Φωτογραφίες: Άνοιξαν άρον-άρον το Τμήμα Επειγόντων στην Ηγουμενίτσα αλλά ξέχασαν τον... δρόμο

Φωτογραφίες: Άνοιξαν άρον-άρον το Τμήμα Επειγόντων στην Ηγουμενίτσα αλλά ξέχασαν τον... δρόμο

Τα αυτοκίνητα και τα ασθενοφόρα για να φτάσουν στο ΤΕΠ, η λειτουργία του οποίου εκκρεμούσε για πάνω από δέκα χρόνια, πρέπει να περάσουν μέσα από χωράφια και χωματόδρομους

Φωτογραφίες: Άνοιξαν άρον-άρον το Τμήμα Επειγόντων στην Ηγουμενίτσα αλλά ξέχασαν τον... δρόμο
Βραβείο προχειρότητας και ταλαιπωρίας των ασθενών της Θεσπρωτίας διεκδικεί η εσπευσμένη απόφαση για τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Ηγουμενίτσας.

Με κυβερνητική απόφαση που ελήφθη όπως λένε στην περιοχή από τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολλάκη για καθαρά επικοινωνιακούς επιδιώξεις άρχισε να λειτουργεί χωρίς να υπάρχει οδική πρόσβαση στο χώρο και η μόνη δυνατότητα προσπέλασης που έχουν όσοι έχουν λόγους να το επισκεφθούν είναι είτε από περιπλάνηση στα χωράφια των περιχώρων της θεσπρωτικής πρωτεύουσας είτε οδηγώντας μέσα σε χωματόδρομους.

Κλείσιμο


Είναι χαρακτηριστικό ότι η επικοινωνία του νεότευκτου θεραπευτηρίου με τον εθνικό δρόμο γίνεται από χωματόδρομο που διανοίχθηκε τις τελευταίες ημέρες, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που έστειλαν στο protothema.gr ταλαιπωρούμενοι πολίτες που για να φθάσουν χρειάζεται να περάσουν έναν «Γολγοθά».



Το εντυπωσιακό είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας παραμένει σε εκκρεμότητα για παραπάνω από δέκα χρόνια, αφού η σύμβαση για την κατασκευή του υπεγράφη τον Ιούνιο του 2008. Ο αρχικός εκτιμώμενος χρόνος για την αποπεράτωση του ήταν δεκαοχτώ μήνες και παρότι παρήλθαν τόσα χρόνια η έναρξη της λειτουργίας του κηρύχθηκε την περασμένη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου παρά τις μεγάλες δυσκολίες πρόσβασης παντός είδους οχημάτων και μεταξύ αυτών και των ασθενοφόρων.



Το έργο παρελήφθη από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών στις 5 Μαΐου 2017, από την Περιφέρεια Ηπείρου, που ήταν ο ανάδοχος του έργου, και έκτοτε έγιναν όλες οι συμπληρωματικές εργασίες. Πλην όμως κανείς δεν μερίμνησε για την έγκαιρη σύνδεση του με τον εθνικό δρόμο. 


Αυτός είναι ο χωματόδρομος που οδηγεί στον εθνικό δρόμο

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, που θα λειτουργήσει ως ΤΟΜΥ αντικαθιστώντας τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, διαθέτει:

*παιδιατρικό τμήμα,
*χώρο διαλογής (triage) χειρουργικού – παθολογικού τομέα,
*ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο,
*θαλάμους βραχείας νοσηλείας για 18 ασθενείς, και
*Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) 4 κλινών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης