Απεργούν οι σχολικές καθαρίστριες: Πορεία στη Βουλή

Απεργούν οι σχολικές καθαρίστριες: Πορεία στη Βουλή

Συγκεντρώθηκαν πρώτα στο υπ. Εργασίας και συνέχισαν στο υπ. Εσωτερικών - Κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της Βουλής - Διεκδικούν μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Πανελλαδική 24ωρη απεργία 
και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι σχολικές καθαρίστριες.

Φωνάζοντας «τίποτα-τίποτα δεν μας σταματά το δίκιο μας θα πάρουμε με τον τσαμπουκά», οι σχολικές καθαρίστριες βρέθηκαν νωρίτερα στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας και στη συνέχει μετέβησαν στο υπουργείο Εσωτερικών όπου αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη χωρίς να αποσπάσουν τις υποσχέσεις που θα ήθελαν πάνω στα αιτήματά τους.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) οι σχολικές καθαρίστριες διεκδικούν μεταξύ άλλων: Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ). Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Χορήγηση των εκ του νόμου προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας με αναδρομική ισχύ. Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.
ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Τα κόκκινα γάντια τι τα έκαναν;; Σας δουλεύει ψιλό γαζί ο Θα ΘΑ ΘΑΚΙΑΣ ο Τσίπρας

μπραβο κοριτσια...την μαθατε την παραμυθα και σει

Μόλις προσληφθηκατε με 3000 τον μήνα σαν τις αλλες του βαρουφακη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης