Θεσσαλονίκη: Προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω της ομίχλης

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω της ομίχλης

Λόγω των εργασιών η προσγείωση και η απογείωση των αεροσκαφών γίνεται μέσω των τροχιοδρόμων, οι οποίοι παρότι έχουν αναβαθμιστεί δεν διαθέτουν σύστημα υποβοήθησης, το γνωστό ILS, το οποίο βοηθά τα αεροπλάνα να προσεγγίσουν ακόμα και σε περιπτώσεις ομίχλης

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω της ομίχλης
Προβλήματα στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο "Μακεδονία" έχουν δημιουργηθεί για ακόμα μία φορά λόγω της πυκνής ομίχλης στη Θεσσαλονίκη.

Η χαμηλή ορατότητα -εξαιτίας της αυξημένης υγρασίας, των υψηλών θερμοκρασιών και της άπνοιας- έχει προκαλέσει προβλήματα στο πρόγραμμα πτήσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία». Μέχρι στιγμής ακυρώθηκαν δύο πτήσεις, ενώ υπάρχουν καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες ώρες αναχωρήσεων και αφίξεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ορατότητα στην περιοχή του αεροδρομίου δεν ξεπερνούσε το πρωί τα 200 μέτρα.

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί. Αυξημένη είναι η κίνηση στην Περιφερειακή οδό της πόλης, όπου, νωρίτερα, σημειώθηκαν δύο τροχαία ατυχήματα, με υλικές μόνο ζημιές, ένα στο ρεύμα προς δυτικά (στο ύψος της Νεάπολης) και το άλλο στο ρεύμα προς ανατολικά (στο ύψος του Αγίου Παύλου).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, η ομίχλη θα εξασθενίσει έως το μεσημέρι.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι πρώτη φορά που δημιουργούνται προβλήματα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" λόγω της ομίχλης.

Οι επιβάτες από τον Νοέμβριο του 2017, όταν και ξεκίνησαν οι εργασίες στη διασταύρωση των δύο διαδρόμων προσαπογειώσεων, βιώνουν μια μεγάλη ταλαιπωρία.

Αυτό είναι το τελευταίο κομμάτι των εργασιών, που γίνονται στο αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας, με το υπουργείο Υποδομών να έχει δεσμευτεί ότι θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Μαρτίου.

Ωστόσο, λόγω των εργασιών έχουν προκύψει ορισμένα προβλήματα, κυρίως όταν στην περιοχή του αεροδρομίου πέφτει πυκνή ομίχλη.

Λόγω των εργασιών η προσγείωση και η απογείωση των αεροσκαφών γίνεται μέσω των τροχιοδρόμων, οι οποίοι παρότι έχουν αναβαθμιστεί δεν διαθέτουν σύστημα υποβοήθησης, το γνωστό ILS, το οποίο βοηθά τα αεροπλάνα να προσεγγίσουν ακόμα και σε περιπτώσεις ομίχλης.

Έτσι, η ούτως ή άλλως δύσκολη κατάσταση που δημιουργούνταν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" όταν έπεφτε ομίχλη, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη λόγω της έλλειψης του συστήματος υποβοήθησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται και οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.


Πηγή: thestival.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης