Γένοβα: Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ανακάλυψε το πλήρωμα του «DIMITRIS C»

Γένοβα: Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ανακάλυψε το πλήρωμα του «DIMITRIS C»

Έκαναν οι ίδιοι έλεγχο στο πλοίο τους και ανακάλυψαν το ύποπτο φορτίο - Κάλεσαν τις αρχές και το παρέδωσαν 

Γένοβα: Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ανακάλυψε το πλήρωμα του «DIMITRIS C»
Ποσότητα «ύποπτης ουσίας» σε πλαστικές σακούλες βρέθηκε σε πλοίο της εταιρείας DANAOS SHIPPING Co Ltd  του δρ Ιωάννη Κούστα μετά από έρευνα που έκανε το πλήρωμά του.

Πιο συγκεκριμένα και  σύμφωνα με την ελληνικών συμφερόντων εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά ναυτιλιακή εταιρεία  χθες, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, το πρωί,  στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων DIMITRIS C  βρέθηκε η ύποπτη ουσία, όπως χαρακτηρίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ιταλικές αρχές πρόκειται για 300 κιλά κοκαΐνης. 

Κλείσιμο
Το πλοίο, χωρητικότητας 3.430 TEU και με σημαία Μάλτας, βρισκόταν στις προσβάσεις του λιμανιού  της Γένοβας στα διεθνή ύδατα αναμένοντας τις οδηγίες των ιταλικών Αρχών.

Το ύποπτο εμπόρευμα, το οποίο βρέθηκε κρυμμένο σε δυσπρόσιτο σημείο του καταστρώματος, ανακαλύφθηκε μετά από διεξοδικό έλεγχο που γίνεται από το πλήρωμα, σύμφωνα με την πάγια πολιτική της εταιρδίας, πριν τον κατάπλου και μετά τον απόπλου σε  λιμάνια που έχουν αυξημένες πιθανότητες διακίνησης ουσιών.

Το γεγονός αναφέρθηκε αμέσως από τον Πλοίαρχο στην εταιρεία και στις Αρχές, σύμφωνα και πάλι με την πάγια πολιτική της Danaos.Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ναυτιλιακής εταιρείας «επισημαίνεται ότι στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων δεν είναι γνωστό ούτε στο πλοίο, ούτε στην εταιρεία διαχείρισης αυτού (εκτός από τις περιπτώσεις "επικίνδυνων αγαθών", δηλαδή εύφλεκτων, χημικών, εκρηκτικών και του περιεχομένου των container - ψυγείων). Επίσης η φορτοεκφόρτωση δεν διενεργείται από το πλήρωμα, αλλά από τρίτους, φορτοεκφορτωτές (stevedores), οι οποίοι δεν αποτελούν αρμοδιότητα του πλοίου». Το πλοίο βρίσκεται  ήδη στον λιμένα της Γένοβας υπο τον έλεγχο των Ιταλικών Αρχών.Πριν από  πέντε περίπου μήνες, στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2017 είχε εντοπιστεί στο ίδιο πλοίο το  «Dimitris C», ποσότητα ναρκωτικών μετά από έρευνα του πληρώματος.

Ήταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι Ilo του Περού. Τα ναρκωτικά που τα ανακάλυψε το πλήρωμα του πλοίου και τα παρέδωσε στις τοπικές αρχές.

 Στην ανακοίνωσή της, η Danaos Shipping τόνιζε τότε  ότι ο τοπικός εισαγγελέας ανέκρινε ορισμένα μέλη του πληρώματος, ωστόσο το πλήρωμα βρέθηκε αθώο και το πλοίο απέπλευσε στις 3 το μεσημέρι της 17ης Σεπτεμβρίου.


Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και η εταιρεία

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου το πρωί,  στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων DIMITRIS C της εταιρείας DANAOS SHIPPING Co Ltd ανακαλύφθηκε από το πλήρωμα ποσότητα ύποπτης ουσίας σε πλαστικές σακούλες.

Το πλοίο, χωρητικότητας 3.430 TEU και με σημαία Μάλτας, βρισκόταν στις προσβάσεις του λιμένος της Γένοβας στα διεθνή ύδατα αναμένοντας τις οδηγίες των Ιταλικών Αρχών.                                                                                                              

Το ύποπτο εμπόρευμα, το οποίο βρέθηκε κρυμμένο σε δυσπρόσιτο σημείο του καταστρώματος, ανακαλύφθηκε μετά από διεξοδικό έλεγχο που γίνεται από το πλήρωμα, σύμφωνα με την πάγια πολιτική της εταιρίας, πριν τον κατάπλου και μετά τον απόπλου σε  λιμάνια που έχουν αυξημένες πιθανότητες διακίνησης ουσιών.

Το γεγονός αναφέρθηκε αμέσως από τον Πλοίαρχο στην εταιρεία και στις Αρχές, σύμφωνα και πάλι με την πάγια πολιτική της εταιρείας.

Επισημαίνεται ότι στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων δεν είναι γνωστό ούτε στο πλοίο, ούτε στην εταιρεία διαχείρισης αυτού (εκτός από τις περιπτώσεις «επικίνδυνων αγαθών», δηλαδή εύφλεκτων, χημικών, εκρηκτικών και του περιεχομένου των container – ψυγείων). Επίσης η φορτοεκφόρτωση δεν διενεργείται από το πλήρωμα, αλλά από τρίτους, φορτοεκφορτωτές (stevedores), οι οποίοι δεν αποτελούν αρμοδιότητα του πλοίου.

Το πλοίο ευρίσκεται ήδη στον λιμένα της Γένοβας υπο τον έλεγχο των Ιταλικών Αρχών.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης