Ξεκινά αρχές Απριλίου το κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα

Ξεκινά αρχές Απριλίου το κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα

Διαρκεί μέχρι τέλος Οκτώβρη και αποτελεί μία εξαιρετική πρόταση, μοναδική στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο

troufas
Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου ξεκινά το κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα, που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Διαρκεί μέχρι τέλος Οκτώβρη και αποτελεί μία εξαιρετική πρόταση, μοναδική στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με εξειδικευμένα τρουφόσκυλα, αναζητούνται και βρίσκονται οι τρούφες, οι οποίες στη συνέχεια μετατρέπονται επιτόπου, από τους έμπειρους σεφ που το Μουσείο συνεργάζεται, σε μία απίθανη τρουφομακαρονάδα.

Ήδη, πολύ μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, κυρίως από Αμερική και Καναδά, έχουν κλείσει πολλές επισκέψεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα, εκτός από τον «ήλιο και τη θάλασσα», διαθέτει και άλλες, μοναδικές προτάσεις που αν αναδειχθούν, μπορούν να συγκεντρώσουν σημαντικό ενδιαφέρον.

Φέτος, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων, η ομάδα του Κυνηγιού Τρούφας έχει μεγαλώσει και αποτελείται από τέσσερις(!) τρουφοκυνηγούς, πέντε(!) τρουφόσκυλα και επτά(!) σεφ! Οι τρουφοκυνηγοί είναι οι Βαρυπάτης Παναγιώτης, Γαζή Ευαγγελία, Βαϊνάς Κωνσταντίνος, Γκίνης Ιωάννης, ενώ οι σεφ είναι οι Μπαντέκας Νικόλαος, Σγουραλής Ηλίας, Ζυγουράκης Κώστας, Παπαγεωργόπουλος Χρήστος, Μπούτης Δημήτριος, Φουρκιώτης Δημήτρης και Πίσσας Ιωάννης.

Μετά το τρουφοκυνήγι οι συμμετέχοντες επισκέπτονται το Μουσείο, ξεναγούνται και απολαμβάνουν γευσιγνωσία μεταξύ διαφόρων ειδών μανιταριών.

Πρόκειται για μία μοναδική πρόταση, που απευθύνεται ακόμα και σε μαθητές με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Κλείσιμο
Πληροφορίες: www.trufflehunting.net, www.meteoramuseum.gr, info@meteoramuseum.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης