ μερες για εναν αγωγο.. μιλαμε για απιστευτα πραγματα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης